Puo Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Hojte.... Ráno jsem porušil zákon a předjížděl jsem důchodce v obci a zrovna na přechodu pro chodce rychlostí 68. A ejhle trovna tam měřily pecky... Cajt mě řek, že mě vemou řidičák na půl roku a 6 bodů a k tomu 5-10 tisíc flastr.... Chcu se zeptat, jestli je to 100%, že mi vemou řidičák a nebo, když mám zatim všechny body akorát mě před rokem stavěli za překročení rychlosti v obci o 10 km/h? Díky Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 myslim, ze za predjizdeni na prechodu jsi porusil i plnou, a jeste 68, myslim, ze to na noty do uschovy je..... Citovat
Tommy002 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 http://www.12bodu.cz/bodove-prestupky.php Nedovolené předjíždění při řízení vozidla předjíždí vozidlo v případech, kdy je to obecnou, místní nebo přechodnou úpravou provozu na pozemních komunikacích zakázáno 7 --- 5.000 – 10.000 6 měs. - 1 rok § 125c / 1f) 7. Citovat
Laďa Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Jj. nedovolené předjíždění je 100% zákaz řízení. Nelze řešit na místě blokovou pokutou, proto taky neřešil policajt ani tu rychlost. Citovat
Driver Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 No podle podle informací co jsem dostal na školení řidičů by mělo být překročení rychlosti v obci o méně než 20 km za 2 body a pokuta do 1000,- v blokovém řízení. V případě, že by to bylo o více jak 20 km/h tak už by to bylo za 3 body a zákaz řízení, ale ten pouze pokud jsi tento přestupek spáchal za 12 měsíců dvakrát a více. A sankce za více přestupků se sčítat nemohou pokud vím. Citovat
Laďa Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Jenže nedovolené předjíždění je závažnější přestupek, takže se bude řešit tento. A jak jsi psal sčítat přestupky nelze, tak proto policajt neřešil rychlost která byla překročena o méně jak o 20km/h. Citovat
Kupca Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Hojte.... Ráno jsem porušil zákon a předjížděl jsem důchodce v obci a zrovna na přechodu pro chodce rychlostí 68. A ejhle trovna tam měřily pecky... Cajt mě řek, že mě vemou řidičák na půl roku a 6 bodů a k tomu 5-10 tisíc flastr.... Chcu se zeptat, jestli je to 100%, že mi vemou řidičák a nebo, když mám zatim všechny body akorát mě před rokem stavěli za překročení rychlosti v obci o 10 km/h? Díky Pokud je více průseru na jedno zastavení tak tě oflastrujou za ten nejhorší přestupek a pokud je to ten za kterej se berou noty tak musíš udělat to co udělal Janoušek lobista, holt jim řidičák zapřít a tvrdit že ho máš doma, na pokutu už to mít vliv nebude a ty jezdíš až do správního řízení dál. No a pak záleží na uředníkovi jak tě ztrestaj . Jinak je to sitace k nasrání to ti věřím, páč každej někdy trochu zalajdá Citovat
Laďa Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Pokud při řízení není alkohol nebo návyková látka anebo zranění či usmrcení, tak řidičák nezabavují na místě. Citovat
Edison Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 V zákoně o přestuplcích je napsáno, že \"... lze uložit zákaz řízení...\", tedy nikoli, že \"... se uloží...\". To dává jisou naději. Asi by to chtělo ještě kouknout do Správního řádu. Zjistit, jestli se ukládá pokuta a zíkaz, nebo pokuta nebo zákaz. Citovat
koblih69 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Stavěli tě za překročení o 10 km a máš všechny body? Citovat
Puo Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 to koblih... mno tak před rokem 10-20 km přez 50 jednou.... a jednou jsem dostal blokovou za vjezd do zákazu... Jinak jak říkáte pokutu mi na místě nedali, že mám čekat až se mi ozvou z ouřadu.... to edison... budu doufat.... to Tomi, lada a scratch... Ste si fakt jistí na 100%? Citovat
koblih69 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 No bloček sis nechal a body ti připsali na úřadě, akorát jsi po tom nepátral tak to nevíš Citovat
Driver Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 pro Puo: jenom detail, body za přestupky se připisují od 0-12 a ne naopak. Citovat
Puo Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 Dívám se na http://www.12bodu.cz/bodovany-prestupek-125c-1f-7.html A podle toho ty vypadá, že 100% berou řidičák 6 - 12 měsíců Citovat
Edison Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Jsem na to koukal právě taky. Co tam ale není, je citace, takže z toho nějak nevyplývá, jestli je tam pokuta, body a řidičák, nebo pokuta, body, nebo řidičák. Osobně jsem přesvědčen (bez podkladu), že b) je správně, protože pak by bodové ocenění postrádalo hlubšího smyslu. V zákoně o přestupcích je k tomu uvedeno, že \"... lze zadržet...\", nikoli, že by se musel zadržet. [upravil dne 12.5.2012 13:41 od Edison] Citovat
Puo Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 Taky jsem se na té stránce dočetl, že je lepší si najmout nějakou právní pomoc bo co, ale další prachy se mi vyhazovat nechcou. Proto bych se chtěl zeptat na co se mě budou ptat a jak bych měl odpovídat... Já bych jim řekl, že prostě jsem si přechodu nevšiml a že ráno byla ta dědina prázdná a navíc tam maj širokou silnici jak sviň a situaci jsem vyhodnotil jako bezpečnou... Asi blábol jak řiť, proto prosím poraďte... Jinak řidičák potřebuju v zaměstnání, takže by mě asi čekal vyhazov... Sice můžu jít dělat ke známýmu do fabriky kde auto nepotřebuju, ale nechtěl bych o aktuální práci přijít Jinak kdyby mi ho vzali na 6 měsíců, dá se to pak nějak po půlce trestu zažádat o vrácení dřív? jak je to v kriminále? : Díky moc klubáci Citovat
koblih69 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 No otázkou je jeslti když se teď budeš vykrucovat tak ta stejná sestava pak bude chtít zkrátit na polovinu. Jinak to samozřejmě platí. Citovat
Mildík Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Tak to jste četli asi něco jinýho, tam píšou, \"se udělí i zákaz činnosti (řízení motorových vozidel), konkrétně na 6měs.-1rok. Smutná zpráva, ale, je to tak. Sbohem noty, možná, jestli máš prachy, tak to ukecáš, jako již zmiňovaný zlobista. Příště si to holt rozmyslíš, a, nebudeš spěchat. :( [upravil dne 12/5/12 14:03 od Mildík] Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 tak to jsem mel fakt kliku, ze me za tu dvojitou plnou pred jicinem nechali jet a pokuta byla 100 Kc Citovat
Mildík Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 tak to jsem mel fakt kliku, ze me za tu dvojitou plnou pred jicinem nechali jet a pokuta byla 100 Kc Nj. klikař, životní klasika někdo má holt štígro jinej ne. Přechodovýho hříšníka je mi upřimně líto, určitě to před ním udělalo 100 lidí a nic. Smůla. Faktem je, že, já taky nejsem svatoušek, ale, zatim jen pár pokutiček, jinak ty zákony jsou fakt zajímavý paradox řízení při požití alkoholu, kdy je jedno jestli máš do 0,3, nebo přes sankce stejný ???? Spíš mě zarazila zpráva, že, tady řídí minimálně 1000 řidičů bez papírů, a, nejsou na ně žádný páky. Chjo, kde to jsme :bojim:bojim:roker Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.