Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsem, je to z jine staje, proto to davam do pokecu. Zkopiruji sem dotaz z Renault Fora, bohuzel jsem asi nejakej rozmazlenej PC forem, ale tam to proste nezije. 2-3 dny na odpoved je moc :( Ted k tomu problemu : Od minuleho tydne vlastnim Renault Espace, 1.9dci, 85kw, r.v. 2006. Proc vlastne pisu, dnes rano pri asi -8 mi zacal blbnout. Bez problemu nastartoval a po cca 10 sekundach chcipl, takhle se to opakovalo asi 5x. Potom se se nejak rozjel, ale vubec to neslo do plynu, jakoby to bylo ucpane. Po dalsim nastartovani to uz jelo v pohode. Po cca 60km, to zase nechtelo jit do plynu, zajel jsem ke krajnici, myslim ze jsem znovu nastartoval a po chvilce to uz jelo bez problemu. Mate tuseni, co tomu muze byt? Diky za jakkoukoli odpoved.

Dostal jsem rady, lejt Aditiva. vymenit palivak. To jsem udelal. Chvilku byl klid a ted je to znovu. I pri +6 stupnich. Necham se objednat na dia, ale zatim jsem o tom Renaultackym servise, co tady mame, neslysel nic dobreho... Diky za vas cas :papa

Odesláno

Ne nekontroloval, jsem naprosty laik :mad: Ale myslim, ze se zhavenim problem nebude. Ten plyn je jakoby mrtvy, treba na nem stojim a je jen na 2tisicich, zajimave je, ze mi to udela i pri jizde. Proste z nicehoz nic, nepridava. Tak to parkrat proslapnu a zase to jede.

Odesláno

To vyzerá na nejaký bordel v pal. sústave. Pozry či nie je v nádrži ešte nejaké sitko cez ktoré sa nasáva nafta do sústavy. Môže byť upchaté.

Inak skús napísať členovy Pastorek, ten je na nejakom Renault fóre tuším. Len dnes je minizraz, tak tiež nebude možno dnes reagovať.

Odesláno

Není tam letní nafta?

Servis Renault - tady je taky strašný, i v Olomouci, proto si Renault nekoupím ani nedoporučím, ani Dacii, i když jinak je mi Renault docela sympatický.

PS: na takovém motoru taky může zlobit DRV ventil, ale projevy bývají více fatální (za jízdy chcipne, anebo vůbec nejde nastartovat, pak zase normálně jede).

[upravil dne 26.2.2012 06:54 od P607Olda]

Odesláno

Koukni na sítko v nádrži,většinou se k němu dostaneš tak,že odklopíš zadní sedačky a tam už bude dekl k nádrži,vyndáš a vyčistíš.

Odesláno

Mozna trocha odveci, ale to ze auto neslo za plynom, resp. \"nereagovalo\" na stlacenie plynoveho pedalu robilo na Lagune 2003 ...

Auto proste sem tam nereagovalo naplyn, potom zase ano ... Neskor sa to vyostrilo, ze auto proste drzalo plyn, aj ked si ho pustil ...

Dia vyhodila potenciometer na plynovom pedali ...

Stacilo odpojit konektor, vystriekat sprayom na kontakti, precistit, a uz je cca 2 roky pokoj :) Za skusku nic nedas ...

Odesláno

Aj keď nemášdôveru v miestny Renaul servis tak diagnostiku by zkoniť nemali a ušetríš si kopu nervov. Osobne by som to tiež videl na potenciometer plynového pedála.

Na renaultfóre sa niečo podobné riešilo, pomohol reset riadiacej jednotky ale je to iba cca 10 dní tak nieje isté či bude účinok dlhodobý alebo iba náhodný.

Odesláno

Ahoj děcka :papa

- pokud si koupím auto (pro mě z neznámého zdroje) očekávám, že bude mít mouchy. ;)

- startování v zimě je pak jen třešničkou na dortu

osobně bych jim to hodil nazpátek: wágn nestartuje, ať se prodejce snaží

...Řešil bych toto (kór po týdnu) přes prodejce, a ne s omezeým popisem přes P-C forum.

Omlať auto prodejcií o hlavu: Třeba proto, že v mrazech musí startovat. Máš ho jen týden...

Jo, zní to blbě, čtu to po sobě, ale je to fakt...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...