Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chtěl bych si vyměnit klapku jak tom tom406.Právě nevím jestli moje klapka je funguje podle čídel a elektroniky.. :myslim Klidně bych se podíval ale v takovém mrazu by mně upadli ruce :bojim 406 coupe 2.0i

Odesláno

2.0 motoru jsou 3 typy, tezko rict, jaky mas ty, kdyz to nenapises

a co chces delat s klapkou :myslim

trosku ten dotaz upresni, na takhle polozeny dotaz ti nikdo neodpovi

Odesláno

motor 2.0 16V 1997ccm 99kW tak z jara az bude teplo bych si chtel vymenit orig klapku za sportovni. aby tam byl lepsi zvuk a nejake mirne zvyseni vykonu :)

Odesláno

jaky je rozdil medzi sportovni klapkou a seriovou???? :) a mylsim si že ti to neako moc nepujde, pretože tvoja klapka ma pravdpodobne je tak že je predelena a jedna časť ti udržuje volnobeh, takže ked vymeniš za vačšiu ktora to nebude mať tak dele tak si budeš musieť riešiť volnobeh neako inak a to bude už zložite dosť :)

Odesláno

tak aby nasavala vic vzduchu...extra se v tom nevyznam .inspiroval sem se od toma406..kopiruju co napsal :) dnes jsem poprvé startoval-no šílený zvuk má klapka 75mm -to bude polykat SPZky těch přede mnou :myslim

Odesláno

a myslis, ze kdyz tam dostanes vic vzduchu, vic to pojede? nebude treba chybet palivo? myslis, ze blbi konstrukteri navrhli pro ten motor spatnou klapku aby to schvalne nejelo a tobe, ktery sam rikas: \"extra se v tom nevyznam\" ze se to podari navrhnout a realizovat lepe? kolik mas v planu do toho nasypat penez ?

Odesláno

jo to možná funguvalo u starejch motorů jako mi16 ce nemaj mapu řízenou polohou klapky ale váhou vzduchu. U těhle motorů to moc fungovat nebude pokud se nenasteví Mapa na novou klapku. neříkám že to nepojede ale.... Samotná výměna k ničemu nebude.

Odesláno

Trochu to rozepíšu, tímhle jsem si prošel. Koukni na vlákno ve vozech od Fakíra, tam je jak upravit stávající klapku a u mě to docela funguje (nesmí se to přehnat, jak píšu dál. To co myslíš, tedy výměna za větší průměr jde u klapek s mechanikou (např. coupe V6 old model), musí se poté upravit program řj. Bohužel mechanické klapky bývají u starších vozů s jednoduššími typy řj. (vpodstatě na úrovni starší kalkulačky) ty nejdou příliš upravovat a musí se \"přestavovat\" což nemusí jít a je to drahé). Protože jen výměna klapky moc neřeší a při efektivní úpravě je nutno předělat sání (rozuměj hlavu, přívod, a nakonec napočítat a odzkoušet i tu trbku o kterou tak rádi tuneři przní), vyměnit vhodné vačky, dát časované vačkové řemenice a udělat to samé z výfukem, upravit a předělat dodávku paliva. Tom406 se na tohle rozumě vykašlal a koupil subaru imprezu brutal přestavbu. To zn. že se to ani náhodou nevyplatí, tady bohužel platí dvojnásobně, že pokud chceš vyšší výkon kup V6tku, nebo v extremu jiné auto... Na tvůj ani můj motor se skoro nic komerčně nedělá, takže všechno je \"naslepo\" a každý případný neůspěch se prodraží (Osobně bych měl za to co jsem dal do svého coupe tak 3 v pěkném stavu). Osobně bych snížil váhu vozu (kotouče, kola, klidně menší, hlavně lehká (mě vyhovují origo BBS 16\", paprsky jsou vevnitř \"vybrané\" a kola mají zajímavé parametry) a dal vložku do airboxu+koupil cat back od supersprintu, nebo nějakou takovou sadu, není to moc, ale na auto v \"serii\" to je maximum...

Odesláno

to neni o tom, \"casem by se to vse zaridilo\" to se musi zaridit najednou, komplexne, jak popsal Rootsky a za ty prachy, co do toho zahucis, si koupis peknou 3.0 V6 nebo jiny auto, ktery ma vykon uz v zakladu

Odesláno

pri klidne jizde stejne nebo min jak 2.0 :)

na zvuk kasli, o zvuku to neni. neni vetsi sranda, nez kdyz auto sice hodne rve, ale o to min pak jede :D Ono je to sice kratkodobe mozna frikulinacky, ale po case to zacne lezt na nervy, netusim sice, kolik ti je, ale ver, ze z toho jednou vyrostes ;)

pocitas s tim, ze kdyz tam das brembra, musis uz mit jenom kola R16 a s ET max 12, jina tam nedostanes, s tim souvisi taky nakup drazsich pneu 205/55 R16 a navic v technicaku zcela jiste nemas k tomuhle motoru povoleny takovy rozmery pneu

[upravil dne 2/2/12 12:03 od Ferry]

Odesláno

i typove listy jsou vydane jen pro kombinace nekterych motoru a rozmeru pneu a taky roky vyroby, navic neorigo kol, ktery pasujou na bremba neni zrovna moc na vyber a k origo kolum zas nedostanes typak

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...