Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak baterka dobra. Točí normalně do zblbnutí. Kdyby mi padala nafta tak to nebude chytat po nejaky době.  Stojím třeba i 3dny a chytne na šup. Pak ujedu 2km zastávka a točím jak blázen.

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahojte, podla coho vypocitava spotrebu PP? Ja tam mam o cca 1 liter viac ako realne. Na PP mavam tych 7.5 az 8 a realne podla tankovania a km tych 6.5 az 7.5. Jazdim prevazne trasy 10 az 50km takym beznym stylom (ziadna brzda ani pretekar). Km mam realnych 220 tis, FAP je original a este funguje - auto malo do 200 tisic jedneho majitela a len Peugeot servis. Diky.

Upraveno uživatelem jurkoo
Odesláno (upraveno)

Myslím že i na volnoběh měří průtok na čerpadle - PP sice ukazuje okamžitou nula, protože nemá údaj o ujeté vzdálenosti, ale celková stoupá i při stání na volnoběh,

Upraveno uživatelem Sawoy
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Peugeot 807, 2,2 HDi r.v. 2003, trasa Náchod - Bibinje u Zadaru  cca 950 km, spotřeba 6,8 l na 100 km. Tankovaná nafta na ONO, motor po kouknutí Strakiho...

Cesta zpět závodění s Maďarama jelikož jsou to největší dobytkové na dálnici kde předjíždí i z prava, spotřeba 7 l na 100 km. Nafta částečně Chorvatská jinak jsem tamměl ještě na 250 km naftu z ONO.

Odesláno

Mně klepne! Toho nedosáhnu ani ve snu. Praha. 13.6l/100.PP 22KM prum. rychlost.(dálka pod 9.8nejdu) fap off

2,2hdi 125kw automat. Taky ONO tankuju.

Někdo z Prahy a okolí. Co má stejnou motorizaci,  aby se stim mým projel?

:'( :'( :'(

Odesláno
před 7 hodinami, Vlado81 napsal:

Mně klepne! Toho nedosáhnu ani ve snu. Praha. 13.6l/100.PP 22KM prum. rychlost.(dálka pod 9.8nejdu) fap off

... a ten automat ,,, jakpak to řadí nahoru? při kolika otáčkách?

Odesláno

A ostatní - mimoměsto, kombinovaná?

Příručka říká taky město 11, ale mimoměsto 6,6 a kombinovaná 8,2; pro manuál je to pak 9,2/6,2/7,2.

No známe tyhle laboratorní hodnoty - oni se s tím ani netají, píšou že je simulována jízda se studeným motorem atd., kombinovanou vypočítávají z města a mimoměsta v poměru 37/63 (%). Fakt je, že reálně se člověk obvykle dostane tak 10 - 15% nad tyhle přiručkový hodnoty, ale ty jsi mnohem vejš ,,, a přitom to řazení ve 2500 taky vcelku odpovídá tomu rozdílu mezi automatem a manuálem (já třeba při klidný plynulý jízdě řadím asi tak 2100 - 2300) a tu spotřebu to evidentně dost ovlivňuje - tabulkový rozdíl automat/manuál pro město skoro dva litry tomu napovídá. S automatem mám minimální zkušenost, tak nevím jak moc to ovlivní lehká/těžká noha, ale vliv tam určitě bude. Reálně by ses myslím měl měl pohybovat někde kolem 12/7,5/9,2.

Zkoušel jsi odsledovat okamžitý spotřeby a otáčky (vždycky tak na pár stech metrech až kilometru plynulé jízdy po rovině) při 50 km/h na IV., 70 na IV. a V., 90 na IV. a V. a 110/V. ?

Odesláno

Presel jsem ze spotreby.cz na spritmonitor.de, de facto kvuli tomu, ze funkcionalita je stejna a nemci maji aplikacku na Windows Phone, takze natankuju a rovnou si zapisu udaje [jinak to vetsinou zapomenu/ztratim]. Tohle se vam otevre? Prehled benzinovych C8 ve dvoulitru https://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/91-C8.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2005&constyear_e=2009&power_s=98&power_e=108&gearing=1 

:)

Odesláno
V 23. 9. 2016 at 9:12, Sawoy napsal:

A ostatní - mimoměsto, kombinovaná?

Příručka říká taky město 11, ale mimoměsto 6,6 a kombinovaná 8,2; pro manuál je to pak 9,2/6,2/7,2.

No známe tyhle laboratorní hodnoty - oni se s tím ani netají, píšou že je simulována jízda se studeným motorem atd., kombinovanou vypočítávají z města a mimoměsta v poměru 37/63 (%). Fakt je, že reálně se člověk obvykle dostane tak 10 - 15% nad tyhle přiručkový hodnoty, ale ty jsi mnohem vejš ,,, a přitom to řazení ve 2500 taky vcelku odpovídá tomu rozdílu mezi automatem a manuálem (já třeba při klidný plynulý jízdě řadím asi tak 2100 - 2300) a tu spotřebu to evidentně dost ovlivňuje - tabulkový rozdíl automat/manuál pro město skoro dva litry tomu napovídá. S automatem mám minimální zkušenost, tak nevím jak moc to ovlivní lehká/těžká noha, ale vliv tam určitě bude. Reálně by ses myslím měl měl pohybovat někde kolem 12/7,5/9,2.

Zkoušel jsi odsledovat okamžitý spotřeby a otáčky (vždycky tak na pár stech metrech až kilometru plynulé jízdy po rovině) při 50 km/h na IV., 70 na IV. a V., 90 na IV. a V. a 110/V. ?

Uspání dětí :-D 50km najeto

40km/h  IV   1200ot.  5,4l

50km/h  IV   1800ot.  8,1l

70km/h     IV     2100ot.    6,7l

70km/h      V     1800ot.    6,0l

90km/h     IV     2800ot.    8,1l

90km/h     V     2000ot.     6,0l

90km/h     VI     1600ot.    8,2l

110km/h   V      2700ot.    8,4l

110km/h   VI     2000ot.    7,4l

130km/h    VI    2400ot.    7,2l

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...