Guest Lubk0 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Japonec na koniec Jo jo, názor hodný krčmového odborníka Citovat
koblih69 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 dolly: kolik toho najedeš? Pokud hledáš něco s menším potenciálnem poruch tak by to měl být benzín a ne nafta ( dvouhmota, vstřiky, čerpadlo, turbo.... ) Citovat
dusan2 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Japonec na koniec Jo jo, názor hodný krčmového odborníka Tazko dostupne a drahe diely ktore mnoho krat nepasuju ani podla VIN , velmi malo druhovyrobcov a mizerna antikorozna ochrana ty vseodbornik. Napr : intercooler Nissan X-TRAIL iba orig cena okolo 700 eur. Citovat
fe-re Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 za mna Ford Focus II,... podla mna velmi vydarene auticko Tiez dobré auto Ale ked diesel, tak 1.8 alebo 2.0 Tdci samozrejme, cim silnejsia nafta tym lepsie... ( sam som po 2.0 TDCI pokukoval ale nakoniec....) myslim ze aj benzin 1.6 16v je vydareny motor.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Ano, naproti tomu u väčšine modelov ziadna az minimalna kazivost, takze takze tie tazko zhanatelne druhovyrobne diely casto krat ani nepotrebujes Je urcite lepsie mat auto, na ktore su diely \"lacne\" ale sere sa viac než často U novším modelov ako hlada doly je antikorozna ochrana v poriadku, a ked tak, objavuje sa naozaj jemna hrdza \"pod farbou\" na niektorych modeloch naprikal mazda 6 na lemoch dveri ... Nič, čo by bolo pri dlhsom skumani vyditelne, resp, co by akokolvek obmedzovalo prevadzku ... Diely su neni ani zdaleka tazko dostupne, resp. pokial povazujes nakup z inej stranky ako autokelly.sk uz za tazko dostupny, ano, da sa to potom oznacit za tazko dostupne ... Nehovrim, ze su rovnako lacne, ale dostupne su bez problemov ... S pasovanim podla vin som este nepostrehol ziadny problem, a to som uz preliezol par japonskych for ... Inak som kupil na chvilku za vyhodnu cenu na kšeft mazda 626 tku po prvom majitelovi, ktory ju kupoval origo v BA ... Serviska, a faktury za vsetky servisy co na aute boli ... Je celkom pozoruhodne, ze auto za 13 rokov prevadzky nemalo ziadnu vaznu zavadu, väčšinu kilometrov natočilo auto na kratke trasi po meste ... Všetko elektricke funguje, všetky okna, klima, TSC čko, central s alarmom, kazda blbosť funguje. Dokonca aj na pokašlanom vyhriavani zadneho sklad funguje kazdy zadny pasik, vsetko pôvodné, bez najmenších problémov Servisu okrem beznych veci, brzdy, filtre, oleje, rozvody atd tam nebolo moc. Bola z motora menena len spojka. Toto by urcite vydrzal hocijaky Renault z roku 99 :D Naproti tomu mi stoji pred domom 306 tka, ktorej prvy majitel bol môj otec, má skutocnych 85 tis. KM, skoro rovnaký ročník, a problémov bolo ajajáj ... Tesnenie pod hlavou, menila sa prevodovka, elektricke okna opravovane obe predne, nefunkcne 2 predne zamky centralu, vrciaci vetrak, diody osvetlenia palubky, servo uz nejde ako za mlada ... (to som nepisal bezny servis, len veci, ktore podla mna nie su bezne, resp. nie u auta s takymto KM nabehom) ... Takze ano, platili za servis určite viac, ale mimo bezne veci nebol treba ziadny A hrdza, ano, jeden lem na zadnom blatniku je prehrdzaveny. I ked su diely samozrejme tazko dostupne, maju ho aj na autokelly zo zlavou za 30 Eur ... A na 2 dverach zo 4 je na spodnom okraji hrdza... Inak ziadne diery v podvozku, alebo nadmerna hrdza Resp. stoji za to mrknut na fora japonskych aut ... toyota, honda ... Alebo chod na autobazareu.sk ... A pozri si forum Kolkokrat si tam videl temu, s problemom na Honda Accord, Civic, Jazz alebo Toyota avensis, auris, yaris, corrolu, alebo mazdu 2,3,5,6 ? A vbehni tam do peugeot sekcie, že ako to vyzera ... Podla mna ma kazde auto svoje pre a proti, kazdy vyrobca ma nieco lepsie, nieco horsie, kazdy vyrobca ma svoje vydarene riesenie, svoj nepodarok, svoj podareny model/motor ale aj svoj nevydareny model/motor ... A preto podla mna ludia kotry dokazu povedat ze JAPONEC, tj vsetky japonske auta Toyota, Honda, Mazda, Nissan, Mitshubishi, Lexus a nevim čo ešte su NAHOVNO, tak to su sorry podla mna len krčmove reči, a nie nazor ... A zrovna Nissan by som ako čiste japonske auto nevytahoval, čo taha napriklad problemove motory od Renaultu Takže upustme od rečí, že žabožrútske autá, japonec až nakonec, a podobne, a bavme sa tu o konkretnych modeloch a riešeniach ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 za mna Ford Focus II,... podla mna velmi vydarene auticko Tiez dobré auto Ale ked diesel, tak 1.8 alebo 2.0 Tdci samozrejme, cim silnejsia nafta tym lepsie... ( sam som po 2.0 TDCI pokukoval ale nakoniec....) myslim ze aj benzin 1.6 16v je vydareny motor.. Myslim, ze pre dollyho by bol 1.6 16V ideal, a pokial šetriť, tak šup tam LPG, a funguje za nižšie naklady ako pri nafte Citovat
Dadadavid Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 A nemohlo by být tvé auto třeba tohle?? http://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/passat/9754296 Citovat
Sagic Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Focus 1.6 benzín, motor od Japonců, tuším Yamaha a holý motor vyjde na 24tis. Dva kolegové mají 1.6TDCI (Hdi) a taky spokojenost, ale vzhledem k ceně dílů, vtřiky, turbo, atd bych šel do toho benzinu. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 A nemohlo by být tvé auto třeba tohle?? http://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/passat/9754296 Zrovna ten 96 KW nebyl synonimum k slovu bezporuchovy ... Navyše treba menit predni napravu na tamtom pašíkovi, není lacná yáležitosť ... Mýslím, že demo tu mal aj fotky Pokial chceš pokoj s motorom, tak do tychto aut davali 2.0 85 KW ... Podla mna uplne v pohode motor, nie ziadny zavodnik, ale vykonu na predbiehanie a na dialnicne jazdy mal dostatok ... A dali sa s nim uz bez plynu robit krasne spotreby ... Citovat
kveton Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 moje 407ma má sice 196tkm, ale poctivejch a na motoru to znát neni, ten šlape jak hodinky. Koukni co se prodává a řekni mi, který auto takhle starý má pod 200tkm reálně?? Moje předchozí 406ka měl přes 500 a motor naprosto v pohodě! Co se týče servisu, tak olej max po 10tkm včetně filtrů, zadní brzdy, zadní ložisko, řízení společně s čepama a tyčkama, RT4 se přehřívala, ale je vyměněnej větrák a fučí jak divej, navíc RT4 bude vyměněna za RT5 co je u PPčka pomačkanej je jen práh a to nijak zásadně. Spolehlivost? Záruku ti nedám asi jako nikdo kdo prodává starší auto, vysypat se může cokoliv, momentálně funguje vše bez problémů. A FAPu se bát nemusíš, neni tam Zkus si porovnat ceny a výbavy jinejch 407miček a uvidíš sám, já nechci auto prodávat rok, radši jdu s cenou níž Citovat
Guest StibTo Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 dolly1010 : nejak mi nejde do hlavy proc si uz neupravis ten uplne prvni prispevek kdyz Ti tam zjevne chybi pismenko ..... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Lubk0 ty jsi převlečenej Erben... Nikto ti to nekáže čítať, to si už mohol za ten čas na fore pochopiť ... Tiež to nie je písané tebe Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Hned se nedurdi, já ti to nevyčítám, ale máš pravdu na mě je to dlouhé takže to nečtu, ale třeba to někomu pomůže Citovat
309GT Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Zrovna ten 96 KW nebyl synonimum k slovu bezporuchovy ... Na to jsi přišel kde? TDi 96kw že je špatný motor?:roll:bojim Navíc auto je po FL,tak že by už nemělo mít hliníkovou nápravu jako okolo roku 2000. [upravil dne 23/2/12 18:33 od 309GT] Citovat
oddie Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Já mám na takovéhle zadání odpověď asi jen jednu. Hoď si korunou. Pokud až tak nevíš, co vlastně chceš a na co, lepší rada stejně není... Citovat
Dadadavid Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Lubk0: Tak to fakt nevím,jak jsi na to přišel,ale já mluvím ze zkušenosti souseda,co má tohle auto 6 let... s motorem neměl ani sebemenší problém.... Citovat
dusan2 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 lubk0 : Musim sa trochu vratit ku vcerajsku. Vyprosim si aby si ma nazyval krcmovym odbornikom. Ty o mne vies velke ho... a neprinalezi Ti ma komentovat. Ja netvrdim ze vsetci japonci su na nic a takisto si nemyslim ze auta s PSA su tie najlepsie . To urcite nie i ked 2,0 HDI je jeden s motorov ktory sa neda zodrat. A co sa tyka podla teba nepodarenych motorov Renault , tak na takom jednom mam ja osobne 650 tis km bez akychkolvek oprav , s povodnym turbom, zhavenim a co ja viem co este a doteraz bez minimalnej spotreby oleja. Je to vec nazoru stastia a sterostlivosti. Akykolvek nazor na tuto temu nemoze byt objektivny . Tak nabuduce stlm vasne a brzdi kamo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.