Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Ahoj chtěl bych si vyměnit klapku jak tom tom406.Právě nevím jestli moje klapka je funguje podle čídel a elektroniky.. Klidně bych se podíval ale v takovém mrazu by mně upadli ruce 406 coupe 2.0i Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 2.0 motoru jsou 3 typy, tezko rict, jaky mas ty, kdyz to nenapises a co chces delat s klapkou trosku ten dotaz upresni, na takhle polozeny dotaz ti nikdo neodpovi Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 motor 2.0 16V 1997ccm 99kW tak z jara az bude teplo bych si chtel vymenit orig klapku za sportovni. aby tam byl lepsi zvuk a nejake mirne zvyseni vykonu Citovat
winco Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 jaky je rozdil medzi sportovni klapkou a seriovou???? a mylsim si že ti to neako moc nepujde, pretože tvoja klapka ma pravdpodobne je tak že je predelena a jedna časť ti udržuje volnobeh, takže ked vymeniš za vačšiu ktora to nebude mať tak dele tak si budeš musieť riešiť volnobeh neako inak a to bude už zložite dosť Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 tak aby nasavala vic vzduchu...extra se v tom nevyznam .inspiroval sem se od toma406..kopiruju co napsal dnes jsem poprvé startoval-no šílený zvuk má klapka 75mm -to bude polykat SPZky těch přede mnou Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 vyhozeny prachy, prodej 2.0 a kup 3.0V6, tam bude teprve narust vykonu znatelny, nemluve o zvuku Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 a myslis, ze kdyz tam dostanes vic vzduchu, vic to pojede? nebude treba chybet palivo? myslis, ze blbi konstrukteri navrhli pro ten motor spatnou klapku aby to schvalne nejelo a tobe, ktery sam rikas: \"extra se v tom nevyznam\" ze se to podari navrhnout a realizovat lepe? kolik mas v planu do toho nasypat penez ? Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 tak rikam jak sem psal ze me de hlavne o ten zvuk tak kolem 7 bych do teho dal Citovat
Capy Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 jo to možná funguvalo u starejch motorů jako mi16 ce nemaj mapu řízenou polohou klapky ale váhou vzduchu. U těhle motorů to moc fungovat nebude pokud se nenasteví Mapa na novou klapku. neříkám že to nepojede ale.... Samotná výměna k ničemu nebude. Citovat
rootsky Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 Trochu to rozepíšu, tímhle jsem si prošel. Koukni na vlákno ve vozech od Fakíra, tam je jak upravit stávající klapku a u mě to docela funguje (nesmí se to přehnat, jak píšu dál. To co myslíš, tedy výměna za větší průměr jde u klapek s mechanikou (např. coupe V6 old model), musí se poté upravit program řj. Bohužel mechanické klapky bývají u starších vozů s jednoduššími typy řj. (vpodstatě na úrovni starší kalkulačky) ty nejdou příliš upravovat a musí se \"přestavovat\" což nemusí jít a je to drahé). Protože jen výměna klapky moc neřeší a při efektivní úpravě je nutno předělat sání (rozuměj hlavu, přívod, a nakonec napočítat a odzkoušet i tu trbku o kterou tak rádi tuneři przní), vyměnit vhodné vačky, dát časované vačkové řemenice a udělat to samé z výfukem, upravit a předělat dodávku paliva. Tom406 se na tohle rozumě vykašlal a koupil subaru imprezu brutal přestavbu. To zn. že se to ani náhodou nevyplatí, tady bohužel platí dvojnásobně, že pokud chceš vyšší výkon kup V6tku, nebo v extremu jiné auto... Na tvůj ani můj motor se skoro nic komerčně nedělá, takže všechno je \"naslepo\" a každý případný neůspěch se prodraží (Osobně bych měl za to co jsem dal do svého coupe tak 3 v pěkném stavu). Osobně bych snížil váhu vozu (kotouče, kola, klidně menší, hlavně lehká (mě vyhovují origo BBS 16\", paprsky jsou vevnitř \"vybrané\" a kola mají zajímavé parametry) a dal vložku do airboxu+koupil cat back od supersprintu, nebo nějakou takovou sadu, není to moc, ale na auto v \"serii\" to je maximum... Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 jo to uz sem si taky cet ze by to melo met aj mapy. sak casem by se to vse zaridlo a taky proto se ptam Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 to neni o tom, \"casem by se to vse zaridilo\" to se musi zaridit najednou, komplexne, jak popsal Rootsky a za ty prachy, co do toho zahucis, si koupis peknou 3.0 V6 nebo jiny auto, ktery ma vykon uz v zakladu Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 takze ani kdybych fakt chtel jen ten zvuk tak se to nevyplati a ne zvysovani vykonu ? kdyz sme u te v6 o kolik tak vic papa ? Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 pak me teda jeste napadlo ze bych si tam hodil bazarove bremba ale prave skoro kazdy nabizi jen cast z kompletu a jeste za dost velke prachy Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 pri klidne jizde stejne nebo min jak 2.0 na zvuk kasli, o zvuku to neni. neni vetsi sranda, nez kdyz auto sice hodne rve, ale o to min pak jede Ono je to sice kratkodobe mozna frikulinacky, ale po case to zacne lezt na nervy, netusim sice, kolik ti je, ale ver, ze z toho jednou vyrostes pocitas s tim, ze kdyz tam das brembra, musis uz mit jenom kola R16 a s ET max 12, jina tam nedostanes, s tim souvisi taky nakup drazsich pneu 205/55 R16 a navic v technicaku zcela jiste nemas k tomuhle motoru povoleny takovy rozmery pneu [upravil dne 2/2/12 12:03 od Ferry] Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 jo to vim ale sak na to se dava typovi list ne? na vetsi kola aby to pak bylo mozne prepsat v tp .. Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 i typove listy jsou vydane jen pro kombinace nekterych motoru a rozmeru pneu a taky roky vyroby, navic neorigo kol, ktery pasujou na bremba neni zrovna moc na vyber a k origo kolum zas nedostanes typak Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 uz sem do teho jaksi zamotany.. takze ona neni skora zadna moznost? Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 legalni cesta ohledne kol ne. jinak samozrejme je, prodat 2.0 a koupit 3.0 V6 nejlepsi pomer cena/uzitek Citovat
Snnyp1 Odesláno 2. únor 2012 Autor Odesláno 2. únor 2012 ale to je problem sehnat slusnu v6 ne ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.