Vulgi.svk_BA Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 Zdravim!!! Mam moznost kupit kola s letnymi Dunlop (asi)SP10 175/65 14ky neviem aly je to model tych dunlopiek ale potreboval by som len orientacne vediet kolko by mi zhruba vydrzali... Len odhad niekoho kto ma/mal pneu tejto znacky v takom rozmere pretoze aj ked neviem presny nazov tak si myslim ze tolko gum v tychto rozmeroch sa nerobili... Moj styl jazdy nieje ze by som gumoval na kazdom semafore a aj keby som chcel tak na to je moj pezot moc lenivy. Vopred vam dakujem za odpoved!!! [upravil dne 9/3/12 20:22 od Vulgi.svk_BA] Citovat
Marcel00 Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 s pneu pod 4mm sa neodporuca jazdit kvoli aquaplaningu. po dalsie, dobre je pozriet vek pneumatik, moc stare pneu mozu smykat na vlhkej vozovke, nemaju taku dobru adheziu, su tvrde a mozu navyse hucat... neviem za aku cenu ich mozes mat ,ale ak mas co i len trochu moznost zainvestovat, tak klasicke matadorky, ktore budu uplne nove ti urobia 100x lepsiu sluzbu ako zjazdene stare dunlopky. ver mi... Citovat
MilanF1 Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 Čím starší guma, tím horší vlastnosti, jak psal marcel (horší přílnavost i na suchu). Výdrž starých gum je ale vyšší, protože jsou tvrdé ... je na každém, zda se mu to vyplatí kvůli vlastnostem ... Citovat
Vulgi.svk_BA Odesláno 10. březen 2012 Autor Odesláno 10. březen 2012 na vek gumy som sa nepytal ale tak tiez nemozem verit tomu co mi predavajuci povie.... vyzeraju takto cela galeria http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=af44be536c5d4da6c7aa8e69c301de49 obrazky samostatne (sorry ale neslo mi to sem vlozit normalne) http://www.upnito.sk/0/dqg95gwxemr7jkfjhrhpzz6yxm76ct9t.JPG http://www.upnito.sk/0/sf2gtujb6ks24xyar8skprdsx6fd99mq.JPG http://www.upnito.sk/0/tngtknqdujrrjyy2ewxvvn8xsfvnd3kw.JPG myslite ze su to original peugeot disky? v zivote som take nevidel.... ci iba vymenil tie krytky? chalanisko mi to ponuka za 220€+ kurier/posta neviem v zivote som si kolesa od nikoho nenechal posielat takze neviem este kolko bude stat to zaslanie. Nemate s tym skusenosti ze kolko by to asi vyslo? je to cca 400km od neho ku mne. Chcel by som sa s nim dohodnut ak by sa dalo ze 200€ + kurier/posta co ratam ze bude asi tak 20€ alebo nemam dobry odhad? ale aj tak sa mi to zda dost ale je pravda ze tie disky su fakt pekne a nevidel som este take - ak su prave peugeot. Najradsej by som siel osobne si pre ne a aj si ich prezrel len skoda ze typek byva tak daleko:( Jedine co ma odradza od toho je ten dezen ze je taky maly inac by som uz davno ich mal doma pretoze mam este jedny vyhliadnute a tie by boli za 220€ aj s postou/kurierom a su tam bridgestone s 10mm dezenom ale niesu take pekne... V nedelu mam ist este pozriet disky s pneu ktore su original peugeot z 206 tak som zvedavy ako budu vyzerat ale ak ujo google nasiel spravne tak asi takto http://slovenskainzercia.sk/x-sk/inz/1479/1479473-predam-hlinikove-disky-na-peugeot-206-1.jpg a tie teda bohvie ako krasne niesu. [upravil dne 10/3/12 00:08 od Vulgi.svk_BA] [upravil dne 10/3/12 00:10 od Vulgi.svk_BA] [upravil dne 10/3/12 00:12 od Vulgi.svk_BA] [upravil dne 10/3/12 00:16 od Vulgi.svk_BA] [upravil dne 10/3/12 00:17 od Vulgi.svk_BA] Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2012 Odesláno 10. březen 2012 Na diskoch rozhoduje - počet šróbov (4) - rozteč šróbov (108) - priemer stredovej diery (65) - ET - šírka ráfku - priemer ráfku Pre 206 sa uvádza 14 x 5,5 ET 34. Pozri sa do TP, čo tam máš ty uvedené. Ak sa tieto rozmery neuvádzajú v inzeráte, tak je vhodný tak do materskej školky, pozerať na obrázky. Pneumatiky staršej výroby by som sa nebál používať, prípustná hĺbka vzorku je do 1,6 mm. Na 5 mm urobíš tak 11 až 15 000 km. Pri týchto úvahách ber aj to, že sú už obuté, takže ušetríš 20 E. Ešte raz zopakujem, že najekonomickejšie je mať rovnaký rozmer i druh kolies na leto i zimu (plecháče). PS: po skúsenostiach, never predávajúcemu, že majú všade 5 mm. Až keď si to sám v kľude overíš. [upravil dne 10.3.2012 06:30 od P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2012 Odesláno 10. březen 2012 bridgestone s 10mm dezenom Taký nemajú ani nové, obvykle 8,5 mm [upravil dne 10.3.2012 06:32 od P607Olda] Citovat
Vulgi.svk_BA Odesláno 10. březen 2012 Autor Odesláno 10. březen 2012 Ok chlapi diky moc za vsetky odpovede!! Rozhodol som sa ze tie disky co som sem daval aj fotky neberem lebo tych 5mm je fakt dost malo a pyta za to vela a dalsia vec co ma odradza je ze to je 400km daleko ten predajca cize nemam ani moznost si ich ist pozriet a takto by som kupoval macku vo vreci. Nedaleko od domu mam pneu servis a chalani mi tam povedali ze to urcite niesu peugeotacke disky ale nejake ine a len tam je ten znak vymeneny. Hovorili ze mam ist skusit pozret dvd vrakovisku tu v okoli co su a ze tam urcite nieco najdem a tiez mi aj povedali ze je dobre dat skontrolovat tie disky ci niesu skrivene no a neviem si predstavit jak by som toto vsetko riesil s niekym kto je 400km daleko odomna a keby ma oklamal tak neviem co by som robil. Povedali ze 150-200€ mam dat za pouzivane alu+pneu P607olda - ani jeden predavajucich ET v inzerate neuvadza Ja mam v tp pisane Rozmer rafikov na naprave: 5,5 x 14 ET34 2) A rozmer a druh pneumatik na naprave: 175/65 R14 82T 2) Ozaj ako to je s dopisanim nejakych alternativnych rozmerov kolies do TP? Urcite musel aj original peugeot davat na 206ky vacsie kolesa ako 14ky s 175/65 gumami Co to vsetko obnasa? Je s tym vela vybavovaciek? Kolko € mam ratat ze si vypytaju? Citovat
Marcel00 Odesláno 10. březen 2012 Odesláno 10. březen 2012 poziadat importera o vsstavenie suhlasu na zapis inych diskov a pneumatik ako mas momentalne v TP. s tymto flajstrom ides na okresny urad odbor dopravy a ten ti to do technicaku dopise. Nasledne ides na dopravny inspektorat a tam ti dpoisu vlastnika vozidla, kedze dostanes novy TP. poplatky su par eur... nevime do cca 15-20€sa zmestis nakomplet vsetko. zacni podanim ziadosti v peugeote, mozes aj cez ich www stranky, kde uvedies VIN vozidla poziadavku a nechas si potvrdenie poslat na adresu domov... Citovat
Vulgi.svk_BA Odesláno 12. březen 2012 Autor Odesláno 12. březen 2012 Ok hosi diky moc za vsetky rady!!! Nakoniec som zobral original disky peugeot aj s pneu bf-goodrich za 170€ a dezen maju 6mm Marcel nevies nahodou na aku adresu im to mam napisat? Pozeral som to len tak narychlo pretoze ma cakaju zajtra pisomne maturity tak nemam na to vela casu. Tak drzte palec budem to potrebovat! Ty si nahodou nepisal taku ziadost? Alebo niekto tu z fora? Za odpovede este raz dakujem! [upravil dne 12/3/12 12:23 od Vulgi.svk_BA] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.