Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak zamknout P807 bez baterie

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, koupila jsem si včera nabíječku na autobaterii. Mám ale problém, že když odpojím autobaterii abych ji odnesla domů, tak nevím jak mám na ulici zamknout auto. Bez proudu nefunguje centrální zamykání a klíček který strčím u předních dveří do zámku ať vlevo i vpravo, tak s ním nejde otočit. Zkoušela jsem všechno, otočit klíčkem když bylo auto zamčené, když bylo nastartované i když bylo odemčené nenastartované a i když bylo bez proudu. Venku ho nechat odemčené nemůžu. Navíc bych ráda připojila nabíječku do auta aniž bych musela baterii složitě demontovat z auta, ale bojím se nechat auto odemčené před domem na chodníku i s nabíječkou.

Odesláno

:D:D:D Nebylo by těžké zamknout, např. zabouchnout kufr. Ale jak ho pak odemkneš?

Takže buďto prostříknout a rozchodit zámky, anebo nabíjet připojené v autě (se nemá, ale půl hodina tomu neublíží a pak nastartovat a projet). To je na delší debatu.

Ty zámky doporučuji stejně rozchodit a pak občas používat.

[upravil dne 12.2.2012 11:14 od P607Olda]

Odesláno

Bud prestriekat a rozhybat zamky vo dverach, alebo otvorit kapotu, potom auto zamknut dialkovym a potom vybrat akumulator (hadam ho ma 807 v motorovom priestore):aut

Návštěvník
Odesláno

Hadaš špatně - 807 má akumulátor pod nohama spolujezdce:)

Odesláno

už jsem to tu párkrát psal--chce to udržovat zámky...,nic na tom není, koupit spec. mazadlo a sem tam klíčem protočit, promazat

mám k autu vždy sešit, kde si píšu všechny opravy atd. a tak je i přehled, co kdy asi tak udělat;)

Odesláno
:D kolik lidí má baterku druhou ? To spíš jsem viděla kabel 220 k nabíječce k autu .

třeba já nee:), ale na to nabití se dá půjčit z rodiny...,nabíjíš max. deset hodin...:myslim

Odesláno

Moc díky za odpovědi, druhá baterie mě také napadla, ale musela bych si ji koupit.

Původně jsem byla přesvědčená, že prostě auto bez baterky zamknout nejde, ale bylo mi divné na co by byly zámky ve dveřích do kterých jde strčit klíč...haha

Za cca 5 let, co auto mám, jsem je ani jednou nevyzkoušela.

Dnes jsem stříknula na klíč WD 40 a zámek u spolujezdce už chodí. Ten do silnice ještě ne.

Jinak, včera jsem nabíjela tím způsobem, že jsem připojila po poradě s kamarádem na telefonu svorky od nabíječky rovnou na neodpojednou baterii (abych mohla auto na noc zamknout), leč ráno jsem myslela, že ještě není nabito, protože kontrolka svítila na nabíječce červeně a tak jsem to přisuzovala tomu, že proud ze svorek nabíječky asi přes svorky od auta neproudil, že je ta půusová třeba nějak zvenku odizolovaná (je zaklapávací a mínusová normálně na malý klíč)....ráno jsem tedy baterii odpojila od auta a znovu připojila nabíječku a nechala auto holt odemčené. Už za hodinu svítila kontrolka na nabíječce zeleně a nastartovala jsem. Mám nabíječku s automatickým vypínáním když je baterka nabitá (říkali v obchodě...). Za radu s rozchozením, prostříkáním zámků moc moc dík.

Dnes jsem byla s autem jezdit, ale na noc jsem si řekla, že baterku dám do tepla. Jenže se mi ji nepodařilo vyrvat z podlah, je děsně těžká, ale nejvíc vadí že je v otvoru jen tak tak zapasovaná a docela se bojím, že bych ji tam potom nedokázala vrátit. Tak si říkám, že když mi záleží na zítřejším ranním odjezdu, že bych ji na noc zase připojila na nabíjejdu....tím snad nic nezkazím?

Odesláno
Kapotu netreba zatvorit, normal privriet, hold su to pripady max nudze, ale ked sa musi najst riesenie tak sa najde :)

Nechala jsem přes noc kabel přes chodník skřípnutý ve dveřích auta (mám baterii pod nohama spolujezdce), také jsem si všimnula, že je nás takových víc co jim kabel čouhá z auta a vede do domu....ale ne v noci....samozřejmě že mi s ním někdo v noci manipuloval, zkoušel za něj tahat, byl ráno jinde než večer, povytáhnul ho z pod dveří u domu...

Odesláno

Jasně, že ano, i ke šroubu držáku se blbě dostává přes okraj koberce podlahy, jsem baterku i nadzvednula, ale táhnula jsem s ní různé kabely (od pojistek, minusový a plusový kabel) které jsou tam jinak natěsno okolo baterky nahečmané....ten zmíněný okraj koberce brzdil...asi by to chtělo dvoje ruce. Možná mi tam dali větší baterku než tam byla (před dvěma roky tam šoupli baterku v jednom servisu v Norsku když nám naše zkolabovala). Prostě kolem ní není prostor a nebo to budu muset nacvičit....Jana

Odesláno

Hej, ide to von aj s tými káblami, ale naspäť už dávaš iba baterku a káble potom okolo nej upraceš. Tá baterka všade zapiera. Keď ju dokázala vytiahnuť aj moja žena, čo má 45 kilo aj s topánkami, tak to zvládneš hádam tiež. Späť som ju už dával ja.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...