Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny majitele Peugeotů.

Chtěl jsem se zeptat,je tu někdo(věřím že ano) kdo má zkušenosti s upravou motoru 1.8 16V at už čip,výfuk,saní,atd zdá se mi že ten motor je takovej \"leklej\"..děkuji za případnou odpověd.

[upravil dne 7/4/12 16:05 od Bucman]

Odesláno

Mám na něm vložku filtru K&N a vyhozený kat. Asi tam nebude žádný rozdíl. O čipu jsem se kdysi bavil se Strakim a říkal, že to nemá cenu. Ten motor má rád otáčky nad 3500. Pak jede pěkně :aut

Odesláno

Naprostej souhlas Andreww, mně se začíná rozjíždět tak kolem 3 000 a pořádnej tah začíná až ve 4 000. Jede dobře, akorát jí musíš točit, je to 16ventil :aut Pokud bys chtěl jinej průběh tak musíš dát jiný vačky a komplet přemapovat jednotku, samozřejmě nějak inteligentně, aby to odpovídalo zpřevodování. :myslim Ten motor vůbec neni špatnej, mě začíná dost bavit, akorát se s nim musíš naučit jezdit, což pro mě byl zezačátku dost nezvyk..

Odesláno

Jo určitě máte pravdu že se ten motor musí točit,ale právě tu díru do 4000tis bych chtěl odstranit.. což znamená donutit ten motor aby šel do otáček třeba jako 1.6gti ve 106 je tady někdo kdo dělá přemapování jednotky? ta vačka je dobrej nápad, kat tam neni dávno sání chci nechat změřit aby to bylo k něčemu,nejsem zastáncem uni. filtrů.

Odesláno

Potvrzuji, včera jsem stačil s pikaču (85 kW) staršímu sharanu s VR6tkou (má motoricky nejméně o třetinu lepší parametry, je samo těžší). Po chvíli oťukávání na R10tce jsme se do sebe trochu pustili. Ke konci už jsme oba \"dost spěchali\". Já docela koukal že mu stačím, on byl nejspíš taky docela vyvalený, co ho to honí za \"žabožrouta\". (Samo nejde o objektivní test, mohl mít náklad, poruchu, atd. - i když se to nijak neprojevovalo a naše rychlost ke konci \"klání\" byla výrazně mimo povolené limity)

Osobně bych si raději koupil 2,0 (kdyby byl v manuálu), ale jsem spokojený, když jsem to nedávno pořídil, tak jsem netušil že tomu budu s nadsázkou nadávat do \"splašeného autobusu\":).

Odesláno

já sem se takhle honil na Pražskym okruhu s C70 a RCZkem... A až na jednu dlouhou rovinku (na který sem do toho navíc nešel naplno) sem se jich držel bez problému obou.... RCZko jelo dál na štěrboholy, já s volvem sme sjížděli oba na hostivař - zahradní město, tak sem za nim zastavil, pokecal a přiznal že nejel na doraz ale na druhou stranu to ani zrovna nešetřil :papa Je to prostě jinej styl jízdy, zezačátku mě to taky sralo, ale teď sem si na to zvykl a možná se mi to líbí i víc. Srry za OT, teď zpátky k věci

Nezapomeň že jakmile sáhneš na vačku a do mapy, ten motor můžeš úplně zazdít, pokud ti to nebude dělat nějakej zkušenej konstruktér, kterej si za to ovšem řekne ranec. Mapovat jednotku můžeš jenom v malejch odchylkách (většinou, jak je to u tohohle motoru nevim) - prostě klasickej chiptuning. Ideální na komplet novou mapu je plně programovatlená jednotka, třeba od MoTecu, ty maj dokonce několik definovatelnejch modů, mezi kterejma můžeš přepínat, ale začínaj na 60 000 +-. :myslim To si spíš radši kup jinou káru ;) Nebo se nauč řadit prostě pozdějc a jezdi s touhle :roker

Odesláno

No to je určitě nesmysl,kyž se chci svéz mám na to jiné auto..Ale tomuhle jsem chtěl trošku pomoct když už ho tady mám..asi nechám udělat jednotku sání a te výfuk a kašlu na to.

Odesláno

co já vím hoši, já mám sice len 1.6 65kw 90k, ale zdá sa mi to úplne v porádečku na auto takejto hmotnosti, vlastne tá 1.8 16v musí jet úplne pěkne.

Bez tak šeci jezdíme väčšinu času asi 50,90 a 130km/h. Ked potrebuju predběhnút, hodím štyrku, pridám plyn a ani sa nebojím o život, lebo pekne zrychluje ;)

Otázečka - výfuk bez katalizátoru/športová vložka do saní, prípadne prerobit sání = vyšší výkon, lepší v nízkých otáčkách alebo co ?

Díky.

Odesláno

I GTi-6ka se musi tocit.. to je proste fakt.. pokud tam mas propastnej rozdil bylo by dobry dat motor do 100% kondice a pak resit nejake upravy.. ktere ale uprime nebudou pro to co chces nijak vyznamne.. a pokud bys chtel predelat motor aby jel i odspodu kup si auto s preplnovanym motorem :super

Odesláno

Otázečka - výfuk bez katalizátoru/športová vložka do saní, prípadne prerobit sání = vyšší výkon, lepší v nízkých otáčkách alebo co ?

Díky.

Bez katalyzátorovej vejfuk má větší vliv na vyšší otáčky, filtr a sání tak nějak komplexně. To jak se ten motor musí točit je daný hlavně vačkama - hlavně sací- a pak taky poměrem vrtání x zdvih. Svý na tom udělá i rozvod a počet ventilů na válec... Takže tady opravdu neni moc co vymejšlet, jedině, jak říkal AKCZ, tam jebnout turbo nebo kompresor, kterej se ovšem na takhle malý motory nedoporučuje, protože dot zatěžuje kliku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...