Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Až se zima zeptá, aneb stojí za to tato sekera?

Recommended Posts

Odesláno

Na aukru jsem narazil na zajímavou nabídku na kalače:

http://aukro.cz/sekera-stipaci-kalac-2500g-profi-xt086-cena-i2225954977.html

http://aukro.cz/sekera-stipaci-klinova-kalac-2000g-profi-xt084-i2225955123.html

Samozřejmě cenově je to někde jinde než Fiskars (tu má táta doma), stojí to za nákup? Zná někdo tuto značku JOBIextra?

Já používám staré ještě kované sekery - dlouhé a úzké. Jen bylo nutné dát jiné násady. Štípou jen o něco málo hůře než tátův Fiskars (ale občas nejdou vyndat, jak jsou úzké).

Odesláno

Zdravim,

existují dva typy lidí kteří štípají dříví. Ti, co se rádi u štípání sekerou protáhnou a ti, kteří musí.

Pokud topíš dřevem, tak štípat 10-15 metrů jakoukoliv sekerou nebo kalačem je dřina.

To pak může být i ta Fiskarska pozlacená, ale furt mušíš máchat rukama.:D

Na to jsi ale neptal, takže podle mě nevypadají ty sekery zle, značku neznám, a je to jen obrázek, tak nedokážu posoudit.

Záleží prostě na co to chceš:myslim

Ty Fiskarsky jsou vymáknutý. I když do nějakýho špalku pořádně špatně bacíš, tak ti topůrko neuletí.

Měl jsem možnost sekat ještě se sekerou-kalačem Tomahawk( něco jako Fiskars) a taky docela pohodlné štípání.

Já osobně mám velkou Fiskarsku a malou na třísky taky a jsem spokojenej. Obě slouží osmým rokem a pohoda.

Štípu tak kolem 6- 8 metrů ročně a docela mě to s nima baví. Musí být ovšem dobře nabroušené.

Každopádně bych si já vybíral sekeru v kamenné prodejně, abych si ji vzal do rukou jak sedí. Protože u špatně provedeného topůrka, je po dvou hoďkách štípání ruka samej mozol.

Odesláno

To je taky divné, že by byly vyprodané ... jedině že by naznačil podpultový prodej :D

Na stránkách mountfielu píšou vyprodáno ... akce byla ode dneška

[upravil dne 29/3/12 20:25 od MilanF1]

Odesláno

ja bych bral když už tak 4kilovou a se sklolaminátovou rukojetí ;) je to lepší ... jinak měli jsme tu 2kilovou s dřevěnou a koupili jsme za nějakych 400-600kč 4kilovej se sklolaminatovou rukojeti a je to uplně něco jinyho ;):super

Odesláno

Jelikož..už od roku 1997 kácíme po lesích Čr stromy...můžu udělat haha..značka neznačka dokonce existuje i kvalita z Čr ..

Odesláno

Nejsem odborník, ale není kalač na štípání špalků, myslím jako metrových polen a sekera na štípání špalků, myslím jako na štípání těch pořezanejch metrovejch polen?

Že ten kalač je tková jako palice na jedný straně s klínem. Sekerou by se správně třeba klíny do polene neměli zatloukat.

Odesláno

mam podobnou , docela dobra topurko vydrzelo uz hodne , Fiskars je jina liga tim se stipe jeste lepe , ale kazdemu vyhovuje neco jineho

ja mam klasicky kalac s drevenym topurkem a na tech mych 5 m rocne to staci .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...