Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

jake mate zkusenosti s venkovnimi natery dreva napr. Luxol, Impranal, co vydrzi vice/dele v povetrnostnich podminkach ? Je mozne po letech pouzit (chemicky) jiny nater nez ten puvodni ? (mam na mysli ze Impranal je vodou reditelny a Luxol je na synteticke bazi)

Odesláno

No co jsme vždy natíraly jak s Inpranalem tak s Luxolem tak výsledek vždy stejný.....prostě se to oloupalo a ztratilo to barvu, dělal se s tím jak plot, zábradlí, pergola apod. a bavil jsem se i s majitelem co má dřevostavbu roubenku a to samý, že za to dával ranec a stejně to nevydrží, jo ono to vydrží, ale ne tam, kde je to na slunku, jak na to může slunce tak tam nevydrží nic, takže ted to natíráme myslim obyč. Luxolem každejch pár let prostě až to zeškaredá a víc neřešíme......toť moje zkušenost a názor;)

Odesláno

mám velice dobrou zkušenost s timdle,natíral jsem s tim pergolu,postupně 6x,jeden nátěr jeden den,samozřejmě na čisté dřevo a dveře venkovní u baráku,pomalu to bude 8 let a je to stále jako nový

http://www.drevobarvy.cz/drevobarvy/eshop/1-1-Lazury-lazurovaci-laky/0/5/1-2-5-l-Herbol-Offenporig-Pro-Decor-ZQ-lazura-16-odstinu

Odesláno

Já už léta používám jedině Xyladecor Oversol a jsem maximálně spokojenej. Nejen že na dřevu výborně vypadá, ale když se dodrží i postup aplikace, tak se ani po pěti letech nic neloupe a neprýská. Nejdříve se použije impregnece (Xylamon), ta zvýší

odolnost nátěru a sníží spotřebu lazury.

Perfektně se s Xyladecorem natírá, díky tomu že je to tixotropní lazura, tak nic nestejká a necáká po okolí.:)

Odesláno

Tak mě se Xyladecor začal loupat po 2 letech:myslim

Jinak používám barvy OSMO. Je to sice dražší, ale je to olejová lazura(tenkovrstvá) a pokreje to dost plochy.

Zatim drží tři roky a paráda :super

Odesláno

S tim olejem to bylo myšleno vážně, a, hlavně, je to zadarmo. Ale, jestli máte dost prachů, a, chce se vám to každou chvíli natírat, tak komu, neni rady ............:D:roker

Odesláno

Luxol není venkovní barva, Luxol je lazura na změnu odstínu dřeva, a na vrch každopádně ještě lak. Já na vlastnoručně vyrobené dřevěné schodiště, na ploty a okna používám SADOLIN :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...