MilanF1 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Prvně mám nízkoprofilové gumy a samy o sobě jsou docela tvrdé, nevím, jak opticky poznat, zda má pneu dost tlaku. Co si myslíte o indikátoru tlaku v pneumatikách? Je to blbost, nebo to má smysl? Třeba tady: http://auto.aukro.cz/pneutlakovy-indikator-2-0-2-1-2-4-bar-1-par-i2299400808.html Nechce se mi pořád šaškovat s měřákem (každým měřením stejně trochu tlaku uteče). U klasických gum, když to mělo 1,5 atm, tak už to bylo poznat, při pneu 205/45 podle mě opticky nepoznám nic. Citovat
koblih69 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 To co máš v odkazu je úplně k ničemu. Citovat
Marcel00 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 skoda vlakna... iba zabera miesto v SQL databaze... dalsi index navyse, dalsie ID threadu atd... Citovat
MilanF1 Odesláno 27. duben 2012 Autor Odesláno 27. duben 2012 Ok, tak smazat ... já hledal nějaké pěkné čepičky a bylo tam i toto, tak mě to napadlo ... hold blbý nápad Citovat
P607Olda Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Občas, když máš pochybnost, zkus palcem. Vycházím z toho, že kolo \"samo\" uchází jen asi 0,2 atm za 3 měsíce. Větší únik se projeví znatelně, musí se najít a opravit. Pokud jsi vědec - amatér (jako já), tak si nahusti různá kola na 1,5, pak 2,0 a pak požadovaných 2,4. A proveď zkoušku palcem. Uvidíš, že se to dá docela dobře poznat. Zvlášť když potom v praxi zkoušíš všechna 4 kola - stejná poznáš, případně jedno měkčí. (mám na starosti 22 aut, tak když mám pochybnost, tak se prostě ohnu a šáhnu - podhuštěné jde poznat docela dobře) [upravil dne 27.4.2012 10:37 od P607Olda] Citovat
MilanF1 Odesláno 27. duben 2012 Autor Odesláno 27. duben 2012 Olda: Nebo bez ohýbání, zkusím to nohou, jak je to \"měkké\". Nicméně nevím, jak to půjde u těch nízkoprofilů, ty moje jsou ještě zesílené (XL). Díky za rady, bude se držet klasických mechanických úkonů. Citovat
Marcel00 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Vycházím z toho, že kolo \"samo\" uchází jen asi 0,2 atm za 3 měsíce. cize na konci sezony by bolo koleso skoro o 0,5ATM maksie ? ja som moej kolesa nedofukoval uz druhu sezonu, len pri prehodeni kolies skontrolujem tlak a drzi stale rovnako... Ok, tak smazat ... já hledal nějaké pěkné čepičky a bylo tam i toto, tak mě to napadlo ... hold blbý nápad nene pohoda, delam si prdel ale pouzite ID threadu a miesto v SQL databaze to uz nevrati a Kurt urcite kvoli prazdenmu miestu robit \"Shrink\" databazy nebude Citovat
koblih69 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 skoda vlakna... iba zabera miesto v SQL databaze... dalsi index navyse, dalsie ID threadu atd... Toto píše tvůrce Spider vlákna? :D:D:D Citovat
P607Olda Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Marcel00: Jj, každé kolo uchází přesně o 0,2 atm za 3 měsíce:aut. To je přesně 0,0666 Atm za měsíc, a když to sečteš za celé auto (obvykle 4 kola), tak to dělá 0,2666 fiktivních-Atm za měsíc. Nebo snad ne? Citovat
MilanF1 Odesláno 27. duben 2012 Autor Odesláno 27. duben 2012 Já loni nedofukoval vůbec. Uklidil jsem je a když jsem je na jaře vytáhl měly všechny 2,3 a to je foukám na 2,5. (vyndaval jsem je ale při teplotě cca 8°C, tudíž dle fyziky bude tlak nižší než při vyšší teplotě). Citovat
Guest Scratch Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 MilanF1 - ono to je uplne jedno, bude to stejny, protoze se jedna o TLAK nikoliv o OBJEM vzduchu, takze to bude stejne jako u normalnich gum. ¨jinak ja jezdim 1x za mesic na JEDNU pumpu a tam kontroluji, popr. foukam. doma jsem si koupil z kelly kompresor a bud jsem blbej a nerozumim tomu, nebo mam kompresor na 12 ATM a nezjistim, jestli foukam 2,4, nebo 2,6, protoze ty risky jsou fakt male,...... Citovat
Milhausekkk Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 já si myslím, že se stoupající teplotou se v pneumatice zvětšuje objem vzduchu s ohledem na jeho roztažnost a tím pádem ti roste i tlak. Pokud nahustíš nějaký tlak v létě a pak ho změříš v zimě, tak bude nižší, protože se ti zmenší objem plynu a klesne tím tlak...... nebo ne Citovat
punkac Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 myslím si to samé. Už jenom proto používá RWE u velkých a středních odběratelů u plynoměrů přepočítávače tlaku a teploty plynu. Jinak by při jiné teplotě ukazoval plynoměr nesmysl. Některé regulační stanice mají i ohřev plynu (jak jinak než plynem) Citovat
koblih69 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Jednou jsem si dal tu práci a vzal jsem čerstvě kalibrovanej měřák a tuším 12 měřáků všech lidí okolo. Rozptyl byl +0,4 až -0,5 takže nafoukáš podle jednoho kola na 2,5 a druhým na stejným kole naměříš 1,6 tak asi tak Kola foukám doma kompresorem a kontroluju cca 1x za 14 dnů dig. pneuměřičem. Jinak i tolik nenáviděné příručce k obsluze je napsáno, že tlak v pneu se měří za studena protože rozdíl dělá v ext. případech až 0,5 Citovat
Marcel00 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 koblizku a ty nemas detekciu tlaku v pneu ? lebo ak ano tak to co robis kazdy 14 dni by som vdacne nahradil niecim inym len sa pytam... Citovat
koblih69 Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 Marčelíno, mám akorát ta je mi k ničemu. Protože mi nejde o to jeslti mám prázdnou gumu, to s dovolením už poznám sám, ale o to, že denně jezdím sám pak jedu nloženej s rodinou, pak zase sám... takže si pěkně přifukuju a upouštím jak je třeba [upravil dne 27/4/12 14:02 od koblih69] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.