Rotorhead Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 Zdravim, jake mate zkusenosti s venkovnimi natery dreva napr. Luxol, Impranal, co vydrzi vice/dele v povetrnostnich podminkach ? Je mozne po letech pouzit (chemicky) jiny nater nez ten puvodni ? (mam na mysli ze Impranal je vodou reditelny a Luxol je na synteticke bazi) Citovat
Dančák Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 No co jsme vždy natíraly jak s Inpranalem tak s Luxolem tak výsledek vždy stejný.....prostě se to oloupalo a ztratilo to barvu, dělal se s tím jak plot, zábradlí, pergola apod. a bavil jsem se i s majitelem co má dřevostavbu roubenku a to samý, že za to dával ranec a stejně to nevydrží, jo ono to vydrží, ale ne tam, kde je to na slunku, jak na to může slunce tak tam nevydrží nic, takže ted to natíráme myslim obyč. Luxolem každejch pár let prostě až to zeškaredá a víc neřešíme......toť moje zkušenost a názor;) Citovat
Péťa Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 Natírám Tikkurilou: http://www.tikkurila.cz/dekorativni_barvy/vyrobky/vyrobky_do_exterieru Trochu drahé, ale drží. Kde je nátěr na slunci a dešti (zejména vodorovné nekryté konstrukce), tak mi vydržel cca 7 let. Svislé plochy (např. dřevěné prkýnka na plotě) jsou i po 7 letech \"netknuté\". Citovat
Tom_206 Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 Doma natíráme luxolem, ten se něják tak osvědčil, ale co pár let to bude dělat znova. ... Citovat
vendelinek Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 mám velice dobrou zkušenost s timdle,natíral jsem s tim pergolu,postupně 6x,jeden nátěr jeden den,samozřejmě na čisté dřevo a dveře venkovní u baráku,pomalu to bude 8 let a je to stále jako nový http://www.drevobarvy.cz/drevobarvy/eshop/1-1-Lazury-lazurovaci-laky/0/5/1-2-5-l-Herbol-Offenporig-Pro-Decor-ZQ-lazura-16-odstinu Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 natírám tímhle a spokojenost http://www.ibarvy.com/?p=productsMore&iProduct=1093 ,2 roky na dešti větru a slunci zatím dobrý...neloupe se...jestli to má bejt vystavený povětrnostním vlivům tak jedině slabovrstvá lazura silnovrstvá se oloupe.... Citovat
Mildík Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 Já před 13 lety natřel plot vyjetym olejem, a, super :roker Citovat
Jarouš307 Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 Já už léta používám jedině Xyladecor Oversol a jsem maximálně spokojenej. Nejen že na dřevu výborně vypadá, ale když se dodrží i postup aplikace, tak se ani po pěti letech nic neloupe a neprýská. Nejdříve se použije impregnece (Xylamon), ta zvýší odolnost nátěru a sníží spotřebu lazury. Perfektně se s Xyladecorem natírá, díky tomu že je to tixotropní lazura, tak nic nestejká a necáká po okolí. Citovat
jarmyl Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 Tak mě se Xyladecor začal loupat po 2 letech:myslim Jinak používám barvy OSMO. Je to sice dražší, ale je to olejová lazura(tenkovrstvá) a pokreje to dost plochy. Zatim drží tři roky a paráda Citovat
Mildík Odesláno 28. březen 2012 Odesláno 28. březen 2012 S tim olejem to bylo myšleno vážně, a, hlavně, je to zadarmo. Ale, jestli máte dost prachů, a, chce se vám to každou chvíli natírat, tak komu, neni rady ............:roker Citovat
punkac Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 olejem jsme taky natírali dřevěný plot, ale má to jednu nevýhodu - špiní to, když se o to omylem opřeš Citovat
Tom_206 Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 Taky jsme doma natřeli plot vyjetým olejem, ze začátku to špinilo, potom už ne ....ale oproti lazurám to vydrží dlouho... a nevypadá to vůbec zle Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 Luxol není venkovní barva, Luxol je lazura na změnu odstínu dřeva, a na vrch každopádně ještě lak. Já na vlastnoručně vyrobené dřevěné schodiště, na ploty a okna používám SADOLIN Citovat
Hadra Odesláno 29. březen 2012 Odesláno 29. březen 2012 Používám venkovní lazuru od Remmersu....vynikajíc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.