Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

co sa tyka klepania, mam rovnaky problem auto pri 80 tis km zacalo klepkat pri ciastocnom zatazeni motora(aj zohriate) je to tym ze vstreky ktore su montovane do sucasnych peugeotov su povacsine znacky Siemens alebo ako aj v mojom pripade Delphi a je to jednoducho opotrebovanim. V sucasnosti mam na aute 112 tis km a auto klepe este viac. Urcite ma na to isty podiel aj chladne pocasie ale takisto som sa musel s tym len zmierit...

Odesláno

Po 80k to beriem, ale ja mám ledva 2000 km!:o

Skontroloval som olej, je po hornú rysku. Brblá ďalej, no čo je horšie, tak sem tam pri radení z 2ky na3ku trhne ale bez chybovej hlášky. Ešte chvíľu s tým počkám, kým sa zvýšia teploty a ak to bude robiť aj potom tak pôjde do servisu.:myslim

Odesláno

Tury: Po zastavení a vypnutí motoru otoč klíčkem zpátky do první polohy, šlápni na brzdový pedál- drž ho a zárověň potáhni páčku ruční brzdy. Brzda se odbrzdi. A pokud stojíš na kopci a nemáš tam vraženou rychlost, tak tu nohu radši vůbec nepouštěj z pedálu neboť za případné nabourání vedlejšího auta nenesu žádnou zodpovědnost...:D:D:D

Odesláno

Ještě že mám - T H P,-: na nějaké brblání nejsem zvědavej...:aut:aut:aut

Měl jsem v kelu počák a nemohl jsem reagovat na kritiku THP co se tady nedávno zpustila, tak si to vynahradím. Jezdí to, nebrblá to, málo to papá a je na to spoleh...toď můj názor.:roker:roker:roker

Odesláno
Po 80k to beriem, ale ja mám ledva 2000 km!:o

Skontroloval som olej, je po hornú rysku. Brblá ďalej, no čo je horšie, tak sem tam pri radení z 2ky na3ku trhne ale bez chybovej hlášky. Ešte chvíľu s tým počkám, kým sa zvýšia teploty a ak to bude robiť aj potom tak pôjde do servisu.:myslim

Nám to začalo po 14 dnech provozu. Bohužel jsem začala jezdit v zimě, když bylo hodně sněhu, takže se jezdilo pomalu, nepotřebovala jsem mimo město. Až když jsme vyrazili do hor, tak hned při první jízdě jsme zjistili, že auto ztrácí výkon. Jak jsme se vrátili, dali jsme auto do servisu. Nejdříve to sváděli na špatnou naftu, nakonec se zjistilo, že bylo chybně nastavené vstřikování z výroby - já jsme laik, tak promiňte občas špatné vyjádření - prý nám jeden vstřik nefungoval vůbec. Dali to dohromady, ale od té doby nám motor cvrliká. Jak jsme psala, měla jsem to už ve dvou dalších servisech a nikde si s tím nedokázali poradit. Auto jezdí dobře, žádné hlášky, žádné škubání nic, pouze při přidávání plynu cvrliká. Tak jsem to řešit přestala. Jinak jsem taky zjistila, že po tom, co jsme toto reklamovali, tak se posunul datum prodeje u našeho auta přesně na ten den, kdy jsme to vstřikování reklamovali. Ale do papíru mi to napsat nechtěli. Super přístup servisu.

Odesláno

Tak na \"brblanie\" si pomaly zvykám, ale dnes pri rozbehoch a radení z dvojky na trojku trhal motor ako divá koza, asi sa v piatok vyberiem do servisu!:nevim

[Edited on 6/2/12 19:05 by Leftfield]

Odesláno

čaues,mám P407 2.0HDi 103kw a zvuk motoru je úplně stejný,jak tady popisujete.Auto jsem kupoval nový v listopadu 2010 a dělá mi to od začátku.Ale ovšem pouze pokud je venku pod nulou.Pokud je nad nulou,tak je zvuk ok.Několikrát jsem to řešil v servise a byl jsem dost nepříjemný,protože mi to nepřijde normální,ale podle nich je.Přehráli mi soft,dělali diagnostiku a nic,žádná chyba.Jeli se mnou i na zkušební jízdu a nic se jim nezdálo v nepořádku.Asi si budu muset zvyknout v zimě pouštět rádio víc nahlas:)

Odesláno

Tak na budúci utorok som objednaný do servisu, podľa prvého odhadu prijímacieho technika to trhanie aj \"brblanie\" môže byť blbým nastavením vstrekovania:nevim

Vymažú a znova nahrajú pamäť RJ, že vraj sa to niekedy upraví.

Povedal mi ale jednu zásadnú vec, že pri jazde z kopca, prípadne akomkoľvek spomaľovaní by sa nemala vyraďovať rýchlosť a dobiehať na neutrál, má sa spomaľovať alebo jazdiť zo zaradením prevodovým stupňom, že vtedy si RJ mapuje riadenie vstrekovania?

To je pre mňa nová informácia...Ja som sa vždy snažil vyraďovať a jazdiť na dobeh ku križovatke, no uvidím, do utorka to vyskúšam takto.:)

Odesláno

vždy když nepotřebuji brzdit motorem, tak vyřazuji a nikdy žádný problém 1,5dCI Renault 1,6Hdi Ford-Cmax 2,0Hdi 5008. Někdy mám pocit, že když si v servisu neví rady, tak vymyslí nějakou takovou ptákovinu.

U mě vede technik v renaultu, který mi řekl, že jsem si renaulta neměl kupovat (i když to je spíš smutný, než ptákovina):roll

[upravil dne 9/2/12 13:10 od martinecondrej]

Odesláno

Ahoj, mám 5008 1,6 HDI, koupeno 13.1.2012 najeto 1550 km.

Mám stejný problém \"klepání\", na zítra ráno jsem objednaný do servisu, budu vás informovat jak jsem pořídil...

Odesláno

Tak to nastavení vstřikování nám dělali taky, jak už jsem psala, takže to vypadá na stejný problém. Po přenastavení vstřiků jezdí milášek dobře, ale stále si cvrliká. Jinak já tedy z kopce nevyřazuji, když to dělá náš táta tak šílím, a když dojíždím na křižovatky většinou podřazuju, šetřím brzdy - aby měl manža radost :D.

[upravil dne 9/2/12 19:54 od cogina]

Odesláno

Já nevím, protože naše auto si tam nechali tři dny. Takže jak dlouho to dělali nevím. Nám řekli, že se vstřikování seřizuje za jízdy, napojením na počítač. No, co je na tom pravdy bůh ví, musím jim věřit. V každém případě to dali dohromady.

Odesláno

Tak v servise načítali elektroniku vstrekovania, nahrali nový softvér a zatiaľ to nerobí, no prešiel som iba 10 km a výrazne sa oteplilo :)

No veľmi mi technik prizvukoval ako im záleží na spätnej väzbe a aby som im po pár dňoch dal určite vedieť či to ešte robí alebo nie.:nevim

Inak povedané, nahrali tam nejaký soft, ale či to je ten správny a či to tým odstránili tak o tom nemajú ani šajnu!:D

No uvidíme.:roker

Odesláno

Tak mám hotovo, proběhlo seřízení vstřiků kvůli \" klepání \". Auto v servisu jenom jeden den, šepot květin proti původnímu stavu. Zatím jsem od seřízení najel cca 200km ale je to paráda, naprostá spokojenost.:super:super:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...