Ducatista Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 Chlapi, dokážete mi poradit, čím by mohlo být, že už cca od podzimu mi začla 106 1,5 D hůř startovat? V zimě jsem to dával za vinu mrazům, ale je už teplo a je to pořád stejný. Mám ji cca 8 let, najeto má poctivých 202 tis km a vždycky startovala tak, že po zhasnutí kontrolky žhavení okamžitě chytila, tzn. ani jednou se nedotočil startér a už běžela, ale teď chytí na 4-10 otočení startéru. Mám ji pravidelně servisovanou, všechny filtry a náplně se mění kdy mají, při 201 tis km jsem zkusil poslat vstřiky Bosch do TP Kladno, v testu byly všechny špatný, ale po vyčištění a seřízení mi je poslali zpátky, dokonce na nich nebylo potřeba nic měnit. Chod motoru se zlepšil markantně, ale to startování je pořád stejný. Při servisu ve 200 tis mi měřili i relé (pro jistotu jsem si to měřil i včera) a elektrika do žhavičů jde i když už kontrolka žhavení zhasne, takže to je taky OK. Žhaviče mám měněný jeden ve 161 tis km, další ve 164 tis km a poslední 2 shodně ve 176 tis km. Když už motor naskočí, tak jde pěkně na všechny 4 válce, tzn. že žhavičům to za vinu nedávám. Myslíte teda, že by to mohlo být čerpadlo Bosch v pytli anebo KO motor - bez tlaků? Auto si ale vždy za servisní interval 10 tis km neveme ani kapičku oleje a spotřebu mám v zimě cca 4,5 a v létě 4,2-4,3, takže zase kdyby to nemělo tlaky, tak by to mělo vyšší spotřebu ne? Anebo zkusit koupit žhaviče, sice se tváří že spálený nejsou, ale že by žhavily málo? Ještě doplním, že před zpětnou montáží vstřiků jsme zkusili změřit tlaky jakýmsi zemědělským budíkem, a první 3 válce měly moc malej tlak, poslední měl dobrej. Budík to ale byl jen na přiložení do otvoru, tak těm výsledkům moc nevěřím... Už fakt nevím co dál a jen tak poslat na repasi čerpadlo, zatáhnout cca 8 tis a zjistit, že výsledek bude nulovej tak jako u repase vstřiků, se mi nechce... Citovat
Vítek1 Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 a jsou dobre nastavene rozvody? tady se predsvstrik ridi jeste pootocenim cerpadla ne? popripade potom ty tlaky cerpadlo bych nechal jako posledni moznost Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 Začal bych od padající nafty a pod. Citovat
Ducatista Odesláno 13. květen 2012 Autor Odesláno 13. květen 2012 Rozvody se dělaly ve 120 tis km, se startováním mám problémy poslední cca 2-3 tis km. Ta padající nafta znamená co? Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 U motorů, které nemají čerpadlo v nádrží je jakákoliv netěsnot potrubí problém, protože naftu \"nacucává\" až vysokotlaké čerpadlo. Vyzkoušej před startováním napumpovat ručně balónkem a uvidíš hned. BTW tje tam čerpadlo Lucas, nebo Bosch? [upravil dne 13/5/12 14:27 od koblih69] Citovat
Ducatista Odesláno 13. květen 2012 Autor Odesláno 13. květen 2012 Nn čerpadlo je tam Bosch. Dobře s tím balonkem to zkusím. Jen takovej drobnej poznatek: když jsem před týdnem tankoval, všiml jsem si, že po oddělání víčka mi to pšouklo - jakoby bylo zacpaný přivzdušnění nádrže a byl v ní podtlak. Jenže pak jsem několikrát zkoušel před startováním víčko oddělat a start byl jako vždy až na několikátý otočení. A ještě jeden zajímavej poznatek - když jsem nedávno neměl auto v garáži ale nechal jsem ho venku, tak dopoledne jak na něho pralo slunko, tak chytilo na drc, jak dřív - proto jsem ten problém hledal ve žhavení, ale zatím nenašel... :-/ Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 Změř ještě aspoň odpor každého žhaviče měl by být kolem 1 ohmu. Ale opravdu každý zvlášť. Citovat
Ducatista Odesláno 13. květen 2012 Autor Odesláno 13. květen 2012 Tak zkusil jsem dlouho pumpovat balonkem, ale řekl bych že to nic nepřineslo, chytlo to až na třetí otočení startéru. A žhaviče zkusím některej den v týdnu, musím si sehnat ten klíč abych je vyndal... Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 Dlouho napumpovat? No napřed by to mělo jít lehce a pak až to bude natlakované tak by to mělo jít už špatně mačkat. Bylo to tak? Ty žhaviče bych změřil osazené. Citovat
Ducatista Odesláno 13. květen 2012 Autor Odesláno 13. květen 2012 jojo, po pár vteřinách to šlo už ztuha, ale start mi lepší nepřipadal. Já myslel že ty žhaviče musí jít ven, aby se proměřily... Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2012 Odesláno 13. květen 2012 Stačí sundat přívod a pak na to místo dát jeden fous měřáku a druhej na blok. Citovat
Ducatista Odesláno 14. květen 2012 Autor Odesláno 14. květen 2012 Změř ještě aspoň odpor každého žhaviče měl by být kolem 1 ohmu. Ale opravdu každý zvlášť. Tak jsem to právě udělal. Chvíli to kolísalo až se to ustálilo na hodnotách od 1,0 do 1,2 Ohmu, takže předpokládám že jsou v pořádku. Tak já už nevím co dál Citovat
ineverexist Odesláno 14. květen 2012 Odesláno 14. květen 2012 Měl jsem podobný problém, točilo to taky tak 3x 4x než to chytlo, přitom předtím to chytalo na brnknutí. Jak jsem měnil na podzim palivový filtr a následně odvzdušňoval tak jsem asi moc mačkal pumpičku nebo to bylo únavou materiálu a stalo se že začala pučet nafta z ventilku palivového filtr, ta vypučela a přisálo se tam trochu vzduchu a ani po napumpování to nechytalo. Dlouho jsem to hledal než jsem na to přišel, ta gumička v tom ventilku byla tak tvrdá že když jsem ji vyndal rozdrolila se. Zlepšila se i jízda s autem, protože to zřejmě i přisávalo vzduch za chodu. Hledal jsem to dlouho ale vyplatilo se to, teď to zas chytá na brnknutí. Ještě teda palivový filtr máš jak dlouho ? Dneštní nafta plná parafínu ... měním vždy na podzim pro jistotu. Taky se stává že praskne těleso filtru, je to prasklinka že skoro není vidět a tím zas dokola, pučí z toho nafta a přisává se vzdzuch, povolený palivový filtr... když jsem měnil na podzim, tak šel filtr povolit zlehka rukou. Zkrátka šel bych prvně po té naftě.. Citovat
Ducatista Odesláno 15. květen 2012 Autor Odesláno 15. květen 2012 ineverexist: Díky za tip. Nemám tady v práci servisní knížku, ale jestli se nepletu, tak naftovej filtr se měnil nedávno při servisu ve 200 000 km. Takže filtrem to určitě nebude, špatně to chytalo už v zimě a ten servis se dělal zhruba v březnu. Citovat
Ducatista Odesláno 16. květen 2012 Autor Odesláno 16. květen 2012 U motorů, které nemají čerpadlo v nádrží je jakákoliv netěsnot potrubí problém, protože naftu \"nacucává\" až vysokotlaké čerpadlo. Vyzkoušej před startováním napumpovat ručně balónkem a uvidíš hned. BTW tje tam čerpadlo Lucas, nebo Bosch? [upravil dne 13/5/12 14:27 od koblih69] Takže přece jen jsi asi měl pravdu. Dneska ráno jsem asi 10 sec pumpoval balonkem a chytil po dvou otočeních startéru. A cestou z práce mi odpoledne bez pumpování chytil tak po 10-15 otočeních startéru... Na neděli jsem domluvenej že to klukům dovezu do servisu, jsem zvědavej jestli na to přijdou Citovat
k.janicek Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Dej potom vedet jak jsi dopadl ja myslim ze mam stejny problem u 206ky jen jsem nasel i pod zadni sedackou okolo cerpadla naftu... Citovat
k.janicek Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Jeste by me zajimo jestli by se dalo do nadrze cerpadlo dokoupit a namontovat, znamy mi rikal ze to je v nadrzi vsechno pripravene teda jen nevedel jestli tam jsou natahnute kabely Citovat
Ducatista Odesláno 17. květen 2012 Autor Odesláno 17. květen 2012 Si myslím že je zbytečný řešit něco, co neudělali sami kontruktéři. Jestli moje 106 nebo tvoje 206 dřív startovala na drc, tak se musí najít závada nebo důvod proč ted startuje špatně a ne řešit nějaký přídavný čerpadla nebo něco podobnýho... Citovat
k.janicek Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 Jasne blby dotaz, jen me to zajimalo... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.