janko25 Odesláno 17. březen 2012 Odesláno 17. březen 2012 za 20 min som vymenil palivovy filter ale uz nenastartoval aj ked som pustal klucik pre nalpnenie sustavi viac krat a este k tomu my po nieklokych pokusoch vyhodilo poruchu motora prosim vie mi niekto poradit ci sa to da este nastartovat a co treba vyskusat Citovat
freew Odesláno 17. březen 2012 Odesláno 17. březen 2012 Nepomohlo by keby si natahal naftu tou pumpickou ktora je zo zadu na vrchnej casti motora? [upravil dne 17/3/12 20:34 od freew] Citovat
janko25 Odesláno 17. březen 2012 Autor Odesláno 17. březen 2012 pomohla pumpicka ale pdla navodu jak na to tam nic take nebolo ale zamakal som si riadne je dost tvrda a musel som pumpuvat asi 10 min skoro mi ruky odpadli a ten pristup tak to je fakt zazitok dakujem za radu Citovat
DanculD Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Hm, chudak CR cerpadlo, ked si ho tocil naprazdno. Neviem ako na 1.6 ale na mojom viem povolit na vrchu filtra ventil aby mal kade odchadzat vzduch a potom ide pumpovanie uplne lahko. Predpokladam ze to bude rovnake, takze tazko to islo asi preto lebo si sa pretlacoval so vzduchom vo filtri. Citovat
komiros Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 i ta pumpička jde vytáhnout s držáku a přístup je hned lepší, nemusíš pumpovat v poloze jak je:) Citovat
Onim Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Zdravim, prispievatelov do fora, som novy na tomto fore, mam Peugeot 307 SW 1,6 HDI 80kw 2007, presiel som x odpovedi na tuto temu no netusim a neviem najst tu pumpicku (pripadne balonik) o ktorom aj tu hovorite, vie mi to niekto blizsie priblizit, pripadne nafotit. Tiez som riesil palivovy filter, odpojil, pripojil, nastartoval, motor bezal 10 sec a zdochol a nasledne uz som ho nevedel nastartovat. Doplo mi, ze to bude tym, ze nedokaze natiahnut naftu do filtra ale ani ja som nevedel ako ju tam dostat. Skusal som len nechat natiahnut naftu cez pootocene kluce v zapalovani, samozrejme to nepomohlo, skusal som hadickou a striekackou cez hadicku odkalovaca ( povolil som odkalovaci sroub a skusil natlacit don naftu) nepomohlo, docital som sa tu aj v prispevkoch komirosa, slovakO1, MHS a par dalsich, ktori spominali nejaku pumpicku pod deklom motora, no jedine co som nasiel, bol taky cierny sulok (je to ono??), ktory sa dal vybrat z lozka ale nechcel som to stlacat nasilu, kedze je to dost tvrde lebo som nevedel ci je to ono a ak by to nebolo tak by som to mohol dolamat alebo inak poskodit, takze som pristupil k poslednej moznosti a to pomoct tlacit naftu z nadrze do palivoveho filtra cez vzduchovy kompresor, tzn. otec vyrobil ventil na uzaver z nadrze, napojil kompresor na fukanie pneumatik a zapol :-)))), natlakoval som nadrz a zacal startovat, po par otoceniach naparzdno, to chytlo, takze slaaaaava :-) ale rad by som vediet aj jednoduchsi system, cez pumpu, ktoru tu spominate. Vie mi to niekto nafotit u seba, pripadne blizsie opisat ci je to ten sulok na vrchu motora pod plastovym deklom alebo sa to nachadza niekde inde. Velka vdaka za odpovede:-)))) Citovat
307rg Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 no hlavne MUSIŠ nájsť odvzdušňovací šrub niekde na vrchu filtra a potom tam tlačiť palivo... ...sry presne miesto snaď niekto pošle jazdím už dosť dlho na benzíne takže s týmto neporadím:papa Citovat
sekaj Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Stačí když tento balónek vyjmeš z držáku,aby se ti dobře držel a párkrát ho zmáčkni,dokud se ti systém nenaplní což poznáš podle zvuku. Citovat
freew Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 ano je to ten plastovy sulok..ja ked som menil filter tak nebol ziadny problem..po vymene auto chytlo na cca 10sekund potom som pumpoval asi 2min ani som ho nevyberal auto chytlo hotovo..enjoy. [upravil dne 8/4/12 21:03 od freew] Citovat
Onim Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 Dakujem moc krat za odpovede aj za foto. Takze predsa je to ten cierny sulok :-)), no nabuduce budem vediet, ze ho mozem bez obav, ze by praskol stlacat a natiahnut jednoduchsie naftu do filtra :-)))))) Citovat
janko25 Odesláno 11. duben 2012 Autor Odesláno 11. duben 2012 ach jaj to mate pravdu keby malo to cerpadlo nohy tak ma riadne nakope ale chcel som sa spytat ten odvzdusnovak na filtry to si myslel ten isty co sa pouziva na vypustanie vody Citovat
pito.za Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Neviem ako 1.6-ka ,ale 1.4-ka odvzdusnovak nema.A urcite to nebude vypustaci ventil na vodu ten je umiestneny na spodku filtra a odvzdusnovat potrebujes na vrchu cize musis hladat tam. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.