sphire Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Ahoj, již nějakou dobu řeším problém s autem, který se ale bez zásahu ještě zhoršuje. Problém byl v tom, že auto za studena nedrželo volnoběh - chcípalo (krokáč by to neměl být, ten se měnil cca před 3 měsíci). Pak se k tomu přidal nepravidelný průběh výkonu, auto cca do 2500 otáček nemělo vůbec tah a pak najednou při překonání tohoto vystřelilo. Dál se to ale zhoršovalo a pak už to jela asi zbůsobem, že sem se na semaforu rozlej na jedničku, přeřadil na dvojku - otáčky klesly na 1400 a auto mělo tah jako kdybych tam zařadil pětku, takže jsem na křižovatce měl rozjezd pomalý jak trabant no a zas jakmile to přešlo velmi pomalu do otáček tak zase motor ožil na maximum a jel - s Ferrym jsme řešili že to může být Lambda..? Nycméně ježdění skončilo tento víkend - auto jelo se stejnými problémi jako doteď ale navíc po přeřazení na dvojku (nebo trojku) vůbec, ale fakt vůbec nejelo.. vůbec to nepřidávalo, jako kdybych nešlapal na plyn - takže jsem na jedničku ujel cca kilometr a auto nechal stát na parkovišti. Nemá někdo nějaký nápad čím by to mohlo být? za každou radu/postřeh budu neskutečně vděčný. jo a je to 406ka rv.96 motor 1,8i Citovat
patriotpp Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Asi zapalovacia rampa - aspon u mna to bolo tak a priznaky take iste. Citovat
Dave_k Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 A nemáš vysypanej katalyzátor nebo jinak zacpanej vejfuk někde na tlumičích? Citovat
sphire Odesláno 7. březen 2012 Autor Odesláno 7. březen 2012 ta zapalovací rampa mě taky napadla. nevíte jestli zapalovací rampa z 2.0i půjde na mojí 1,8i ? vejfuk mě teda nenapadl, když to jezdilo a drželo volnoběh, tak funěl normálně. myslíš, že rozbitej katalyzátor může takhle \"znehybnět\" auto? Citovat
Guest Džůny Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Rampa by měla být stejná, ale nechci kecat. Citovat
Ferry Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 rekl bych taky ta rampa, mohla palit spatne uz nejaky cas predtim a to mohlo ovlivnit i zivotnost lambda sondy, proto to auto taky vic zralo. rampa pujde vyzkouset i z 2.0, ale musi to byt motor vyrobeny do poloviny roku 97, pak se menily vika ventilu a ty maji trochu posunuty nalevaci otvor oleje, takze rampa je sice elektricky stejna ale fyzicky se neda napasovat na motor. Rampu muzem nejakou zkusit, mam i nahradni cidlo otacek a i tu lambda sondu bych nasel, jediny, ceho mam nedostatek je cas Citovat
sphire Odesláno 7. březen 2012 Autor Odesláno 7. březen 2012 četl jsem návod na opravu tý rampy a nevypadá to až tak extra složitě, ale jednodušší bude asi to vyzkoušet s jinou lištou.. Jinak jsem zkoušel odpojit krokáč - bez rozdílu stále chcípalo. Zkusil jsem odpojit lambdu (koukal jsem že z ní vede kabel k motoru - tak jsem ho taky zkusil odpojit) - opětně bez rozdílu, ovšem nemohu úplně posoudit protože auto stálo a chcípalo i s těmi odpojenými věcmi za jízdy jsem to posoudit nemohl, protože jak jsem psal, auto teď jede jen na jedničku.. Jo a jak poznám, jestli je kaťák vysypanej? Citovat
Dave_k Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Poklepat a neměl by chrastit pokud je OK. Nebo oddělat výfuk ze sběrného potrubí a nastartovat. Bude to rachot. Taky jsou servisy kde udělají \"endoskopii\" s kamerou. A filtr v sání máš čistej? [upravil dne 7/3/12 23:27 od Dave_k] Citovat
sphire Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 zkusim ten kaťák, potrubí asi neodmontuju, jak znám šrouby na vejfucích, tak to bude komplet zarezlý.. filtr sání byl měněn v září (půl roku).. Citovat
sphire Odesláno 19. březen 2012 Autor Odesláno 19. březen 2012 Ahoj, tak jsem se na to o víkendu konečně vrhnul, Vyměnil jsem zapalovací lištu, stále to blbne, beze změny, ale pozor, když startuju delší dobu a motor se zahřeje, tak pak běží perfektně - auto jede, táhne, řadí.. Ale zastudena nejede, neřadí, nereaguje na plynový pedál. Nevíte co to může znamenat - čím to teda asi bude? když takhle pročítám forum, tak mě začíná napadat, jestli nemám v háji teplotní čidlo (zelené čidlo). Myslíte, že to také může být tím? [upravil dne 19/3/12 21:48 od sphire] Citovat
miroja Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Ci je to teplotnym snimacom ti moze pomoct odhalit diagnostika, alebo ho vymen preventivne. Citovat
Guest Džůny Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 sphire: Může to být cokoliv. Já jsem čidlo vyměnil a problém mám pořád. Citovat
sphire Odesláno 21. březen 2012 Autor Odesláno 21. březen 2012 Tak já se z toho auta fakt zbláznim, včera jsem projistotu vyčistil krokovej moturek i dosedací plochu, vyměnil jsem zelený čidlo (v kelly za něj už chtěj 500kč ) no a bez výsledku. Auto se chová vážně prapodivně, včera mi i po zmíněných opravách po nastartování nedrželo volnoběh, pak se zahřálo a jelo, jeli jsme s autem z vršovic do kobylis (cca 15km) a bezproblémů, ale v kobylisích to začlo zlobit, auto začalo chcípat a pak přestalo reagovat i na plyn, prostě jsem zařadil jakoukoliv rychlost a plyn na podlaze a nic.. zaparkovali jsme uprostřed nějakého sídliště a marně jsme se 15minut snažili nastartovat. Kamarád pak jel pro auto, aby nás odtáhl a cca po půl hodině jsem jen tak zkusil nastartovat. LIDI ono to nastartovalo a bez jedinýho chcípnutí to dojelo z kobylis zase do vršovic. když jsem po půlhodině zas šel k autu a zkoušel nastartovat, tak už zase nechytalo.. Já mám v tom autě snad nějakýho bubáka Citovat
Ferry Odesláno 21. březen 2012 Odesláno 21. březen 2012 hmm tak to bude na delsi hledani, takovyhle zavady jsou nejhorsi, muze to byt nejaky spatny kontakt, nalomeny drat ve svazku apod. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.