Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po nastartování popojede 10 metrů, pak drží pouze otáčky volnoběh a nereaguje vůbec na sešlápnutí plynu. Diag závady P1161 a P1153 ukazují na škrtící klapku. Měli jsme jí vytaženou, čistili ji a kontrolovali snímač a kabely, ale nic nepomohlo. Než jí koupím za nemalé peníze, máte někdo zkušenost?

Odesláno

Auto je v servisu, tam se s tím trápí 3 dny. Palubní PC hlásí \"znečištění\". Nevím jak kontrolovali polohování, doufám že kontrolovali a vědí co dělají. No nechce se mi moc do toho, protože mi řekli koupit novou.

Odesláno

aky je to servis?

maju diagnostiku ktora umozni merat polohu skrtiacej klapky?

neviem no, mozno je pokazena, ale servisi lubia menit skrtiace klapky

a povodne vycistene radi ponukaju za slusny peniaz dalsim nestastnikom...

len dufat nestaci, ide o tvoje peniazky, a tazit zo zufalstva a beznadeje

si servisy vedia vychutnat...

veirm ze vsetko dobre dopadne.

nech ti ukazu ako skrtiaca klapka nereaguje na dia...

hlavne nech je ale aj pripojena :)

P.S.: skusenosti hovorim z minulosti ked sa hufne menili v servisoch skrtiace klapky na felicie

za cenu 6000SK lebo boli \"naprd\" ale pritom ich stacilo vycistit... :bacha

Odesláno

Je to autorizovaný Citroen. Ano, můžou si mě vychutnat, protože těžko sám něco ověřím. Ve čtvrtek klapku vyčistili, ale na displayi pořád vykřičník. Někdy to normálně jede, v pátek jsem jsem najel 20 km a pak to zase zdechlo :grr

Odesláno

Podělím se o zkušenosti. Servis mi dal možnost, abych si sám zkusil sehnat jinou škrtící klapku a předali mi ji ochotně vymontovanou. Na vrakovišti v Kostomlatech u Nymburka mi dali po domluvě škrticí klapku za zálohu na vyzkoušení, jinak cena by byla krásných 3000 Kč. Klapky jsem okukoval a porovnával - ta stará se zasekne o stěny při uzavření, jde otevřít jen hodně velkou silou (nevím, co na tom servis 2 dny zkoumal). Můžu tu klapku obrousit, aby chodila volně? Bojím se, abych tam neudělal velkou vůli a nebylo to špatně.

[Edited on 20/3/12 21:17 by Milanous]

Odesláno

O co to dře? Klapku samotnou bych nijak neupravoval spíš se zaměřil na těleso ve kterém se pohybuje, předpokládám, že je dokonale čisté, ale nejsou tam nějaké nerovnosti? Není to nkde zadřené v uložení té klapky po stranách?

Odesláno

Klapka dře o stěny, o to těleso ve kterém se pohybuje. Uložení vypadá ok. Rejhy jsou jak na klapce, tak i na tělese. A někdo to zkoušel brousit :roll Ty rejhy muselo udělat něco hodně tvrdýho, tak doufám, že se to nejsou nějaké úlomky z motoru.

[Edited on 20/3/12 21:46 by Milanous]

post-41286-1410962289451_thumb.jpg

[Edited on 20/3/12 21:47 by Milanous]

[Edited on 20/3/12 22:08 by Milanous]

• O 7 měsíců později...
Odesláno

ahojte, chcem sa spytat ci sa ma skrtiaca klapka pri pridani plynu nadoraz preklopit uplne o 90 stupnov ? lebo mne sa posunie maximalne o 2 cm. p206cc 1.6 16v 80kw diks ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...