fifi Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Chlapi takto to je na 99 percent.kôpil som auto v januari a mal som ten istý problém. Boli mrazy. Pousmial som sa, keď táto téma potom zanikla a objavila sa až teraz, keď opäť prišli mrazy. Vtip je v tom, že ten malý objem hydrauliky, ktoré servosystém obsahuje je asi rozťahaný po hadiciach a pod., a aj hydraulika má istú teplotnú rozťažnosť. Veľká konštrukčná chyba výrobcu, že nad čerpadlo nedal nejakú vyrovnávaciu nádržku ale v podstate len úzke nalievacie hrdlo má následok taký, že keď sa nám ochladí pod 0-lu, hladina hydrauliky klesne tak, že čerpadlo si (hlavne v ľavotočivej zákrute - to je dané konštrukciou a polohou čerpadla) sosne vzduchu a už potom nastane ten kolotoč penenia a vytláčania cez víčko. Čiže kúpil som vtedy origo hydrauliku v Peug. dolial som cca 2-3 cm nad rysku, odvzdušnil 10 krát točením volantu zľava-doprava a tento proces som niekoľk.krát opakoval, kontroloval a dolieval som asi tak trikrát ešte aj po jazde a bolo. Prišlo leto, skontroloval som hladinu a bola dosť vysoko zo 5 cm nad ryskou, tak som striekačkou zo 4 odobral. Samo že teraz ako prišli mrazy som pred prvou jazdou pozrel, a hladina úplne dole, nuž som tam tie 4 cm dal späť. Skrátka keď prídu mrazy, treba pred prvou jazdou pred naštartovaním skontrolovať hladinu a nedopustiť, aby si čerpadlo soslo vzduch. Takže určite to je takto. Iná vec je,pokiaľ je v ťahu riadenie a hydraulika uniká do manžiet. Takže pokiaľ Vám pení a tuhne doľava, neplašte sa s výmenou čerpadla, stačí niekoľkokrát doliať, odvzdušniť a potom si to postrážiť Citovat
blaza3 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 To je dobrá informace, ale jak vysvětlit to, že těm kteří čerpadlo serva vymenili se již problémy neopakují? Nebo sem o nich již nepíší :-) Když venku mrzne a v garáži mám cca 10-15°C tak to bude pořád nabývat a mizet... :-( Citovat
denoo Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 toto je ten lepsi pripad, urcite su pripady ked treba cerpadlo aj s vysokotlakovou trubicou vymenit, asi vedia v peugeote preco mozno toto riesenie je docasne, a pridu dve zimy a cerpadlo aj tak vymenit budes musiet. Servo v 407 me je proste nekonecny problem Citovat
denoo Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 inak, 15 000kc s DPH stoji teraz nove servo cerpadlo ? Pamatam ze stalo pred rokom 23 000 . zeby taka zlava, sa mi akosi nezda , a ked ano, aspon daka dobra sprava z peugeotu Citovat
brade Odesláno 24. prosinec 2009 Autor Odesláno 24. prosinec 2009 Tak nevím, na které pumpě jste to kupovali, ale já se stavoval na 5 a nikde to neměli :-( za to mám aditivum ) Citovat
Přema Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Původně zaslal: brade Tak nevím, na které pumpě jste to kupovali, ale já se stavoval na 5 a nikde to neměli :-( za to mám aditivum ) Přímo Benzina...... Citovat
.mycTD Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 ja v rijnu koupil u nas na Agipu posledni pixlu a dodneska ji nenahradili z hypermarketu je na tohle dobry globus. Citovat
djbrano Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Chlapi a kedy ten olej do serva nalievate? Este pred jazdou, kedy je ta hladina fakt niekde v prdeli, alebo po jazde, kedy sa ta hladina v serve o cosi zvysi? Diiiik Citovat
patko79 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 JJ chlapi, FIFI má asi pravdu, ja som problém so servom chvalabohu nemal;) ale tiež som auto kupoval v zime a prvé čo som pozrel, bola hladina oleja v serve. Síce riadenie šlo tak ako malo, predsa som len dal na rady na fóre a dolial som kvapalinu dva centimetre nad risku. Ani neviem, čo ma to v lete napadlo a kukol som zase do nádržky. Ako píše FIFI, musel som striekačkou odsať olej, lebo bol takmer po uzáver. Takže niečo na tej rozťažnosti asi bude:aut Citovat
honzza407sw Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Původně zaslal: blaza3 To je dobrá informace, ale jak vysvětlit to, že těm kteří čerpadlo serva vymenili se již problémy neopakují? Nebo sem o nich již nepíší :-) Když venku mrzne a v garáži mám cca 10-15°C tak to bude pořád nabývat a mizet... :-( Tak vysvětlit to teda neumím:myslim, ale po výměně serva za nové včetně tlakové hadice s ventilem, který zabraňuje pěnění servokapaliny je vše v pořádku - to znamená, že není sebeměnší náznak pěnění (kontroluji to teď dost často - po těch problémemch předtím aby né), hladina se drží a řízení jde na obě strany stejně. Já si myslím, že pokuď nepomůže doplnění nad risku a odvzdušnění, tak jediná možnost je výměna za nový. Nebo si na to zvyknout, ale já si teda na to nezvykl. nové čerpadlo 12.330,- hadice serva 2.568,- nějaká ta servokapalina (Total Fluide LDS) +- 500,- ...a práce kolem 1.200,- Celkem mě to vyšlo na 16.359,- bez DPH:grr Citovat
Přema Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Od určitého r.v. se dávali delší tlakové hadice aby se do nich vlezlo více kapaliny a tím pádem odpadl problém s dolíváním kapaliny nad max. a to je asi právě případ těch co s tímto problém nemají....... Citovat
denoo Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 znamena to teda, ze v lete nikomu servo kvapalina nepeni? , nejak som to v lete nepozeral,, Citovat
blaza3 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Mno ak to by nakonec mohlo stačit vyměnit hadice.. resp. tam dát tu novou s ventilem... je samostatně prodejná? Citovat
honzza407sw Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Ta hadice je samostatně prodejná. Citovat
blaza3 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 a skutečně je na ní nějáký zpětný ventil? Citovat
honzza407sw Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Informace, že je na hadici-trubici zpětný ventil, který zabraňuje pěnění servokapaliny je pouze zprostředkovaná servisních technikem peugeotu. Osobně nejsem schopen říct, zda lže nebo tam opravdu je. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak možnost vyměnit pouze tu hadici může vyřešit celý problém. Pak by odpadávala výměna samotného čerpadla za 15tis korun. [upravil dne 25/12/09 honzza407sw] Citovat
blaza3 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 jj .. přesně tak.. jedna hadice vede k hrdlu čerpadla.. pokud někdo máte čerpadlo po výměně zkuste sem hodit fotku pls, někde ten wentil musí být vidět Citovat
brade Odesláno 26. prosinec 2009 Autor Odesláno 26. prosinec 2009 Teď jsem zjistil, že je kapalina kriticky nízko a všude mají zavřeno :-\\ Citovat
honzza407sw Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: blaza3 jj .. přesně tak.. jedna hadice vede k hrdlu čerpadla.. pokud někdo máte čerpadlo po výměně zkuste sem hodit fotku pls, někde ten wentil musí být vidět Dnes na to mrknu a jestli bude co vyfotit, tak to blejsknu. Citovat
xplayer5 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Tak mám také podobný problém - řízení vytuhne při zatočení doleva a hladina servokapaliny je opravdu nízko... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.