sloters Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Vzhledem k tomu,že životnost mé 306 se blíží do finále,začínám hledat vhodnou náhradu.Bohužel jsem limitován financemi a můžu dát max 120 tis. S autem najedu cca 25 ts/ročně takže je otázka jestli jít do benzínu nebo do nafty?Podle mě je to tak na hraně. Rozhoduji se mezi 307,ale na tu nejsou moc dobré recence,pak focusem a ještě by připadala v úvahu octavie. Nepotřebuji kombi,jediný požadavek je aby se do kufru vešel kočárek.Přikláním se spíše k novějším autu a raději menšímu s čím souvisí i nižší budoucí investice do oprav. Co by jste mi doporučili? Citovat
georgegg Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 nevim kam všichni chodíte na ty špatný refernce o 307, já ji mám už 4.rokem a nemůžu si absolutně na nic stěžovat, kromě běžných spotřebních věcí jsem do auta nemusel nemusel dát ani korunu a to jsem s ním najel už přes 100000km, takže já jsem spokojenej, a co se týče výběru nafta vs benzín byl jsem na tom stejně jako ty, ale když se koukneš na kolik tě vyjdě oprava když se něco vysype na naftě a benzínu tak já jsem měl jasno hned:D Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 120 plus prvotní servis, nebo 120 včetně prvotního servisu? To je dost rozdíl. Citovat
sloters Odesláno 6. únor 2012 Autor Odesláno 6. únor 2012 120 000,- bez servisu,ale zase nechci aby další investice byla 50 tis.Počítám,že budu muset udělat rozvody,vyměnit nápně a nové pneu. [upravil dne 6/2/12 13:41 od sloters] Citovat
PAJA106 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Nevím, jaké jsou tvé požadavky... ale co třeba 206 SW (tam by se ten kočárek měl vejít) třeba v 1,4 HDI. V tvém cenovém rozpětí bys sehal pěknou a zbylo by i na případné nedostatky. Citovat
sloters Odesláno 6. únor 2012 Autor Odesláno 6. únor 2012 jo 206 mě taky napadla,ale ta jedině opravdu v SW Citovat
kveton Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 měl jsem focuse (zůstal bejvalce) a musim říct, že naprosto v pohodě s jedním prckem, kufr dost velkej a jízdní vlastnosti super, z tvých možností bych se přiklonil k focusu Citovat
kujon106 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Já bych vzal určitě benzín a možná bych se ještě porozhlédnul, na trhu přeci není jen kokta, 307 a focus :-) Co takhle nějaká Almera, 407 (za tu cenu se dají sehnat), Mazda 6, Mondeo, Astra (caravan), nebo Mégane? Citovat
Pllaša Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Zalezi co od toho cekas.....pokud chces vybavu a novejsi auto tak bych uvazoval nad 307 nebo focus ale pokud chces levnejsi dostupnost nahradnich origo dilu tak bych koukal octavce...Jinac na focuse nebo 307 bych asi koukal po benzinu a na octavku v 1,9TDi... Citovat
PAJA106 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 2 kujon106: víš kolik si taková 407 v benzínu cucne?? Oproti 306 to bude docela skok ve spotřebě a nákladech. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 2 kujon106: víš kolik si taková 407 v benzínu cucne?? Oproti 306 to bude docela skok ve spotřebě a nákladech. S tym celkom nesuhlasim Mam ten isty sedan, ako popisuje zakladatel temy ... Teraz viac jazdim s mazdou 626 s 2.0 benzinom. Celkova spotreba, je nizsia nez s 1.4 kou. Je to o pouzivani. Na dialnici to auto proste zere menej. Mimo mesta, ked sa snazim, urobim s 1.4 mensiu spotrebu, avsak ked jazdim normalne, tak ako vzdy, tak s 2.0 mam zase nizsiu spotrebu V meste je to mozno o 1-2 litre viacej ... Otazka je, ake cesty jazdi Inak tiez by som asi siahol po inom vybere. S kujonovho napriklad Ford Mondeo 2.0 benzin alebo Mazdu 6 s niektorym z benzinov Citovat
Martinsk Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Ja by som zobral kľudne 307 1,6 HDi 66 kW. Potom je u mňa focus a nakonioec octavia. Citovat
Kubát Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 tak o focusu se mluví jako o držáku hlavně v kombinaci s 1.6 benzínem. jen nevím, jestli do hatchbacku nacpeš kočár. já proto koukám spíš po kombících Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Prečo by do hocijakeho hatchbacku tejto triedy nenapchal kočiar ? Bez problemov ... U kombika je mozno vyhoda, ze ten kociar sa nemusi skladat ... Ja osobne by som uz kombika volil, ale je to na nom Citovat
Hadra Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Já nevim..Chtěl jsem Fokuse nebo oktávku...nakonec jsem koupil kombíkovou fábku 1.2 když měla najeto 48tis km. Samozřejmě že poctivých. R.v.2007 říjen. Nyní mám najeto 66tis km, spotřeba 6.4 dlouhodobá a auto je naprosto v klidu. Dneska takovou seženeš +- 120-140 tisíc. Dle hromady lidí je to hrkač, dle mně auto, ve kterým odvezu dvě děti, jede slušně a žere prd.Jezdím pouze na garančky. Jinak jsem měl 1.9 oktávku v sedanu, najeto 270 tis/ od 170 tis mnou/ a v podstatě kromě rozvodů, brzd a opravy chladiče s tím autem nic nebylo a když jsem ho předával, tak bylo jak nový ( bylo to firemní auto, takže jasná historie ). prodejní cena 100tis kč, rok 2004. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Inak, Fabka neni zla Asi by som bral aspom 1.4 16 V, ale je to o preferenciach Dielov vsade plna prdel, opravi to kazdy kdekolvek, a nie je to zle auto ... To v pripade, ze sa ti jedna o novsie, taku fabku kupis urcite novsi rocnik. Pripadne 1.4 TDI ... Ma to sice hnusny zvuk, ako traktor, ale je to drziak motor, kto sa s nim stretol, vie ... Bral by som 55 KW verziu, ta je este Euro 3 a ide asi najlepsie, 51 a 59 KW verzie su uz Euro 4, a nie su take zive A ta spotreba Citovat
Kubát Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 teda je to peugeot forum a radáte tu fábku:D máme služební fábky a jednu 206. ta fábka je děsně nepohodlná, uskákaná, taková neformná. ten peugeot mi příjde pohodlnější, měkčí, pěknější. jediné, co se musí fábce uznat je materiál palubky Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Nemám síce skúsenosť ale nie sú náhodou Octávie strašne často kradnuté? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Kubát = to že sme na PC klube neznamená, že sme všetcí slepý a vypatlaný, a nič iného okrem PSA neexistuje Takých nájdeš vela na VW fórach a podobne ... 206 tka je oproti fabii pre mna mala, s fabkou problem nemam, v 206 sa citim nie dobre ... Navyse 206 by som nechcel uz len kvoli tej zadnej naprave ... Uzil som si s nou dost na 306 tke, a auto s takouto naprvaou uz nechcem ani vidiet Nalozis viac ludi, a lezi to jak kacica ... Inak s 1 tkovou fabiou som jazdil normalne, nikdy ma z nej nic nebolelo, a fungovala normalne Octavie sa strasne kradnu, no, hlavne novšie Dnes uz o oktavku s cenovkou do 120 tis. Kč neni až tak zaujem. Pripadne zeder, a ideš Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.