Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rodič Pe.Tr zase zklamal aneb domácí úkol č. 3

Recommended Posts

Odesláno

Dceru mám doma a tak děláme úkoly zpětně ale tenhle ten sem nějak nepobral. Mohu opět poprosit o radu jak na to ?

jinak díky všem za minulé řešení úkolů , máte to v pololetí za jedna :D

Fotografie0706.jpg

[upravil dne 1/2/12 09:54 od Pe.Tr]

Odesláno

aha tak ani zmenseni nepomohlo jsem v prdeli s logikou poranu :D

Odesláno

Tak neviem načo sú tie nuly v jednotlivých riadkoch, podľa mňa by tam mali byť ćísla 1 až 4. Potom by to mohlo byť toto:

- Zvoľ si 3 čísla v rozsahu od 2 do 12 a v spodnej tabuľke vyznač, ktoré to sú.

- Hádžeš dvoma kockami, modrou a červenou naraz, celkovo 4 hody.

- Po každom hode do červeného resp. modrého poľa zapíš čislo, ktoré padlo na príslušnej kocke. V žltom poli je súčet oboch.

- Pre každé číslo v žltom poli urob v dolnej tabuľke v príslušnej bunke čiarku.

- Odpovedz na otázku, koľko čiarok je v dolnej tabuľke, v bunkách ktoré si na začiatku označil?

Odesláno

otazka je na konci \"Kolik carek mas ve vybarvenych polich\" a pritom se nikde v zadani nepise nic o tom ze mas delat nejake carky .. nebo jsem uplne blbej ? :o

Odesláno

AnotherOne to napisal dobre :) Je to presne pochopitelne :) Tie nuly tam budu kvoli chapaniu skolakov, keby tam dali treba jednotku, tak by to mohol ten ziak spocitat do zlteho pola :)

Podla mna ked idete vetu po vete, tak je to v pohode

\"Zvol 3 čísla v tabulke a vyfarbi príslušné pole\" = s spodnej tabulke napriklad vyfarbiš, 3,6,11

\"4x za sebou hadzes 2 kockami\", je jedno akymi, a do akeho pola zapises udaj s tej alebo onej kocky, dolezity je vysledok v zltom poli.

Specialne pre Stibta = \"Vysledky zo zltych poli zapíš do tabulky\" . V tabulke sa riadis tym, co je tam napisane, a tam sa pitaju, kolko máš prípadov. Či to napíšeš ako čiarky, alebo ako číslo, výsledok je rovnaký ...

Tj príklad:

Vybral som si 3,6,11

1. hod kockami padlo 2 a 1

2. hod kockami padlo 5 a 1

3. hod kockami padlo 5 a 6

4. hod kockami padlo 5 a 3

Vysledky

1. hod = 3

2. hod = 6

3. hod = 11

4. hod = 8

Kedze som mal vyfarbene polia 3,6,11 tak zapisem ciarku, alebo cislicu pod kazde 1 krat, takze tam mam dokopy 3 čiarky, alebo číslice :) To uz musí pochopiť každý :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...