Moral3z Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Zdravím, mám dotaz Jak je to s rezervou? Jaký tam musí být profil pneu? Jde o to, že na autě mám 16\"\" a kouknu do rezervy a tam mám 17\"\" Musí být stejná velikost kola? A co profil...když mám na předku jiné gumy, než na zadku Citovat
Edison Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Rozměry pneu máš v TP. Taková by měla být i rezerva, pokud není uvedeno jinak (třeba dojezdové kolo). Jinak na tom moc nezáleží (právně). Třeba pokud se jezdí na zimních, tak rezerva se nepřezouvá, že. Je mi teda divné, proč máš na předku něco jiného, než na zadku (i když předpisy to nevylučují, mluví se pouze o nápravě - vyjma situace, kdy se jede na rezervě). Citovat
Gabriel 307 Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Myslím že to až tak důležité není-rezervu použiješ jenom na dojez někam,ve Feldě co jsem měl tak jsem měl 14\" Al disky včetně rezervy a zimáky jsem měl 13\" a taky jiný profil pneu.Kdybych píchnul v zimě tak tam hodím letní 14\" a ostatní by zůstali 13\" zimní. EDIT: a v dnešní době můžeš vozit spray na opravu [upravil dne 9/4/12 20:40 od Gabriel 307] Citovat
crazybiker Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 rezerva uz nemusi byt plnohodnotna, cize mozes tam mat trebars kolo z bicykla :-D Na sr uz ani rezervu nemusis mat, staci ak mas opravnu sadu na defekt;) Citovat
Moral3z Odesláno 9. duben 2012 Autor Odesláno 9. duben 2012 . Je mi teda divné, proč máš na předku něco jiného, než na zadku (i když předpisy to nevylučují, mluví se pouze o nápravě - vyjma situace, kdy se jede na rezervě). Koupil jsem to tak a ještě to nemám přezuté... dobrá, tak nechám rezervu 17\" na dojetí někam to bude hodně vadit, když budu mít tři 16 a jednu 17? Citovat
Edison Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Jistě, že rezerva být nemusí už ani u nás, pokud máš opravnou sadu. Ovšem pokud máš rezervu, nemůže být zase naprostom jakákoli. Citovat
JanoRS Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 pre dojazd to bude najviac vadit policajtom rozdielne pneumatiky som mal na motorke a na traktore urcite na tom niekam zajdes. ja som videl na dialnici ako jedna holka letela 120km\\h na dojazdovom kolese Citovat
Moral3z Odesláno 9. duben 2012 Autor Odesláno 9. duben 2012 To já si radši nechám rezervu... přecijen, když píchnu, tak je jistota pro mě spíš to kolo... Citovat
crazybiker Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 JanoRS- proc ne? Ja na volve dojazdovka 130,3 dni som chodil tak :-D aj policajtov som obiehal, a ked dobre viem dojazdovku mas do 120km/h;) Citovat
Moral3z Odesláno 9. duben 2012 Autor Odesláno 9. duben 2012 Jestli nemyslel takovy to pidi kolo s omezením na 80km/h Citovat
Marcel00 Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 ... to bude hodně vadit, když budu mít tři 16 a jednu 17? pokial to pouzijes na hnacej naprave tak ano. trpi diferak. ani dojazdovka sa nesmie pouzivat na hnaciu napravu. su tam obmedzenia na to. takze pozor na to. Citovat
Moral3z Odesláno 9. duben 2012 Autor Odesláno 9. duben 2012 Marcel00: Fakt? To jsem nevěděl... díky za upozornění...takže asi budu shánět plecháč...pro jistotu Citovat
JanoRS Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Jestli nemyslel takovy to pidi kolo s omezením na 80km/h presne to a ostatne kolesa mala asi 215x45 17\" Trosku som sa bal ked sa kolega drzal za nou lebo ju nevedel obehnut Citovat
Marcel00 Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 no ide o to ze kazde koleso sa toci inou rychlostou pokial pouzijes rozdielny rozmernahnacej naprave... cize mensie sa musi tocit rychelsjie ako to co maobvod vacsi.. a to diferaku moc vadi... hovorim o dlhej jazde. nie o presune 5km do najblizsieho pneuservisu. Citovat
Dave_k Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 A není náhodou rozměr rezervy na dveřích kde jsou i tlaky pneu? U 306 to je 100pro. A s těma rozdílnejma rozměrama si to ověř ve velkým TP jestli to tam je napsaný. Já mám uvedenej stejnej rozměr pro obě nápravy. Jediný co může být rozdílný tak na každý nápravě jinej typ (výrobce, dezén, ne rozměr apod.) Citovat
Moral3z Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Tak jsem dnes ze zvědavosti spustil rezervu a tohle na mě vykouklo.. celkem na nic, když mám na autě 16\" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.