Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
No docela by mě to zajímalo. Ráno jsme tankoval, bylo -12 a Vif v boční kapse vypadal normálně. Používám ho 4 roky a ještě se mi nestalo, že by se nějak hůř nalejval... :myslim

tak ja neviem, tiež ma to zaskočilo, ale u nás bolo zrejme chladnejšie...

ja som ho mal v kufri v bočnej skrinke.

Odesláno
Juve, tak toto sa mi nechce veriť. VIF po zmiešaní s naftou už reaguje ako má. Aditivum sa má pridávať pred tankovaním, preto si neviem predstaviť čo by robili ľudia, ktorí nemajú garáž a parkujú vonku celú zimu.

Tu si prečítaj niekoľko názorov: http://forum.autobazar.eu/zamrznuty-viff-aditiv-t42728.html

Aditivácia je účinná do teploty nafty cca -3st.Skladovanie aditíva doporučené do 0st.

Nie vo všetkých prípadoch je to aj v návode uvedené.:bojim

Pri tankovaní na čerpačke sa teplota nafty z podz.nádrží pohybuje nad hranicou -3st..

Len tak námatkovo napr.:

http://www.cinol.cz/aditivum-do-nafty-sk

Odesláno
Mňa tak napadlo, čo sa stane, keď budem v lete používať zimný VIF? aký je medzi zimným a letným rozdiel?

Zrovna včera jsem četl nějaké info od výrobce. - zimní obsahuje více depresantů aby se nesrážel parafín, v létě to není potřeba, takže se ten zvýšený objem depresantů nahrazuje nějakými čistícími látkami a látkami zvyšujícími oxidační stálost.

Odesláno

Zrovna adetivum VIF podle těch testů zhoustne v želatinu, jinak testovaný adetivum SHERON, které by nemělo zhoustnout mrazem, tak mi loňskou zimu zmrzlo skoro v led potom jsem se to bál používat ale vtom velkým testu adetiv jsem se dočetl, že to nevadí ale do nádrže používat tekutý a do nezamrzlý nafty. Pak už to nemá moc význam!:myslim

[upravil dne 1/2/12 20:42 od bart.lbc]

Odesláno

Tak dneska ráno mráz -24°C a skoro to nechytlo. Jak sem psal už výše, tak při -17 naprosto v pohodě, při -22 to chytlo asi po třetím až pátým okulení motoru a při těch -24 jsem 2x nažhavil (neuvěřitelně dlouho to teda taky čerpalo naftu), otočím klíčkem a jen to točilo motorem, žádná snaha chytnout, teprve asi po dvou až třech vteřinách první zápal a pak se to postupně chytalo a asi po deseti vteřinách to chytlo. Zítra ráno má být prý ještě větší mráz, takže to už asi nechytne. Přitom tam mám Verva Diesel a aditivum VIF, ale pouze v obvyklém množství. Nafta tedy nezamrzá, protože po nastartování se filtr neucpal a dojel jsem v pohodě až do práce (asi 7 km). Kolega nastartoval, ale po kousku se mu ucpal filtr a chcíplo mu to. U mého auta nechápu ten obrovský rozdíl. Při -17 to chytlo skoro jako v létě a při -24 skoro vůbec. Přitom motorem to točilo dobře, takže baterkou to asi nebude i když je to už stařenka a už pomalu dodělává.

Edit:

Bylo to baterkou, už to startuje naprosto v pohodě i při -28 :super

[upravil dne 3/2/12 22:08 od Bigbadjohn]

Odesláno

Dnes cestou ráno při -22 kámošovi zamrzla nafta Verva + VIF ve Fordu Mondeo III \"Rail\" takže nouzák, to stejný se mu stalo loňskou zimu opět Verva. Jinak roky jezdil k Shelu, jen 2 x natankování 2x zamrzlo. Už jí asi tankovat nebude.

Odesláno
mužu teda nabíjet zapojenou baterku ve 406 ???

Sú nabíjačky s ktorými by sa to mohlo nabíjať aj zapojenie ale najlepšie urobíš keď ju odpojíš, nikdy sa nedá vedieť čo sa môže stať niečo sa na nej potentuje a môže ti zničiť elektrické obvody auta.

Odesláno
mužu teda nabíjet zapojenou baterku ve 406 ???

Pravděpodobnost, že by se něco stalo je takřka nulová. Baterie vyhladí případné špičky poměrně dokonale, takže se prakticky není čeho bát. ;)

Odesláno

a ze na ukraine su fasa veci :-)

tak hej su tam fasa veci ale tak isto tam je ako aj unas kvalita = viac penazi ale ajtak je tam vsetko lacnejsie...

a skus natankovat v lete naftu na hoc jakej benzinke a v zime to nalej do auta... v zime tak isto ako pri LPG davaju iny druch/zmes ci co ja viem... a mozno ten mal este letnu zmes... alebo dealer to pomiesal zdacim aby viac zarobil, ako aj z benzinom zvyknu ze tam daju gazolin

Odesláno

Tybyt: koncom januara letnu zmes? To aj v Belehrade (osbna skusenost) davaju od konca oktobra na benzinky zimnu naftu...

o ukraine mi nehovor, nie jednu akciu som v uzhorode a na okoli absolvoval (kamarat ma zenu z dedinky pred Mukacevom)

[upravil dne 1/2/12 23:22 od pyrone]

Odesláno

neviem kde to dat, ale dám to sem, ked nastartujem po tme studeny motor, spozorujem ze ked jemne pridam do plynu tak predne svetla ako keby stahovalo svietivost, ale to iba chvilu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...