Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím mám asi ten istý problém, ked som vyberal von motor tak som ten valcek co je na prevodovke nedal von \"vtedy som este nevedel ako :roll \" ale som odrezal trubku co don viedla. No a ked som potom dal motor naspat a tu trubku nasadil na ten valcek tak samozrejme spojkovy pedal nemal ziadnu silu myslel som ze ho jednoducho odvzdušním ale akosi neviem nájsť ventilok na to. Vie mi niekto poradit ako na to? mám 2.1TD motor starý model .... :roker

Odesláno

no to sis slušně řečeno nadělal do kalhot. U 2.1TD je to nerozebiratelný komplet, který jde odvzdušnit jen a pouze vytlučením čepu, který drží šroubení na válečku u převodovky, pak do horní nádržky naleješ brzdovku (ta malá nádržka, která má nápis - neotvírat), kolega ti opatrně bude šlapat na pedál spojky, ty v případě potřeby budeš dolévat brzdovku, a až dole poteče bez bublinek, nasadíš to zpět. Je dobré do válečku u spojky také nalít nějakou brzdovku, abys tam měl co nejméně vzduchu.

Odesláno

jinak odvzdušňovací ventilek má jen nový model 406, starý je nerozebiratelný, nebo za předpokladu toho co jsem napsal výše lze taky odvzdušnit, ale je to práce pro více rukou a nohou, než má jeden člověk

Odesláno

punkac dakujem za odpoved. No presne takto som to skúšal odvzdušniť s otcom no moc to nepomohlo asi to skúsim ešte raz. Ale aspon viem že nie som slepý a ten odvzdušnovací ventil tam skutočne nie je to si ma na jednej strane potešil no na druhej nie :D . Skúsim to nejak ešte doladiť potom dám vediet ako som dopadol .... :roll

Odesláno

tak podarilo sa podla navodu co dal punkac....takze konecne mám spojku funkcnu :D inak jeden kamarát mi povedal že pri takýchto spojkách bez odvzdušnovacieho ventilku by sa to malo bud samo odvzdusnit (čož pochybujem lebo som slapal na pedal asi milion krat a nic ) alebo cez niektore predne koleso teda prednu brzdu.

Odesláno

jsem rad, ze jsem pomohl, pres zadnou brzdu se to neodvzdusnuje. Jsou to dva nezavisle systemy (brzda a spojka), ktere u stareho modelu maji spolecne jen kapalinu. Dalo by se k valecku u spojky vradit tecko a do odbocky si dat ventilek.

Jinak u noveho modelu sice system spojky pouziva dohromady expanzni nadobku jako brzdy, ale ma vyvod o dost vyse nez je odberne misto brzdove kapaliny pro hl. brzdovy valec.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...