Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, již nějakou dobu řeším problém s autem, který se ale bez zásahu ještě zhoršuje. Problém byl v tom, že auto za studena nedrželo volnoběh - chcípalo (krokáč by to neměl být, ten se měnil cca před 3 měsíci).

Pak se k tomu přidal nepravidelný průběh výkonu, auto cca do 2500 otáček nemělo vůbec tah a pak najednou při překonání tohoto vystřelilo. Dál se to ale zhoršovalo a pak už to jela asi zbůsobem, že sem se na semaforu rozlej na jedničku, přeřadil na dvojku - otáčky klesly na 1400 a auto mělo tah jako kdybych tam zařadil pětku, takže jsem na křižovatce měl rozjezd pomalý jak trabant :D no a zas jakmile to přešlo velmi pomalu do otáček tak zase motor ožil na maximum a jel - s Ferrym jsme řešili že to může být Lambda..? Nycméně ježdění skončilo tento víkend - auto jelo se stejnými problémi jako doteď ale navíc po přeřazení na dvojku (nebo trojku) vůbec, ale fakt vůbec nejelo.. vůbec to nepřidávalo, jako kdybych nešlapal na plyn - takže jsem na jedničku ujel cca kilometr a auto nechal stát na parkovišti.

Nemá někdo nějaký nápad čím by to mohlo být? za každou radu/postřeh budu neskutečně vděčný.

jo a je to 406ka rv.96 motor 1,8i

Odesláno

ta zapalovací rampa mě taky napadla. nevíte jestli zapalovací rampa z 2.0i půjde na mojí 1,8i ?

vejfuk mě teda nenapadl, když to jezdilo a drželo volnoběh, tak funěl normálně. myslíš, že rozbitej katalyzátor může takhle \"znehybnět\" auto?

Odesláno

rekl bych taky ta rampa, mohla palit spatne uz nejaky cas predtim a to mohlo ovlivnit i zivotnost lambda sondy, proto to auto taky vic zralo.

rampa pujde vyzkouset i z 2.0, ale musi to byt motor vyrobeny do poloviny roku 97, pak se menily vika ventilu a ty maji trochu posunuty nalevaci otvor oleje, takze rampa je sice elektricky stejna ale fyzicky se neda napasovat na motor. Rampu muzem nejakou zkusit, mam i nahradni cidlo otacek a i tu lambda sondu bych nasel, jediny, ceho mam nedostatek je cas :)

Odesláno

četl jsem návod na opravu tý rampy a nevypadá to až tak extra složitě, ale jednodušší bude asi to vyzkoušet s jinou lištou..

Jinak jsem zkoušel odpojit krokáč - bez rozdílu stále chcípalo.

Zkusil jsem odpojit lambdu (koukal jsem že z ní vede kabel k motoru - tak jsem ho taky zkusil odpojit) - opětně bez rozdílu, ovšem nemohu úplně posoudit protože auto stálo a chcípalo i s těmi odpojenými věcmi :) za jízdy jsem to posoudit nemohl, protože jak jsem psal, auto teď jede jen na jedničku..

Jo a jak poznám, jestli je kaťák vysypanej?

Odesláno

Poklepat a neměl by chrastit pokud je OK. Nebo oddělat výfuk ze sběrného potrubí a nastartovat. Bude to rachot. :mrk

Taky jsou servisy kde udělají \"endoskopii\" s kamerou. :D

A filtr v sání máš čistej?

[upravil dne 7/3/12 23:27 od Dave_k]

Odesláno

zkusim ten kaťák, potrubí asi neodmontuju, jak znám šrouby na vejfucích, tak to bude komplet zarezlý.. filtr sání byl měněn v září (půl roku)..

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, tak jsem se na to o víkendu konečně vrhnul, Vyměnil jsem zapalovací lištu, stále to blbne, beze změny, ale pozor, když startuju delší dobu a motor se zahřeje, tak pak běží perfektně - auto jede, táhne, řadí.. Ale zastudena nejede, neřadí, nereaguje na plynový pedál. Nevíte co to může znamenat - čím to teda asi bude?

když takhle pročítám forum, tak mě začíná napadat, jestli nemám v háji teplotní čidlo (zelené čidlo). Myslíte, že to také může být tím?

[upravil dne 19/3/12 21:48 od sphire]

Odesláno

sphire: Může to být cokoliv. Já jsem čidlo vyměnil a problém mám pořád.

Odesláno

Tak já se z toho auta fakt zbláznim, včera jsem projistotu vyčistil krokovej moturek i dosedací plochu, vyměnil jsem zelený čidlo (v kelly za něj už chtěj 500kč :( ) no a bez výsledku.

Auto se chová vážně prapodivně, včera mi i po zmíněných opravách po nastartování nedrželo volnoběh, pak se zahřálo a jelo, jeli jsme s autem z vršovic do kobylis (cca 15km) a bezproblémů, ale v kobylisích to začlo zlobit, auto začalo chcípat a pak přestalo reagovat i na plyn, prostě jsem zařadil jakoukoliv rychlost a plyn na podlaze a nic.. zaparkovali jsme uprostřed nějakého sídliště a marně jsme se 15minut snažili nastartovat.

Kamarád pak jel pro auto, aby nás odtáhl a cca po půl hodině jsem jen tak zkusil nastartovat. LIDI ono to nastartovalo a bez jedinýho chcípnutí to dojelo z kobylis zase do vršovic. když jsem po půlhodině zas šel k autu a zkoušel nastartovat, tak už zase nechytalo.. Já mám v tom autě snad nějakýho bubáka :D

Odesláno

hmm tak to bude na delsi hledani, takovyhle zavady jsou nejhorsi, muze to byt nejaky spatny kontakt, nalomeny drat ve svazku apod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...