Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Vzhledem k tomu,že životnost mé 306 se blíží do finále,začínám hledat vhodnou náhradu.Bohužel jsem limitován financemi a můžu dát max 120 tis.

S autem najedu cca 25 ts/ročně takže je otázka jestli jít do benzínu nebo do nafty?Podle mě je to tak na hraně.

Rozhoduji se mezi 307,ale na tu nejsou moc dobré recence,pak focusem a ještě by připadala v úvahu octavie.

Nepotřebuji kombi,jediný požadavek je aby se do kufru vešel kočárek.Přikláním se spíše k novějším autu a raději menšímu s čím souvisí i nižší budoucí investice do oprav.

Co by jste mi doporučili?

Odesláno

nevim kam všichni chodíte na ty špatný refernce o 307, já ji mám už 4.rokem a nemůžu si absolutně na nic stěžovat, kromě běžných spotřebních věcí jsem do auta nemusel nemusel dát ani korunu a to jsem s ním najel už přes 100000km, takže já jsem spokojenej, a co se týče výběru nafta vs benzín byl jsem na tom stejně jako ty, ale když se koukneš na kolik tě vyjdě oprava když se něco vysype na naftě a benzínu tak já jsem měl jasno hned:D

Odesláno

120 000,- bez servisu,ale zase nechci aby další investice byla 50 tis.Počítám,že budu muset udělat rozvody,vyměnit nápně a nové pneu.

[upravil dne 6/2/12 13:41 od sloters]

Odesláno

Nevím, jaké jsou tvé požadavky... ale co třeba 206 SW (tam by se ten kočárek měl vejít) třeba v 1,4 HDI. V tvém cenovém rozpětí bys sehal pěknou a zbylo by i na případné nedostatky.

Odesláno

měl jsem focuse (zůstal bejvalce) a musim říct, že naprosto v pohodě s jedním prckem, kufr dost velkej a jízdní vlastnosti super, z tvých možností bych se přiklonil k focusu

Odesláno

Já bych vzal určitě benzín a možná bych se ještě porozhlédnul, na trhu přeci není jen kokta, 307 a focus :-) Co takhle nějaká Almera, 407 (za tu cenu se dají sehnat), Mazda 6, Mondeo, Astra (caravan), nebo Mégane?

Odesláno

Zalezi co od toho cekas.....pokud chces vybavu a novejsi auto tak bych uvazoval nad 307 nebo focus ale pokud chces levnejsi dostupnost nahradnich origo dilu tak bych koukal octavce...Jinac na focuse nebo 307 bych asi koukal po benzinu a na octavku v 1,9TDi...

Odesláno
2 kujon106: víš kolik si taková 407 v benzínu cucne?? Oproti 306 to bude docela skok ve spotřebě a nákladech.

S tym celkom nesuhlasim :)

Mam ten isty sedan, ako popisuje zakladatel temy ... Teraz viac jazdim s mazdou 626 s 2.0 benzinom.

Celkova spotreba, je nizsia nez s 1.4 kou. Je to o pouzivani. Na dialnici to auto proste zere menej. Mimo mesta, ked sa snazim, urobim s 1.4 mensiu spotrebu, avsak ked jazdim normalne, tak ako vzdy, tak s 2.0 mam zase nizsiu spotrebu :)

V meste je to mozno o 1-2 litre viacej ... Otazka je, ake cesty jazdi :)

Inak tiez by som asi siahol po inom vybere. S kujonovho napriklad Ford Mondeo 2.0 benzin alebo Mazdu 6 s niektorym z benzinov :)

Odesláno

tak o focusu se mluví jako o držáku hlavně v kombinaci s 1.6 benzínem. jen nevím, jestli do hatchbacku nacpeš kočár. já proto koukám spíš po kombících

Odesláno

Prečo by do hocijakeho hatchbacku tejto triedy nenapchal kočiar ? :) Bez problemov ...

U kombika je mozno vyhoda, ze ten kociar sa nemusi skladat ... Ja osobne by som uz kombika volil, ale je to na nom :)

Odesláno

Já nevim..Chtěl jsem Fokuse nebo oktávku...nakonec jsem koupil kombíkovou fábku 1.2 když měla najeto 48tis km. Samozřejmě že poctivých. R.v.2007 říjen. Nyní mám najeto 66tis km, spotřeba 6.4 dlouhodobá a auto je naprosto v klidu. Dneska takovou seženeš +- 120-140 tisíc. Dle hromady lidí je to hrkač, dle mně auto, ve kterým odvezu dvě děti, jede slušně a žere prd.Jezdím pouze na garančky. Jinak jsem měl 1.9 oktávku v sedanu, najeto 270 tis/ od 170 tis mnou/ a v podstatě kromě rozvodů, brzd a opravy chladiče s tím autem nic nebylo a když jsem ho předával, tak bylo jak nový ( bylo to firemní auto, takže jasná historie ). prodejní cena 100tis kč, rok 2004.

Odesláno

Inak, Fabka neni zla :) Asi by som bral aspom 1.4 16 V, ale je to o preferenciach :)

Dielov vsade plna prdel, opravi to kazdy kdekolvek, a nie je to zle auto ... To v pripade, ze sa ti jedna o novsie, taku fabku kupis urcite novsi rocnik.

Pripadne 1.4 TDI ... Ma to sice hnusny zvuk, ako traktor, ale je to drziak motor, kto sa s nim stretol, vie ... Bral by som 55 KW verziu, ta je este Euro 3 a ide asi najlepsie, 51 a 59 KW verzie su uz Euro 4, a nie su take zive :) A ta spotreba :D

Odesláno

teda je to peugeot forum a radáte tu fábku:D

máme služební fábky a jednu 206. ta fábka je děsně nepohodlná, uskákaná, taková neformná. ten peugeot mi příjde pohodlnější, měkčí, pěknější.

jediné, co se musí fábce uznat je materiál palubky

Odesláno

Kubát = to že sme na PC klube neznamená, že sme všetcí slepý a vypatlaný, a nič iného okrem PSA neexistuje :) Takých nájdeš vela na VW fórach a podobne ...

206 tka je oproti fabii pre mna mala, s fabkou problem nemam, v 206 sa citim nie dobre ... Navyse 206 by som nechcel uz len kvoli tej zadnej naprave ... Uzil som si s nou dost na 306 tke, a auto s takouto naprvaou uz nechcem ani vidiet :D Nalozis viac ludi, a lezi to jak kacica ...

Inak s 1 tkovou fabiou som jazdil normalne, nikdy ma z nej nic nebolelo, a fungovala normalne :)

Octavie sa strasne kradnu, no, hlavne novšie :) Dnes uz o oktavku s cenovkou do 120 tis. Kč neni až tak zaujem. Pripadne zeder, a ideš :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...