Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec palec malíček:mrk... chtěl jsem se optata esi má někto zkušenost s výběrem startovacích kabelů?? Podle čeho mám vybrat ? (sílu, ampery...apodobné věci). Máme nafťáky a při těchto mrazech ty baterky občas melou z posledních:myslim

(206 1.4 HDI, Octavia II 1.9TDI)

Díky za vaše informace

Odesláno

průřez drátu co největší, zkontroluj i uchycení vodiče v kleštích a kvalitu samotných kleští

měl jsem nějaký levný z tesca (průřez drátu menší než malíček) a diesel 2,1TD jsem s tím nenatočil. se silnými úplně v pohodě, ale zase nejsou skladné

Odesláno

Ja som narychlo kupoval na cerpacke... je to rozdelene podla startovacieho prudu, pak som zobral ten stredny, neco okolo 20 eur... natocil som s tym zatial vsetko, aj auta kde uz boli uplne vybite baterky....

Odporucim nekupovat v tescu, tam je to dost take onicom... pak ak chces zajtra sa pozrem/nafotim ake mam ja ;)

Odesláno

nejlépe koupit měděný kabel (velký průřez) a kleště a vyrobit, je to dražší,ale nafurt a snesou velké startovací proudy

ty tesco atd. jsou na houno

Odesláno

zítra můžu taky nafotit,mám v autě ,kupoval bych podle průměru a ampérů,mám benzín ale vozím je sebou i v létě.

když vidím některé kousky se slabým průměrem a píšou že mají 600 A :roll:roll:roll:bacha:bacha:bacha

[upravil dne 1/2/12 19:18 od Gabriel 307]

Odesláno

osobně bych koukal na kabely od 400 A nnapř.: http://www.autodoplnky-shop.cz/startovaci-kabely-400a-4m-5mm2/ nebo http://www.autodoplnky-shop.cz/startovaci-kabely-600a-4m-6mm2/

no měl jsem kabely ještě v loni v zimě,párx jsem je použil na pomoc sousedum, ale už jsem se s nima nesetkal:myslim

[upravil dne 1.2.2012 19:19 od vendelinek]

Odesláno

tak Vendy přesně ty první, cos tam dal jsou úplně na hovno na diesel motor - to jsou ty, co jsem měl a nenatočil jsem svoje bejvalé auto

Odesláno

jasný,nikomu nic konkretně nedoporučuju,to je jen např a výš:):mad:

tim jsem chtěl jen naznačit,že menší a nižší nejsou vhodný:)

Odesláno
průřez drátu co největší, zkontroluj i uchycení vodiče v kleštích a kvalitu samotných kleští

měl jsem nějaký levný z tesca (průřez drátu menší než malíček) a diesel 2,1TD jsem s tím nenatočil. se silnými úplně v pohodě, ale zase nejsou skladné

Průřez drátu menší než malíček? To by byly sakra dobrý kabely... ale ty asi myslíš celý kabel - tedy licna i izolace... na to nemá smysl brát vůbec ohled protože mají všechny skoro stejnou tloušťku. Je potřeba se kouknout co s toho realně leze. Ona ta izolace někdy dělá 90% průřezu :D

Jinak jak bylo řečeno - ideální je koupit kabel a udělat si je. Průřez není problém spočítat podle délky a potřebného startovacího proudu. Minimální průřez bych viděl 16 mm² ale spíš 20 a více...

PS: píšu o Dieselu, na Benzín stačí 10 mm² :papa

Já mám tyhle a vcelku stačí http://www.conrad.cz/startovaci-kabel-16-mm.k842370#ref=seznam-zbozi&utm_source=seznam-zbozi&utm_medium=agregator&utm_campaign=2012

[upravil dne 1/2/12 19:27 od koblih69]

Odesláno

bylo u nich i na prd, že po sundání gumový krytky kabelu u kleští jsem tak humpolácky přidělaný kabel ke kleštině neviděl

Odesláno

No tak pokud někdo napíše na kabely: 600A 4m / 6mm2 tak to je na pár facek, ale možná že při startování svítí ;) Hledej prostě průřez - jak vidíš na odkazu od Vendiho tak jsou shcopní napsat tkaovej blábol...

Odesláno

tak jsem trošku hledal ,v jednom článku se píše:

Startovací kabely leží na pultech nejrůznějších obchodů s autodoplňky, v hobby-marketech i v potravinových řetězcích. Které vybrat? Na obale by měla být uvedená tloušťka drátů. Německý autoklub ADAC doporučuje majitelům benzinových aut alespoň 16 mm2, řidiči dieselů nebo benzinových šesti- a osmiválcových pohonů by měli sáhnout po kabelech s tloušťkou alespoň 25 mm2. Na pohledovou zkoušku se přitom není možné spolehnout.

Odesláno
ok ok, hlavně průřez, já to budu kupovat \"na živo\" někde obchodu tu je dosti, přes internet to je zbytečny...

Jen tak pro orientaci průřez 16 mm² je cca 4,5 mm průměr drátu. Připomínám drátu - tedy samotné licny bez izolace.

Odesláno

tak ako pise ozzy56 , kupil som klieste, zohnal kabel (z roboty :D ) a spravil doma, a su na futr :), kamos kupil v nejakom obchode a akoze kabel s izolaciou hruby ale vodic dnu upne tenucky.......... zbytocne vyhodene peniaze, iba ak klieste budu dobre a dokupit kabel :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...