Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nerozumím tomu, proč řešíte, jestli jsem si neměl raději koupit benzín nebo úplně jiný auto. Ne, neměl. Jsem s naftou i velikostí auta spokojen a měl jsem dost důvodů se tak rozhodnout a nelituji toho. Psal jsem o něčem trochu jiném :papa

[upravil dne 3/2/12 21:32 od Bigbadjohn]

Odesláno

Ještě si můžeš nechat udělat nucenou regeneraci v servisu. Ale jináč co jsem Ti říkal na Kokoříně ,nejjednodušší řešení fap ven,při těch km co máš,nový fap minimálně 8000,nápln aditiva 2500 a nastavení jednotky a práce k tomu. A ve městě můžeš byt za chvili tam co ted.

Odesláno

No kupodivu ta kontrolka motoru asi po dalších čtyřech nastartováních zhasla, takže problém na chvíli zažehnán. Jinak jak píšu výše, tak se chystám na to cos mi radil a to i přesto, že jsem byl a jsem stále proti FAP OFF, jenže jak píšu, tak ve městě s mým stylem jízdy by byl za chvíli zase mrtvej (v zimě ještě dív). Kdyby tam ty francouzi aspoň dali kontrolku probíhající regenerace, abych to třeba nechal blafat a nechcípnul to, nebo bych to při tom jel třeba projet někam dál (i když těmito akcemi to už trochu pozbývá na smyslu), ale takhle to je fakt k zlosti. Počkám až to opravdu chcípne, zatím se zdá, že to ještě funguje, i když ta spotřeba je furt vysoká, tak nevím.

Odesláno

No být Tebou ,tak moc nečekám,nedokončená regenerace je stále častější,tlačí to zpětně na turbo,nafta jde více do oleje,takže asi tak,jináč běžej častěji větráky na chladiči,ale na mistě tu regeneraci stejně nedokončíš,podmínky pro ni jsou popsány v návodu u auta.

Odesláno

zdarec kamos ma c8n a ta mu zere okolo7,5-8l to je normalna spotreba v meste

fap a bufik som vy pol lebo som na fore dostal info ze to moze byt aj tym ze sa to stava

ale nic spotreba v meste 11,5 a to opatrnou jazdou mimo mesta 7,2 l pri 90km

kamos vravel ze niekoho poznal s takym problemom a nanic neprisly tak ho predal ale to ja nechcem

tak prosim mal stym niekto problem a vyriesil to alebo nieco o tom vie ????

alebo v okoli ZILINY pozna nejakeho profika nan peugeoty a ma snim ok skusenost

ps:RIESIT CI BENZIN ALEBO NAFTA ? ASI BY SOM NA BUDUCE BENZIN LPG

Odesláno

Jo tak to s tou signalizací teploty výfukových plynů by se mi líbilo. Vůbec jsem netušil, že vysoká teplota výfukových plynů může vést k poškození turba. Teda jesti jsem tu angličtinu dobře pochopil ;)

Odesláno
Na rumunskom fóre sa objavila signalizácia regenerácie fap filtra

To by ma zaujímalo či by sa nedalo aj u nás niečo také zohnať,veľmi by som to aj ja ocenil.

http://www.phones-direct.ro/public/fapsensor/index-uk.html

Tohle už jsem taky zkoumal, dokonce jsem se přihlásil na to forum, ale nikdo nereagoval.Koupit se to nedá.:myslim

myslim, že to není nic složitého(teda pro někoho, kdo tomu rozumí :D)

Tipuju to na nejakej mikroprocesor, kterej vyhodnotí teplotu spalin a podle toho rozsvěcí ty kontrolky.

Tak schválně, najde se kutil, kterej navrhne zapojení?

Odesláno

Chlapy mam benzín -ale chci se Vás zeptat-berete ty spotřeby podle palubáku-nebo počítáte s tankování. Palubák asi nebude zohledňovat přídavné topení- ne :o. Kolik si ten bufík může pápnout? kléma

Odesláno

Tak třeba já počítám spotřebu podle dotankováni do plné. Naftový bufík má psanou spotřebu 0,5 litru / hodinu. Když běží motor, tak to počítá i to co spapá bufík, pokud se používá bufík samostatně, tak to nemám tušení, protože mně to ještě takhle nefunguje.

No a dneska jsem byl dotankovat arktickou naftu (včera přivezli i arktickou Vervu), najeto jsem měl 387 km, dotankoval jsem tam 42 litrů, takže naprosto katastrofální spotřeba téměř 11 litrů na 100 km. Asi je ten FAP opravdu ucpanej, protože doteď jsem měl spotřebu maximálně 8,4 a i teď prvních 200 km byla spotřeba asi 9 litrů na 100 km.

Odesláno

Ten FAP je neštěstí. Nejhorší je ,že už jsem zaznamenal v souvislosti s přistoupením na kontroly STK v rámci unie, že se bude kontrolovat přítomnost a funkčnost těchto filtrů-mimo jiné dále propustnost skel atd). Nejenom že ta technická bude díky tomu stát ranec, ale ještě budou lidi mít s filtry hoňku (potěž kdo ho kuchal). Ale nevím od kdy to má platit- v návrhu bylo 2013.

Odesláno

Další chytrej. Postav si na dvůr kamna a top v tom naftou. Třeba Ti to také bude vadit. :D:D:D

Odesláno

A zase tema pro MotoMoto. :ticho Kluci, udělejte si samotné tema pro FAP, zamezte přístup MotoMoto a můžete tam debatovat kdo a jak FAP vypnul a co sním udělal. Jináč Vám Moto nedá pokoj:D

Odesláno
Další chytrej. Postav si na dvůr kamna a top v tom naftou. Třeba Ti to také bude vadit. :D:D:D

Další chytlavej.Vůbec mi FAP nevadí - ba naopak. Kdyby ho jen některé automobilky rychle nezastavěly do starších motorů, které na to nebyly plně připraveny (na tu regeneraci, ale zas pravdou je- nějak se to vyzkoušet musí)- prostě je pak zdrojem drahých a zbytečných problémů. Jinak skvělá myšlenka, která bohužel tomu vytvořila kult odpůrců- škoda.To jenom k mému příspěvku a končím s FAP-já ho stejně nemám :) a svůj kat. bych si taky nevyndal.

[upravil dne 8.2.12 13:15 od kléma]

Odesláno
Tak třeba já počítám spotřebu podle dotankováni do plné. Naftový bufík má psanou spotřebu 0,5 litru / hodinu. Když běží motor, tak to počítá i to co spapá bufík, pokud se používá bufík samostatně, tak to nemám tušení, protože mně to ještě takhle nefunguje.

No a dneska jsem byl dotankovat arktickou naftu (včera přivezli i arktickou Vervu), najeto jsem měl 387 km, dotankoval jsem tam 42 litrů, takže naprosto katastrofální spotřeba téměř 11 litrů na 100 km. Asi je ten FAP opravdu ucpanej, protože doteď jsem měl spotřebu maximálně 8,4 a i teď prvních 200 km byla spotřeba asi 9 litrů na 100 km.

Takže palubní počítač dle tebe počítá s provozem bufíku a připočítává tu jakous. normovanou spotřebu bufíku :o. Já jenom že jsem měl teď pučenou 807 (88KW-nafta r.2006) a ukazovala 7.5-což by na zimu s bufíkem bylo dle mě slušné. Ale nepočítal jsem to-bylo to jen dle palubáku.

Odesláno

Ne nepřipočítává to to žádnou normovanou spotřebu, palubák počítá proteklou naftu a ujeté kilometry. Pokud jedeš dálku, tak by ta spotřeba i v zimě mohla klidně být těch 7,5 navíc bufík topí jen když motor má míň než asi 70°C, pak vypíná, takže pokud jedeš delší trasu tak jde jen chvíli z celkové doby jízdy.

[upravil dne 8/2/12 22:17 od Bigbadjohn]

Odesláno
Ne nepřipočítává to to žádnou normovanou spotřebu, palubák počítá proteklou naftu a ujeté kilometry. Pokud jedeš dálku, tak by ta spotřeba i v zimě mohla klidně být těch 7,5 navíc bufík topí jen když motor má míň než asi 70°C, pak vypíná, takže pokud jedeš delší trasu tak jde jen chvíli z celkové doby jízdy.

[upravil dne 8/2/12 22:17 od Bigbadjohn]

To je mi vcelku jasné- ale jde mi o to co myslíš tou proteklou naftou-kde je ta měřena. Protože bufík si bere přímo z nádrže-ne? Takže jestli to palubák ví a za běhu motoru to sčítá-nebo ta spotřeba bufíku je plus(navíc aŤ je jakákoli) to co je na palubáku?

Odesláno

Ahojte,

dnes som bol trošku auto prevetrať.

Šamorín -> Senec -> Pezinská Baba -> Malacky -> Pezinská Baba -> Trnava -> Senec -> Šamorín.

Ráno som vyrazil pri -15 a došiel som domov pri -3 stupnoch.

Prikladám obrázok spotreby pri plnom kúrení pri celej ceste. Boli sme dvaja v aute :D

post-36895-14109622276823_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...