Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prvně mám nízkoprofilové gumy a samy o sobě jsou docela tvrdé, nevím, jak opticky poznat, zda má pneu dost tlaku. Co si myslíte o indikátoru tlaku v pneumatikách? Je to blbost, nebo to má smysl?

Třeba tady: http://auto.aukro.cz/pneutlakovy-indikator-2-0-2-1-2-4-bar-1-par-i2299400808.html

Nechce se mi pořád šaškovat s měřákem (každým měřením stejně trochu tlaku uteče). U klasických gum, když to mělo 1,5 atm, tak už to bylo poznat, při pneu 205/45 podle mě opticky nepoznám nic.:myslim

Odesláno

Ok, tak smazat ... já hledal nějaké pěkné čepičky a bylo tam i toto, tak mě to napadlo ... hold blbý nápad :D

Odesláno

Občas, když máš pochybnost, zkus palcem.

Vycházím z toho, že kolo \"samo\" uchází jen asi 0,2 atm za 3 měsíce. Větší únik se projeví znatelně, musí se najít a opravit.

Pokud jsi vědec - amatér (jako já), tak si nahusti různá kola na 1,5, pak 2,0 a pak požadovaných 2,4. A proveď zkoušku palcem. Uvidíš, že se to dá docela dobře poznat.

Zvlášť když potom v praxi zkoušíš všechna 4 kola - stejná poznáš, případně jedno měkčí.

(mám na starosti 22 aut, tak když mám pochybnost, tak se prostě ohnu a šáhnu - podhuštěné jde poznat docela dobře)

[upravil dne 27.4.2012 10:37 od P607Olda]

Odesláno

Olda: Nebo bez ohýbání, zkusím to nohou, jak je to \"měkké\". Nicméně nevím, jak to půjde u těch nízkoprofilů, ty moje jsou ještě zesílené (XL).

Díky za rady, bude se držet klasických mechanických úkonů.

Odesláno
Vycházím z toho, že kolo \"samo\" uchází jen asi 0,2 atm za 3 měsíce.

cize na konci sezony by bolo koleso skoro o 0,5ATM maksie ?

ja som moej kolesa nedofukoval uz druhu sezonu, len pri prehodeni kolies skontrolujem tlak a drzi stale rovnako...

Ok, tak smazat ... já hledal nějaké pěkné čepičky a bylo tam i toto, tak mě to napadlo ... hold blbý nápad :D

nene pohoda, delam si prdel :D

ale pouzite ID threadu a miesto v SQL databaze to uz nevrati a Kurt urcite kvoli prazdenmu miestu robit \"Shrink\" databazy nebude :D

Odesláno

Marcel00: Jj, každé kolo uchází přesně o 0,2 atm za 3 měsíce:aut. To je přesně 0,0666 Atm za měsíc, a když to sečteš za celé auto (obvykle 4 kola), tak to dělá 0,2666 fiktivních-Atm za měsíc.:myslim

Nebo snad ne?

Odesláno

Já loni nedofukoval vůbec. Uklidil jsem je a když jsem je na jaře vytáhl měly všechny 2,3 a to je foukám na 2,5. (vyndaval jsem je ale při teplotě cca 8°C, tudíž dle fyziky bude tlak nižší než při vyšší teplotě).

Guest Scratch
Odesláno

MilanF1 - ono to je uplne jedno, bude to stejny, protoze se jedna o TLAK nikoliv o OBJEM vzduchu, takze to bude stejne jako u normalnich gum.

¨jinak ja jezdim 1x za mesic na JEDNU pumpu a tam kontroluji, popr. foukam.

doma jsem si koupil z kelly kompresor a bud jsem blbej a nerozumim tomu, nebo mam kompresor na 12 ATM a nezjistim, jestli foukam 2,4, nebo 2,6, protoze ty risky jsou fakt male,......

Odesláno

já si myslím, že se stoupající teplotou se v pneumatice zvětšuje objem vzduchu s ohledem na jeho roztažnost a tím pádem ti roste i tlak. Pokud nahustíš nějaký tlak v létě a pak ho změříš v zimě, tak bude nižší, protože se ti zmenší objem plynu a klesne tím tlak...... nebo ne

Odesláno

myslím si to samé. Už jenom proto používá RWE u velkých a středních odběratelů

u plynoměrů přepočítávače tlaku a teploty plynu. Jinak by při jiné teplotě ukazoval plynoměr nesmysl. Některé regulační stanice mají i ohřev plynu (jak jinak než plynem)

Odesláno

Jednou jsem si dal tu práci a vzal jsem čerstvě kalibrovanej měřák a tuším 12 měřáků všech lidí okolo. Rozptyl byl +0,4 až -0,5 takže nafoukáš podle jednoho kola na 2,5 a druhým na stejným kole naměříš 1,6 tak asi tak ;)

Kola foukám doma kompresorem a kontroluju cca 1x za 14 dnů dig. pneuměřičem. Jinak i tolik nenáviděné příručce k obsluze je napsáno, že tlak v pneu se měří za studena protože rozdíl dělá v ext. případech až 0,5

Odesláno

Marčelíno, mám ;) akorát ta je mi k ničemu. Protože mi nejde o to jeslti mám prázdnou gumu, to s dovolením už poznám sám, ale o to, že denně jezdím sám pak jedu nloženej s rodinou, pak zase sám... takže si pěkně přifukuju a upouštím jak je třeba :papa

[upravil dne 27/4/12 14:02 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...