Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám na 406 auto klimu a nefunguje motorek rozdělování vzduchu, tudíž ať zmáčknu co zmáčknu tak to fouká vždy na výdechách v palubce a na okno, na nohy nikdy, když uzavřu ty na palubce tak to fouká pouze na okno, diag. hlásí přerušený obvod, tudíž buďto je někde štíplej drát, nebo je vycvaklý konektor z motorku ovládání, protože se to třeba rozbilo a furt vrčelo tak je to zaseklé v jedné poloze jen aby to fungovalo, neví někdo kde ten motorek přesně je a jaký je to konektor? Na klimatizéru ještě bude na teplotu atd....předpokládám, že to bude někde od spolujezdce sundat kastlík nebo ten plast pod ním, snad ne palubka jak u 407:D ono mi to ani tak při používání nevadí, ale chci aby to bylo všechno v cajku:D

[upravil dne 2/4/12 20:05 od Dančák]

Odesláno

Přihrádku myslíš kastlík spolujezdce? Dá se kdyžtak ten motorek popřípadě klapka koupit samostatně nebo je to s něčím jako celek? Musím se před rozděláním radši informovat aby mě pak něco nepřekvapilo:D

Odesláno

hlavně když jde koupit samostatně.....ještě sem tady nedávno čet, že tam jsou problémy při vyndávání kastlíku že se musí odtrhnout nějakej plast, nebo to já nemusím? Ono bych na to přišel i sám, ale lepší vědět dopředu než to pak zkoumat když už s tím má někdo zkušenosti:) díky

Odesláno

No, myslim že už venku byl, jelikož ten motorek beztak někdo odpojil protože to vrčelo, tak ho jen kdyžtak vyměnim, každopádně o víkendu na to mrknu a pak dám vědět.....díky;)

Odesláno

Teď přemejšlím, že u 406 je ta malinko jinak - jden motrek je za tím kastlíkem a druhej je na opačné straně. Jeslti se dobře pamatuju tak ten vpravo je směšovací a ten vlevo směr výstupu ... :myslim

Odesláno

Tak teď jsem ještě pořádně pohledal a našel TOTO a TOHLE , přepínání okruhu vnější/vnitřní je u spolujezdce a myslim že i ten směšovací, ale ten třetí na směr výstupu bude asi teda u řidiče, no uvidíme jestli se ještě někdo ozve a kdyžtak to celý rozdělám a bude jasno hned:)

Odesláno

Jo něco takovýho jsem tam při výměně filtru viděl, ale ono ten plast co je potřeba oddělat kvůli filtru tak dostat tam všechny západky je taky dobrej porod a já si na tomto potrpím! Nemám rád odfláknutou práci, když nám dovezli 406 z pežotu po servisu kde pilák měnily tak děs! Ten kryt nebyl vůbec nasazenej.....a taky se ty motorky krom jinýho daj v pohodě zkontrolovat přes diag. přes kontrolu funkcí;)

Odesláno

Tak jsem to rozdělal, jak ze strany spolujezdce tak ze strany řidiče a tato klapka rozdělování vzduchu je na straně řidiče nahoře na levé straně jakoby za budíkama, přesně v místě kde je kraj palubky u toho nosníku palubky horší přístup k motorku sem ještě neviděl, po dlouhý době se mě ho teda podařilo vyndat, měl jsem vytáhlej konektor až z motorku, ozubení je dobrý, ale nevim jak ty drátky přijdou nasadit do toho motorku, asi bude špatnej samotnej motorek, protože z toho lezou slabounký měděný drátky.....du to ještě zkusit nějako pozapojovat a přidělat aspoň spolujezdcovu stranu, tam motorky fungujou.....

[upravil dne 18/4/12 19:33 od Dančák]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem nakonec sehnal použitý motorek z vrakáče a po hrůzostrašném namontování už vše funguje jak má:) sice mám z toho ruce polámaný ale jde to vyměnit bez zbytečnýho odmontovávání středovýho panelu, budíků natož palubky apod....

• O 2 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Nechci zakládat nové tak budu pokračovat tady. Mám automatickou klimu a ať ručně nastavím co chci, stále mi foukají všechny výdechy. Myslíte že mohl odejít ten motůrek pro rozdělování vzduchu u řidiče? Stalo se to někomu? Je tento motůrek taky tak náchylný jako pro uzavření klapky eventuálně co na něm odchází? Díky za radu

Odesláno

Ty máš doma všechno :)

Rád bych zjistil jestli funguje. Mám jeden poznatek. když otočím klíček do první polohy, je slyšet od strany řidiče z palubky nějaký cvakání. Měl by se motůrek nastavit už při prvním otočením klíčku? Měl by být slyšet že funguje? Nechce se mi to zbytečně odstrojovat, když tam není žádný přístup

Odesláno

Hele já jsem to bez diagnostiky nepoznal že nefunguje, protože byl zaseklej ve správný poloze kdy to fouká na okno a řidiče, měl jsem z motůrku vytrhlý dráty takže nefungoval nebo se ještě stává že se obrousí to ozubení a taky pak nefunguje, nastav si ventilátor ručne na max. otáčky a překlikávaj si polohy foukání a poznáš jestli to funguje nebo ne, jen vždycky když to překlikneš chvilku počkej, má to tak 3sekundy prodlevu než se to začne nastavovat....jinak doma nám to u dvou 406 pod palubkou neklape, ale po výměně toho motorku u mýho mi to občas takhle zaklapalo, nevím, fungovalo to neřešil sem to.....kdyžtak výměna tohoto motorku je na zlámání rukou bez demontáže palubky, ale dá se to:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...