Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes rano a vecer pri startovani sa mi stalo, ze mi nedobijalo stale mi svietila baterka.po pridani plynu kontrolka zhasla a uz fungovvalo aj rozmrazovanie a aj fukar viac fukal. moze byt ze mi konci alternator?

Odesláno

ten je meneneny v lete aj sponovacia kladka...

ono uz ked troska pridam a pustim plyn uz to dobija stale.. len ako keby pri nastartovani to nejako nenaskocii

Odesláno

Bude načatý regulátor nebo dioda. Očekávej že se to bude zhoršovat. Mě to dokonce pak udělalo to že ve finále jsem vyndal klíček ze zapalování a baterka svítila dál. Když jsem ho tam dal a otočil na polohu startu tak zhasla. Ale dá se to vyměnit nemusíš měnit celej alternátor.

Odesláno
Typický pro špatně napnutý řemen je, že prokluzuje po startu a pak se zahřeje a začne zabírat. Proto jsem se na to ptal. Měřil jsi napětí po nastartování?

dnes sa mi to stalo 1x takze nie... ale skontrolujem to dik

Odesláno
Bude načatý regulátor nebo dioda. Očekávej že se to bude zhoršovat. Mě to dokonce pak udělalo to že ve finále jsem vyndal klíček ze zapalování a baterka svítila dál. Když jsem ho tam dal a otočil na polohu startu tak zhasla. Ale dá se to vyměnit nemusíš měnit celej alternátor.

da sa to opravit aj doma?a v akej cene...

Odesláno

Bylo by dobrý se na to kouknout osciloskopem hned u altiku. Načatou diodu bys poznal. Ale jak píš Koblih, taky bych to viděl na ten řemen. To bys poznal i pouhým V-metrem.

Odesláno
Bylo by dobrý se na to kouknout osciloskopem hned u altiku. Načatou diodu bys poznal. Ale jak píš Koblih, taky bych to viděl na ten řemen. To bys poznal i pouhým V-metrem.

ako poznam ze je kaput dioda a ako to myslis s tym metrom?? :)

Odesláno

Mno.. při zátěži bude nižší napětí. Na osciloskopu pak že by chyběla jedna půlvlna, byla by jakoby vynechaná. Pod zátěží se to projeví víc.

Odesláno

Nechci strašit, ale měl jsem ten sám problém a byla to špatná volnoběžka na altiku - a je dost drahá :-( Nejdříve jen problíkavala a nakonec svítila kontrolka dobíjení pořád)

Odesláno

najprv by som pozriem tie diody a uhliky v akej cene sa daju zohnat a kde?? dufam ze sa daju vymenit hned? nemusim vymontovat alternator? a remen je v poriadku je napnuty.

Odesláno

to samé jsem řešil před 1/2 rokem příznaky jsem měl jako ty a rapidně se zhoršovaly každou jízdou až mi kontrolka začala svítit po celou dobu jízdy altík ven do servisu Bosh a výměna uhlíků a toho měděnýho kroužku cena cca 500kaček

Odesláno

Ja som dal altik na repas, diodovy mostik mi nanovo preletoval (mal som 2 diody uvolnene), nove loziska, stalo ma to 20€ a spokojnost, volnobezku som menit nemusel.

Inak altik musi ist von ak sa chces donho dostat, v aute nebude taky pristup ako treba ;)

Odesláno

Uhlíky tam asi udělaj. Diody.. no nevím.. V origo by měnili spíš celý altik, nebo aspoň celej můstek. Což není u vadný diody nutný a dá se vyměnit jen vadná dioda, pokud ji teda ten, kdo to dělá fyzicky má.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...