Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám dotaz

Jak je to s rezervou? Jaký tam musí být profil pneu? Jde o to, že na autě mám 16\"\" a kouknu do rezervy a tam mám 17\"\"

Musí být stejná velikost kola? A co profil...když mám na předku jiné gumy, než na zadku :myslim

Odesláno

Rozměry pneu máš v TP. Taková by měla být i rezerva, pokud není uvedeno jinak (třeba dojezdové kolo). Jinak na tom moc nezáleží (právně). Třeba pokud se jezdí na zimních, tak rezerva se nepřezouvá, že. Je mi teda divné, proč máš na předku něco jiného, než na zadku (i když předpisy to nevylučují, mluví se pouze o nápravě - vyjma situace, kdy se jede na rezervě).

Odesláno

Myslím že to až tak důležité není-rezervu použiješ jenom na dojez někam,ve Feldě co jsem měl tak jsem měl 14\" Al disky včetně rezervy a zimáky jsem měl 13\" a taky jiný profil pneu.Kdybych píchnul v zimě tak tam hodím letní 14\" a ostatní by zůstali 13\" zimní.;)

EDIT: a v dnešní době můžeš vozit spray na opravu

[upravil dne 9/4/12 20:40 od Gabriel 307]

Odesláno
. Je mi teda divné, proč máš na předku něco jiného, než na zadku (i když předpisy to nevylučují, mluví se pouze o nápravě - vyjma situace, kdy se jede na rezervě).

Koupil jsem to tak a ještě to nemám přezuté...

dobrá, tak nechám rezervu 17\" na dojetí někam to bude hodně vadit, když budu mít tři 16 a jednu 17?

Odesláno

pre dojazd to bude najviac vadit policajtom :D rozdielne pneumatiky som mal na motorke a na traktore :D urcite na tom niekam zajdes. ja som videl na dialnici ako jedna holka letela 120km\\h na dojazdovom kolese :super

Odesláno
... to bude hodně vadit, když budu mít tři 16 a jednu 17?

pokial to pouzijes na hnacej naprave tak ano. trpi diferak.

ani dojazdovka sa nesmie pouzivat na hnaciu napravu.

su tam obmedzenia na to. takze pozor na to.

Odesláno
Jestli nemyslel takovy to pidi kolo s omezením na 80km/h :D
:super presne to a ostatne kolesa mala asi 215x45 17\" :D Trosku som sa bal ked sa kolega drzal za nou lebo ju nevedel obehnut ;)
Odesláno

no ide o to ze kazde koleso sa toci inou rychlostou pokial pouzijes rozdielny rozmernahnacej naprave...

cize mensie sa musi tocit rychelsjie ako to co maobvod vacsi..

a to diferaku moc vadi... hovorim o dlhej jazde. nie o presune 5km do najblizsieho pneuservisu.

Odesláno

A není náhodou rozměr rezervy na dveřích kde jsou i tlaky pneu? :myslim U 306 to je 100pro.

A s těma rozdílnejma rozměrama si to ověř ve velkým TP jestli to tam je napsaný. Já mám uvedenej stejnej rozměr pro obě nápravy. Jediný co může být rozdílný tak na každý nápravě jinej typ (výrobce, dezén, ne rozměr apod.)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...