Milhausekkk Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Ahoj, tak jsem dnes při cestě zpět z Ostravy do Kopřivnice dostal pokutu za předjíždění za křižovatkou přes plnou .... je to ta křižovatka po dlouhé táhle rovině po výjezdu z Mošnova .... no jsem trouba a nevydržel jsem, protože 406 předemnou jela pomalu...ale podle pravidel:super Pokud to zmíněný řidič čte, musí se ještě teď smát, jsem ho předjel, protože jsem neviděl zaparkovanou policejní oktávku, ta hned vystartovala, 406ku předjela a mě ze zadu stavěla \"stop\":( každopádně moje chyba, bylo to za 500 kč. nevíte náhodou podle přiložené složenky, jestli to je i s body? Policista říkal že není... ale rád bych si to ověřil ....mělo by to být předjíždění přes plnou? nevím co ty paragrafy na lístku znamenají... PS: policista byl ale super, varoval mě, at si tady na tom úseku dávám bacha, že je tam často posílají... §125c/1k by měla být bloková pokuta do 2000 kč bez bodů... jsem to teď našel [upravil dne 15/4/12 14:11 od Milhausekkk] Citovat
elton Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Tak to buď rád, že to dopadlo jenom takhle. Citovat
Dančák Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Já zas dostal pokutu za parkování na placeným parkovišti bez lístku:D šel sem jen vedle do obchodu - byl sem tam dvě minuty takže než bych si koupil lístek trvalo by to dýl ale bohužel když sem přicházel k autu tak už tahal botičku z kufru - nevim jak by ji na vypouklý 17tky na P406 nasadil:D ale nic no řikal že je to taky bez bodů a že to bylo poprvý, neodporoval sem a pokecal s nim, tak jen za dvě kila;) Citovat
Laďa Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 §125c/1 k je všeobecný přestupek který není vyjmenovaný v ostatních §. To máš štěstí, že Ti nenapsal za správný přestupek, protože - za předjíždění vozidla v případech, ve kterých je to zákonem zakázáno je 7 bodů, pokuta v blokovém řízení nelze a ve správním řízení 5000 - 10000,-Kč a zákaz řízení na 6-12 měsíců a porušení to je §125c odst. 1, písm.f bod 7. [upravil dne 15/4/12 16:10 od Laďa] Citovat
Laďa Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Parkovací poplatek je nařízení obce, takže přestupek dle §46 odst.1 zákona č. 200/90Sb. - nejedná se o dopravní přestupek. Citovat
Dančák Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Taky mám na bločku 125c/1k , ale to jedno, koukám že seš vyznáš Citovat
Guest Džůny Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Myslíš tu křižovatku před Skotnicí? Smůla, že sebrali zrovna tebe. Já tam vždycky jedu \"natruc\" maximálně 90-100 za hodinu, protože tam všichni jezdí jako prasata... Ale ještě se mi nestalo, že bych tam potkal hlídku. Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 vzdycky se to da ukecat, ja u Sobotky dostal za dvojitou plnou 100 Kc pokutu Citovat
Dančák Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 No vždycky bohužel ne, záleží na koho narazíš.... Citovat
Dančák Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Asi před dvouma rokama sme jeli do Kroměříže pro motorku a vjeli sme omylem do jednosměrky ve který sme proti nám potkali soudruhy:D tak se za náma vydali a po zastavení sme platily za: Felicie totálně zrezlá s dírama v blatnících ale jinak ok, vozejk ok ale s propadlou STK, jízda jednosměrkou (samozřejmě v protisměru), zaplatily sme 500Kč a nechali nás jet dál:D Citovat
Milhausekkk Odesláno 15. duben 2012 Autor Odesláno 15. duben 2012 Myslíš tu křižovatku před Skotnicí? Smůla, že sebrali zrovna tebe. Já tam vždycky jedu \"natruc\" maximálně 90-100 za hodinu, protože tam všichni jezdí jako prasata... Ale ještě se mi nestalo, že bych tam potkal hlídku. Néé, projedeš celý Mošnov ve směru od Příbora, na konci Mošnova máš po levé ruce benzinu no a pak dále na Ostravu je to dlouhá rovina, která končí křižovatkou s omezením na 50km/h ..... no a já jel z opačného směru a oni stáli u téhle křižovatky .... a já blb ho předjel hned za křižovatkou, ale ještě přes plnou čáru... zastavili mě skoro u té benziny Citovat
Edison Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Parkovací poplatek je nařízení obce, takže přestupek dle §46 odst.1 zákona č. 200/90Sb. - nejedná se o dopravní přestupek.No.. to jde jen o to, co Ti polda napálí. Taky by mohl porušení nařízení dfané dopravní značkou, pak by se o dopravní přestupek jednalo. Myslím, že správně by měl uplatnit oba přestupky a trestat podle závažnějšího. Tedaaaa... aniž bych to komukoli přál... Citovat
Guest Džůny Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Néé, projedeš celý Mošnov ve směru od Příbora, na konci Mošnova máš po levé ruce benzinu no a pak dále na Ostravu je to dlouhá rovina, která končí křižovatkou s omezením na 50km/h ..... no a já jel z opačného směru a oni stáli u téhle křižovatky .... a já blb ho předjel hned za křižovatkou, ale ještě přes plnou čáru... zastavili mě skoro u té benziny Jo, už vím. Tak tam jsem je už několikrát viděl. Mají tam plácek naprosto ideální na postávání... Citovat
crazybiker Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 jejj, vy ale mate tie pokuty, 200, niekto pisal i 100 korun... u nas sa moc neseru, za ten isty priestupok by bolo 60 eur, co je cca 1500 kc :-D inac ja som tento rok dostal asi jeden :-D za vytlaceni cesty(merali,ja som predbiehal, zbadal som radar, tak som zabrzdil,pak museli odsunut z cesty )pokecal som s policajtom a bolo to za 20 eur :-D kolega predomnou nameranych 120-130 za 60 eur :-D Citovat
MatrixChose Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Scratch: Já jel z Paky do JC, z Babáku jsem předjížděl, natočili mě vrtulníkem a byl jsem pak bez papírů, ukecat se to nedalo... Citovat
Guest Scratch Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Scratch: Já jel z Paky do JC, z Babáku jsem předjížděl, natočili mě vrtulníkem a byl jsem pak bez papírů, ukecat se to nedalo... jjaaaaj, tam pouzivaj vrtulnik? A kurna, ja z bolky do jicina bezne drandim kolem 130 :/ Citovat
Laďa Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Parkovací poplatek je nařízení obce, takže přestupek dle §46 odst.1 zákona č. 200/90Sb. - nejedná se o dopravní přestupek.No.. to jde jen o to, co Ti polda napálí. Taky by mohl porušení nařízení dfané dopravní značkou, pak by se o dopravní přestupek jednalo. Myslím, že správně by měl uplatnit oba přestupky a trestat podle závažnějšího. Tedaaaa... aniž bych to komukoli přál... Záleží jaká je v daném místě dopravní značka. Ale vyznačení parkoviště s parkovacím automaten IP13c je informativní značka. Takže jen informuje a dané nařízení ukládá povinnost. [upravil dne 16/4/12 09:57 od Laďa] Citovat
Edison Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Asi jo... Někdy však bývá kdesi před značka \"zákaz stání\", nebo \"zákaz zastavení\", protože implicitně není stání a zastavení v obci zakázáno. Jde prostě o celkovou situaci, jak pravíš. Citovat
309GT Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Já dostal pokutu asi 5x a nikdy ani bod,měl jsem štěstí a vždycky to napsali na nějakou kravinu.... Citovat
Péťa Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 jjaaaaj, tam pouzivaj vrtulnik? A kurna, ja z bolky do jicina bezne drandim kolem 130 :/ Z vrtulníku zatím neumí měřit. Hlídají předjíždění, přednosti apod. Není proti němu obrany Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.