Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
mno jako ta odpovědnost stojí + - 360Kč/rok a kryje lidi v běžnym občanskym životě na všechny možný rizika... třeba i na věci jako se třeba teďko stalo tady podolakovi2 ;-)

tak ze chces rict ze kdyz dam 360kč a padne me cihla na auto tak me nekdo zaplati opravu? Asi ne! uvadej presne chtel jsi napsat to co se stalo tomu fetakovi kterej stejne nic nezaplati. predpokladam ze to bude nevyhodne jako vetsina pojistek.

[upravil dne 23/4/12 17:55 od Vítek1]

Odesláno
Bez šance, můžeš tak maximálně podat civilní žalobu o náhradu škody, zaplatíš další prachy a stejně nic nedostaneš. Z pojistky můžeš něco řešit leda když máš svoji - havarijní nebo aspoň vandalismus, ovšem tam máš nějakou spoluúčast.

Přesně jak píše oddie, jenom zdůrazním, že opravud nemá smyls žalobu podávat....

Jediné řešení, které je a je poměrně lehce uplatnitelné je, že poměrně dost lidí má pojistku \"na blbost\", platnou i na děti a pod. Dítě pak hází kamínkem a pojišťovna plní... což je pochopitelně v tvém případě pojistný podvod ;)

[upravil dne 23/4/12 18:35 od koblih69]

Odesláno
mno jako ta odpovědnost stojí + - 360Kč/rok a kryje lidi v běžnym občanskym životě na všechny možný rizika... třeba i na věci jako se třeba teďko stalo tady podolakovi2 ;-)

tak ze chces rict ze kdyz dam 360kč a padne me cihla na auto tak me nekdo zaplati opravu? Asi ne! uvadej presne chtel jsi napsat to co se stalo tomu fetakovi kterej stejne nic nezaplati. predpokladam ze to bude nevyhodne jako vetsina pojistek.

jak píše koblih69 jedná se o tzv. blbenku neboli odpovědností pojistku z běžného občanského života.

představ si takovej příklad... budete u někoho na návštěvě a vyliješ do notebooku nebo do telefonu vodu, přístroj se poškodí, vyskratuje a je na vyhození. Pojišťovna zaplatí. Stačí jen vědět, jak to nahlásit ;-)

Odesláno

jak píše koblih69 jedná se o tzv. blbenku neboli odpovědností pojistku z běžného občanského života.

představ si takovej příklad... budete u někoho na návštěvě a vyliješ do notebooku nebo do telefonu vodu, přístroj se poškodí, vyskratuje a je na vyhození. Pojišťovna zaplatí. Stačí jen vědět, jak to nahlásit ;-)

predstav si ze ja jsem ji nikdy nemel mam v kapse za ty roky asi 9000,- pojistovna vezme amortizaci a za notas da tak 4000,- a pokud nahlasim vickrat nejakou udalost tak je jasne co pojistovna udela ze? nebo me snad bude dotovat? Jedine na co je dobra pojistka je klid v dusi i proto mam havarijko na aute

Odesláno

chlapi přes den jsem tu nebyl a vidim že se to rozjelo. No takhle havarijni nemám. A policajt řikal že se uvidi jak to budou kvalifikovat -> mohlo jit i ohrožení nebo co a tak podobně, no ale stejně fetak je fetak a penize určitě nema.

Odesláno

samozřejmě nesmíš vodu lejt do notebooku každej měsíc. Prostě to funguje a to je důležitý. Nebo třeba cyklisti, když něco udělaj, někoho srazej, nebo způsoběj nehodu, tak z téhle pojistky to taky jde ;-)

Odesláno
:xvul Skuci, tim chces rict, ze kdyz si uzavru pojistku za 400 na rok a za mesic si pujcim notebook na dovolenou a rozbiju ho,tak to pojistovna zacaluje? :o
Guest Scratch
Odesláno

ja bych si vzal tu cihlu a sel si popovidat s tim fetakem, treba mobil mit u sebe bude :)

Odesláno

ano. Je tam počátek pojištění a když to uzavřeš 1.5. s počátkem od 2.5. tak od půlnoci 2.5. jseš v plném rozsahu pojištěn. Akorát pozor na věci půjčené. Protože tim, že někomu něco půjčíš tak ručíš za tu věc ty jako majitel...!!! ale z toho se platí spousta věcí, třeba když budu brát z praxe, co sem pomáhal s klientama řešit pojistný události

- omylem vylitá coca cola v notebooku (1,5roku starý notebook, zaplatili cenu, za kterou se ten samí notebook dá nyní koupit, rozdíl v ceně oproti původní koupi asi 2tis.)

- malá holčička v krámě šla a táhla vozík, narazila do pultu s alkoholem a rozbila flašky (pojišťovna zaplatila plnou cenu)

- když jsme u toho krámu. Pán kupoval věci na oslavu a měl basu piv a na tom spousta flašek alkoholu, byl ještě v krámě a když šel k pokladně nevšiml si schodu, který je v prodejně plácnul sebou na zem a samozřejmě všechno rozbito. (to samé jako v přechozím případě, plně zaplaceno)

- pán po zimě vyklízel barák a nechal si přistavit před barák kontejner a jak tak nosil ty věci do kontejneru tak při jednom odnášení to málo přehodil a ono se část věcí hodila do kontejneru a část se vrátila zpátky a spadli na sousedovo auto (rozbité světlo a promáčknutá kapota a škoda tuším že kolem 15tis.) = na tento případ sem si vzpomněl právě když sme řešili tu cihlu.

toto vše lze mít pokryto za pouhých 400Kč/rok a nehledě na to, že v rámci pojištění domu je v ceně třeba i zahrnuto pojištění odpovědnosti z držby budov, kde třeba takovej spadlej sníh na chodník a poškození auta, nebo člověka, tak tam už jde škoda do desetitisíců, někdy i stotisíců...

Pro pojišťovnu je to jednoznačně prodělečný produkt ale je to jako doplněk, který má každá pojišťovna ale na vydělávání peněz mají pojišťovny jiné produkty ;-)

takže doufám ChouLu, že sem ti plnohodnotně odpověděl...

Odesláno
:xvul Skuci, tim chces rict, ze kdyz si uzavru pojistku za 400 na rok a za mesic si pujcim notebook na dovolenou a rozbiju ho,tak to pojistovna zacaluje? :o

no jasne pojistovny jsou velice dobrosrdecne zaplati ti vsechno kdikoli a hlavne nechteji vydelavat dneska je to charita pojistovaci nic nevidelavaji a delaji to zadarmo pronajate honosne nemovitosti financuji ze sve kapsy aby se pojisteni meli dobre :D omlouvam se vsem pojistovakum ale ten ktery tvrdi ze pro kazdeho je pojisteni vyhodne a vsem to zaplati vsechno pekne keca uz jen s principu organizace ktera musi nekde vydelat. navic kdyz se ti stane pojistna udalost treba dvakrat za 5 let tak uz budes platit jinou castku. Vzdy je potreba si cist ty smlouvy pozorne a sam a nikomu neverit hlavne na co se to vztahuje kolik se plni atd. Uz jsem zazil dokonce tak slechetneho financniho poradce ktery me tvrdil ze po me nechce zadne penize ze me srdecne poradi zdarma tak jsem mu rek at me poradi a ze si to pujdu zaridit a poslal ho do Pr... Proste pojistovna vychazi ze statistiky ktera pro ni musi byt vyhodna nepojisti nic kde by mohl nastat problem popripade za uplne jine penize ze? samozrejme je par jedincu kterym se to vyplati ale kazdy se muze poptat po znamich co maji pojistky kolik mesicne plati a kolik uz od pojistoven dostali. myslim ze bylance bude vzdy podobna.

skuci: me chces rict ze kdyz necham na strese 40cm snehu a uplne se na to vykaslu tak me neco zaplati? vetsinou je tam dodatek ze nesmis zanedbat prevenci popripade u jinych veci technologicky postup atd.

[upravil dne 24/4/12 12:59 od Vítek1]

Odesláno

mno asi tak nejsem pojišťovák...

jinak co se týká výhodnosti/nevýhodnosti... kolega gronholmm, který dělá likvidátora tuším že, tak by to mohl i potvrdit. Pojišťovny vydělávají na blbosti lidí... vem si jednu věc jo...

třeba pojištění nemovitosti...

zateče ti do baráku přijde likvidátor nafotí a protože nemáš porušenou střechu tak nic nedostaneš, když bys měl odlepenou lepenku nebo jednu tašku schozenou zaplatí kompletně vše, protože byl porušený krov.

Nebudu tady někoho přesvědčovat o výhodnosti či nikoli... za svou už pár let probíhající kariéru v tomhle oboru jsem se setkal se vším a vždy je to jen o nahlášení... a takový jedno heslo \"Co pojišťovna neví, to pojišťovna neřeší\" toť vše... každej ať si to pobere podle svýho...

jinak k tomu dodatku ohledně toho sněhu... nesměj bejt lidi debilové a řešit to stylem, \"mám pojistku, když spadne sníh, seru na to\" ale od toho jsou lidi, co to sjednávaj aby tomu člověkoviu poradili, když se něco stane.

[upravil dne 24/4/12 13:08 od skuci]

Odesláno

Vítek1: A spočítal si si jestli se pojišťovně vrátí, pokud si maník koupí Mercedesa, dvakrát za rok nárokuje pojistnou událost za cca 100000,- a po dvou letech to prodá? Nebo i normálně platím si HAV za cca 6000 korun ročně. Stačí mi jedna totálka, a už se to pojišťovně nevrátí..

Odesláno

jako HAV je jeden z produktů, na kterym to lze ukázat, nebo třeba ještě líp na pojištění čelního skla a já můžu bejt příkladem.

Měl jsem Golfa VI a tam to okno stálo 13000Kč, auto jsem měl 2 roky a ročně jsem platil něco kolem 1700Kč a měnil jsem sklo celkem 3x, v jednom roce jsem měl prasklý sklo v únoru a v květnu... To si myslim že je asi jednoznačný...

Dal jsem necelý 3500Kč za 2 roky, dostal jsem 39000 za 2 roky a poté pojistku zrušil a auto prodal... respektive nedostal já, ale autorizovaný servis!!!

[upravil dne 24/4/12 13:12 od skuci]

Odesláno

gronholmm tim chces rict ze pojistovna nevydelava? s ceho jsi placenej? ja mam taky havarku a jak jsem psal je to pro muj klid ne proto ze si myslim ze na tom vydelam ted to budu mit 3 ti rok kazdej rok da clovek treba tech 6000 to jest 18000 + 5000 spoluucast dneska musis opravovat ze starych dilu nebo druhovyroby 23000 za dily z vrakace takze opravdu pomulu moje auto z roku 2004 aby se to vyplatilo na totalku. Nehlede na to ze kdyz si koupim jine auto zvednou se me limity to stejne plati i pro toho tveho mercedesare. Nebo me vysvetli kde pojistovna vydelava jinde nez na pojistkach?? Ono je opravdu potreba rozlisovat jakou pojistku chci \"abych mel klid\" a kde si ty penize radeji odlozim. Treba kdyz koupim auto za 500000 na splatky a neuzavru havarku ALL tak jsem debil ze ano? na druhou stranu mati mela pojistnou udalost cena opravy ve sluvnim servise asi 8000kč to jest dala by 4000kč protoze je 5000 spoluucast. volala me rikam co s tim je a ze prej naprasklej naraznik :bojim 300 zavareni 500 barva strikal jsem sam toto byla jedina udalost za celou dobu co auto vlastnila.

skuci: kdyby jak ty pises lidi nebyli blby zacali by delat takove podvudky tak to skonci jak? vysima sazbama? vysetrovanim pojistoven jaka je zivotnost te pokladky strechy a jak dlouho tam je? s tim sklem asi se neda pojistit samostatne co? a kolik lidi ho meni 3x za rok nehlede na to ze uz i tohle ma vetsina pojistoven osetrene. nehlede na to ze 13000 za sklo na golfa je blbost za 6 sezenes slusnou znacku i s vymenou ale to je zase o necem jinem.

Otazka pro oba kde ta pojistovna teda vydelava? kdyz se ji nic nevyplati? treba pri povodnich bylo velice zajimave jak pojistovny vydelali maji samozrejme vypracovane zaplavove zony tak ze vetsina vyplavenych domu nebyla pojistena protoze to ani nejde. ale v televizi se parkrat reklo jak nebyli pojisteni a ten narust pojistek pak byl brutalni i v nezaplavovych oblastech.

[upravil dne 24/4/12 13:50 od Vítek1]

Odesláno

Pojišťovna \"vydělává\" na těch kteří nemají pojistné události. Jak hlásí jeden slogan. Pojišťovnu živí náhody. Může se ti stát že uzavřeš pojistku a druhý den zbouráš auto, a nebo taky se nepojistíš a nikdy se ti nic nestane. Je na tobě jestli budeš doufat že se nic nestane. Pojišťovna žije z toho že se lidé \"bojí\" toho že zrovna oni budou mít tu smůlu. A pokud se chceš přít o tom jestli pojiš´tovna vydělává, tak nechtěj vědět kolik se vyplácí při škodě na zdraví z POV. Jinak se stejný problém je i u zdravotních pojišťoven. Proč já si mám platit zdravotní pojištění, když se mi nikdy nic nestalo, a chodím k doktorovi jen na prevence?

Odesláno

no vidis to je ono a kdyz udalost mas tak ti zvisi pojistne aby se zahojila kdyz opakovane tak te nikde nepojisti nebo za nehorazne penize, proto ja rikam ze pojisteni jo ale s rozumem nekolikrat jsem napsal pro klid duse. - co se vyplaci z POV pro skode na zdravi ale i eko katastrofach vim. ale porad vybere vic nez zaplati.

pockej zdravotni do toho neplet to je jina pohadka! u nas je podle me blbej sistem a nevim proc by mel platit clovek kterej vydelava 100000 mesicne vic nez ten co bere 10000 a dostanou v nemocnici stejnou sluzbu.

[upravil dne 24/4/12 13:57 od Vítek1]

[upravil dne 24/4/12 14:00 od Vítek1]

Odesláno

Nešlo mi o systém, ale o princip. Jinak já co považuju za rozumné je POV, HAV (dle hodnoty vozu a způsobu platby nového vozu), odpovědnost (občanská a profesní dle zaměstnání) a cestovní pojištění pokud někam jedeš na dovolenou, odpovědnost domácnosti (vytopení sousedů je hračka)... Ono prostě záleží kus od kusu. Já si třeba 406tku pojistil i na havárku, ale protože vím co od ní můžu čekat. A to mám auto v hodnotě 50000,- ale i tak vím že jedna blbá náhoda a vše zaplacené se mi vrátí ;)

Odesláno

tak pov je jasne a povinne HAV u auta v hodnote cca50000 a nahoru taky hlavne kdyz bydlis treba na sidlisti i skrz kradez. obcanska odpovednost - tam asi jak kdo ja nemam a rikam za tu dobu nasetreno tak 9000?? profesni urcite az jen pro klid v zamestnani a pro dobre pracovni vztahy. cestovni je jasne obzvlast dneska kdyz za 2 lidi na tyden das 200kč a jsi slusne pojisten. ale treba na slovensko to nema cenu protoze pece je tam stejne draha jako u nas a mame evropske karticky ze? domacnost jo ale jak pro koho ja bydlim v panelaku v prizemi. hlavne vzdy vybirat dobre pojistovnu ne jen podle ceny ale i to co maji ve smlouve - dobre vybirat pojistovaka urcite ne toho co tvrdi ze je vse skvele a nechat si to vypracovat od vice nezavislich pojistovaku najdou se docela rozdily i na stejnych smlouvach.

[upravil dne 24/4/12 14:09 od Vítek1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...