Ringit Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Tak to ma za sebou:blicismajlik Chtel bych vsem podekovat za rady a tipy, ktere zde pisete, moc mi pomohly. Obzvlast bych chtel podekovat uzivateli HonzaZ, ktery mi vicekrat pomohl s DIA. Diky! Ted mi jeste drzte palce, aby mi pojistovna zaplatila aspon zbytek uveru! Jsem na to zvedavej. Preji hodne STASTNYCH kilometru! mimo tema: Kdyby mel nekdo zajem, tak mam origo koberecky kupovane v lete a origo zahradku, oboje sedan EDIT: Jinak auto bezpecne, hlavne diky dlouhemu predku, meli jste videt to VW Polo, ktery bylo na srot uplne, podotykam ze rychlost stretu nejaky 30-40km/h, celne [upravil dne 4/2/12 10:47 od Ringit] Citovat
cvrlo Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 tak to je smola:o:( myslím, že je to nočná mora asi každého člena:bojim dúfam, že ti to dobre dopadne. drž sa! Citovat
DERT123 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 tak toto je fakt neprijemne budes predavat aj nejake veci z nej ? Citovat
Ringit Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 cozpak to auto, jsem rad, ze se nikomu nic nestalo, ridicka druhyho auta mela bouli a manzelka, ktera je v 6. mesici, tak je zatim na pozorovani, ale vse vypada, ze bude dobry, tak snad. Citovat
Pechy Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Tak hlavně že jste v pořádku!! PS. Nebudeš si to nechávat na díly? Citovat
Ringit Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 hele, ja vubec nevim jak to chodi, predbezne mi v Domanskym rekli, ze je to totalka, prej 120 tisic jenom palubovka a koleni airbag... vubec nevim jak se to resi, kolik mi vyplatej, jestli si ho nechaj, nebo vrak je muj, fakt vubec nevim...jestli nekdo ma info, tak poradte, mam kooperativu, jinak uvnitr je to udrzovany, polokuze, park. senzory taky v cajku, je tam toho hodne, co by se dalo strelit, otazka je, jestli mi to zaplatej cely a pak si nechaj to co za to dostanou nebo jestli si to mam prodat sam, ja fakt nevim:mad::mad: Citovat
HonzaZ Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 To je hrozná škoda, Martine. Hlavně že jste všichni v pořádku. 407ma je opravdu bezpečné auto. Doufám, že zůstaneš věrný značce. Citovat
Pechy Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Není to tak, že auto půjde do dražby a pokud si chceš auto po dražbě nechat, tak pojišťovna vyplatí jen odhadní cenu vraku? Určitě někdo zkušenější poradí. Jinak myslím, že za díly bys dostal určitě více než v té dražbě. Já bych z fleku bral tu polokůži a ještě JBL pokud jsi měl Citovat
Milhaus65 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Mrkni na Tipcars jakou tam má podobné auto cca cenu. Zkus poprosit servis kde ho máš ať Ti zkusí zkruba nacenit opravu. Jestli je viníkem někdo jiný a jde to ze zákonné a bude cena opravy +- na ceně podobného vozu, tak to budou řešit jako totálku. Pojištovna sama o sobě by hrozně ráda totálku, ale musí zaplatit fakturu do obecné ceny vozu. Pokud se rozhodneš to řešit jako totálku Ty a necháš si vyplatit peníze bez faktury tak se snaž aby Ti servis nahlásil do další prohlídky co nejvíc poškozených věcí. Náprava pohlá, nejde nastartovat atd. Protože se budou z technické ceny odečítat použitelné zbytky. Řešit technickou cenu auta je taky docela zajímavé, ale je to na dlouho. Citovat
Milhaus65 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Jo a ještě Ti nabídnou cenu vraku , kterou nabídnou ve dražbě. S tím ale nemusíš souhlasit to je jen nabídka a hlavně to pojíštovně řekne , kolik stojí zbytek vraku. Tobě potom vyplatí obecnou cenu vozu - cena vraku na dražbě. Pokus s tím nesouhlasíš tak znalec a kulaté razítko, to jsou potom věci :-) Citovat
bart.lbc Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Takový krásný auto a ještě hezčí barva...no fakt škoda ale důležitý je, že jste zdravý no a hlavně ať je potomek ok a manželka.:papa Citovat
brade Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Jak píše Milhaus. Kamarád teď otočil 5er na střechu, totálka - byla z toho příšerná placka. \"Experti\" ocenili vrak na 40k, přitom jen kola mají tu cenu. Můžeš to vzít nebo nemusíš, tam je pak otázka co ti pokryje havarijní pojištění, protože vždycky berou teoretickou aktuální cenu auta. On měl štěstí, kupoval to BMW asi za 500k před 2 roky, dnes to ocenili na téměř stejnou cenu. Takže mu to bohatě pokryje úvěr, ještě mu něco zbude a ještě k tomu má vrak, který po dílech prodá zase tak za 100-200k. Snad budeš mít to štěstí taky Citovat
bart.lbc Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Pojišťovny vypočítaj škodu auta zní ti odečtou prodejní cenu vraku, myšleno to co z toho se dá prodat a popřípadě ti dohodí někoho kdo to od tebe odkoupí za tu odečtenou částku ale to bývá dost podhodnocený. Tímto způsobem to řešíla kámošovi Kooperativa na motorce a mě kdysi na autě taky. [upravil dne 4/2/12 12:36 od bart.lbc] Citovat
petgall81 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Před rokem do mě v zimě vletěl chlap s feldou, hned jsem volal policajty, ty to sepsali, nafotili a sepsali protokol. Nahlásil jsem to na pojišťovně, dojel kem mě likvidátor z pojišťovny, nafotil, sepsal a řekl, že to budou řešit jako totální škodu (měl jsem v té době starou, rezavou feldu). Dali mě číslo na člověka, který se mým případem zabýval, když jsem si s ním volal, řekl mi, že si to ten, co mě naboural rozmyslel a řekl, že jsem za to mohl já. Ještě že jsem volal policii, pro něho to byla bloková pokuta na místě 2000Kč. Policie předala dokumenty od nehody pojišťovně a ta rozhodla, že chyba je na straně člověka, který mě naboural a vyplatili mě 9600Kč na účet, který jsem nahlásil. Auto jsem moc poškozené neměl, dokonce jsem s ním ještě rok jezdil a pak jsem ho ještě za 2000Kč prodal. Vyplatí ti peníze a dál je nezajímá, co s ním uděláš.. Citovat
adam.bogocz Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Brácha se specializuje na francouzy a dělá totálky... opravoval bouranou A8(vrak koupený za 500 000) a dal to celé do kupy, do dnes to bez problému jezdí... dělal to v 2007... škoda, že nemáš více fotek z nehody, ale já kdybych boural, tak to nechám dát celé do kupy.. samozdřejmě ne za nové díly, ale díly z vrakáčů.. pak je to cenově supr... každopádně je to hrůza.. Citovat
Joozino Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 ja si osobne myslim, ze keby ho rozpradávas, tak zachvilu ti nic neostane.. Citovat
Medvěd Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Ahoj. Zjisti si, kolik Ti pojišťovna bude ochotna zacvakat při opravě svépomocí. Pak se zeptej několika servisů, za kolik by Ti byli ochotni auto opravit a podle mně na 90% najdeš někoho, kdo Ti auto uvede do jezdícího stavu. Jestli si ho necháš nebo pošleš do světa a pořídíš něco jiného už je jen na Tobě, každopádně si nemyslím, že by (podle té jedné fotky) mělo být auto neopravitelné. Citovat
Cykita Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Zkusit to probrat s nejakým neorigo mechanikem. V peugotu to moc řeší a mění i věci který nemusí a hlavně cena za hodinu jejich údajné práce je raketa. Citovat
Ringit Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 Moc diky za rady! Nemyslim si, ze by se mi vyplatilo to opravit, celou palubku plus pasy. Mno a v predu xenony, sani vzduchu, klima, chladic... pravda motor bezi, sice urvany svody a sani, ale jo.Otazka jak dlouho, ale bezi. K tomu ci to byla vina. Za horizontem tekla voda, neco prasklo mno a ja dostal smyk (bylo -17°C a jeste na kostkach, takze pecka) mno a jak jsme se chtel dostat z ledu, tak jsem instiktivne, avsak uplne debilne strhl volant, prede mnou uz taky brzdili, a bohuzel uz jsem nestihl zpet. Policie vinika neurcila, do protokolu jsem nahlasil ze podle me je na vine nepredvidatelna zmena sjizdnosti vozovky (vsude jinak bylo sucho, mraz, ale led nikde), takze jak rozhodne spravni rizeni. Bud pripad odlozi, nebo budu na vine ja, cili jsem to na havarijko hlasil hned, protoze ho budu vyuzivat 100% Vic fotek ma svagr, tak mu reknu, at to mi to da, ma i videa, tak to nekam uploaduju. Nevim co budu delat...uvidim kolik mi nabidnout, bydlim na sidlisti a chatu nemam, takze vrak nemam kam slozit, cili to budu muset prodat v kuse i za cenu nizsi ceny. Jinak manzelku mam v poradku doma:aut edit: abych nezapomel ve vyctu...tak ten ram je hnutej, coz nevim jestli by nekdo natahl zpet. [upravil dne 4/2/12 16:34 od Ringit] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.