Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nakonec jsem převodovku vyndal a byl tam pevný setrvák i když v servisu tvrdili že je tam dvouhmota.Auto při rozjezdu vibrovalo.Nakonec jsem vyměnil celou spojkovou sadu i se setrvákem.Ještě nevím co to bude dělat.Asi je i špatný silenblok u převodovky.Pokud je kovové pouzdro napevno v silenbloku tak tady je utržené a guma docela vymlácená.Může dělat vibrace i tento silenblok?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes som menil celu spojkovu sadu. Dvojhmotu som vymenil za pevny zotrvacnik, sada Valeo stala 320€. Auto zatial ide celkom v pohode, trochu je hlucnejsie a tazsie ide radit rychlosti, no uvidim....

• O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravim,

nechci zakládat zbytečně další vlákno kvůli spojce. Ale asi nastala doba výměny, od doby co jsme auto koupili šla hooodně ztuha a teď co jsem do toho ženě sednul jsem zjistil, že jí spojka zabírá až na podlaze. Chtěl bych se poradit, kde se podivat, na koho se obrátit, čet sem například o uživateli godzila, eventuelně co přesně koupit. Byl sem strašen v servise, ze při 160000 už bude nutná i dvouhmota. Upřímně řečeno ceny na kelly mě vyděsili. Díky za nápady.

VIN: VF33H9HZC83692690

diky

kostas

Odesláno

co myslíš tím ,,zabírá až na podlaze\'\'? spojka je sjetá právě naopak--když zabírá úplně nahoře a prokluzuje...,tobě by asi stačilo odvzdušnit hydr. okruh spojky,nebo výměna spodního válečku spojky

P.S.když zabírá nahoře a neprokluzuje,nic se neděje,není to vada.

Odesláno
co myslíš tím ,,zabírá až na podlaze\'\'? spojka je sjetá právě naopak--když zabírá úplně nahoře a prokluzuje...,tobě by asi stačilo odvzdušnit hydr. okruh spojky,nebo výměna spodního válečku spojky

P.S.když zabírá nahoře a neprokluzuje,nic se neděje,není to vada.

Nj, to mas pravdu, tohle je vlastne uplnej opak. Prokluz by byl v opacny poloze. Spojka zabira tesne nad podlahou po uvolnovani pedalu, ale je desne tvrda. Uz sme to jednou zkouseli odvzdusnovat, ale neprineslo to zadny vysledek, naopak se myslim prestal vracet pedal spojky zpet nahoru.

Odesláno

nevím, jak je to u 307 HDi,ale někdy je na převodovce shora,nebo z boku plast.krytka, přes kterou se dá hadičkou,nasazenou na mazacím spreji, ,,namazat\'\' část spojkové (drážkované) hřídele,pak se ložisko spojky pohybuje lehce po hřídeli...,tam je většinou problém,že spojka jde těžko...,někdy je na spoji motoru a převodovky zespodu plechové víko--dá se někdy máznout i tudy, je zbytečné rozebírat spojku jen proto,že jde těžko (když neprokluzuje) :myslim

Odesláno

Mám měsíc novou spojku a teď mi začala pískat.Když sešlápnu pedál ( ale tak, že na něj položím jen nohu ), fakt se stačí dotkonout jen pedálu, tak to přestane pískat. Jinak píská stále i za jízdy.Nevíte čím by to mohlo být.Můj mechanik se stím ještě nesetkal.

Díky za každý postřeh

[upravil dne 30/10/12 17:40 od majky5]

Odesláno
Mám měsíc novou spojku a teď mi začala pískat.Když sešlápnu pedál ( ale tak, že na něj položím jen nohu ), fakt se stačí dotkonout jen pedálu, tak to přestane pískat. Jinak píská stále i za jízdy.Nevíte čím by to mohlo být.Můj mechanik se stím ještě nesetkal.

Díky za každý postřeh

ja si myslim, ze to zrejme blbo poskaldal a to piskanie je zrejme lozisko....ale tiez som sa s tym nestretol, je to len moj nazor...

Odesláno

Ahoj lidi poradí mi někdo 307 2.0hdi 100kw....spojka už jde sznatelně slyšet při volnoběhu tam jsou podivné zvuky myslím že je to ložisko...otázka zní je lepší koupit kompletní spojkovou sadu nebo se spokojím jen s ložiskem??? a kde poppřípadě levně nakoupit??? Díky

Odesláno
nevím, jak je to u 307 HDi,ale někdy je na převodovce shora,nebo z boku plast.krytka, přes kterou se dá hadičkou,nasazenou na mazacím spreji, ,,namazat\'\' část spojkové (drážkované) hřídele,pak se ložisko spojky pohybuje lehce po hřídeli...,tam je většinou problém,že spojka jde těžko...,někdy je na spoji motoru a převodovky zespodu plechové víko--dá se někdy máznout i tudy, je zbytečné rozebírat spojku jen proto,že jde těžko (když neprokluzuje) :myslim

Vcera jsem byl nucen manzelce opravovit blbnouci (obcas samotroubici) klakson a tak jsem se dostal zase do autat a prislo mi ze je celej pedal nejak nizko, kdyz jsem ho jakoby podebral nohou a prizvednul do normalni vychozi polohy, tak tam zustal a pak spojka zacala zabirat normalne zhruba v polovine, nejak jsem ten kratej chod pred tim necitil. Cili to asi vypada na nejak nakopanej pedal + az se na to po vikendu dostanu zkusim promazat jak jsi popisoval.

diky

kostas

• O 2 týdny později...
Odesláno

Díky za každý postřeh

Tak přesně tohle mě začalo dělat v létě taky.Mám spojku se setrvákem měněnou cca před dvěma lety a v létě mě to začalo cvrlikat.Stačí malinko sešlápnout a přestane to.Taky nevím jestli s tím někam jet,nebo počkat,až se začne něco dít.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Borci,chcem sa s Vami podelit o moj dnesny neprijemny zazitok. Vcera som zacal citit jemne vibrovanie spojkoveho pedalu..Nevenoval som tomu extra pozornost, pretoze to v pohode jazdilo. Dnes som isiel z TN do BA.Jazda v pohode, az pokial som v BA nezastavil na parkovisku. Zrazu brutal smrad a po stlaceny pedalu hrkot, buchot..Uz som vedel ze je zle..Povybavoval som si veci a za cca 4hod,ze to idem vyskusat..Nastartovalo v poho, ledva som sa rozbehol,skakalo buchotalo, nesli radit rychlosti..nejakou nahodou som sa dostal po 4.prevodovy stupen..po cca 200m padli otacky,zhasol motor a to je konec pribehu..uz nejde ani nastartovat..motor toci(na skoceny rozvod to nevyzera)..je mozne ze nejake cidlo odstavilo motor aby sa to este viac nedojebabralo?

PS: auto stoji v BA, vie niekto o sikovnom servise?

Dakujem

Odesláno

jasné príznaky vysypaného spojkového ložiska ale čo spôsobilo zastavenie motora to by aj mňa zaujímalo, mne sa v podobnom stave ešte podarilo doraziť do servisu, najhoršie boli križovatky a zaparkovanie...

každopádne spojka pôjde von a pri demontáži by sa mala zistiť príčina zastavenia motora, malé časti z ložiska alebo aj lamely mohli skončiť kdekoľvek a to nevravím o tom, že vtedy boli nažhavené do červena...

Odesláno

ja som bol prekvapeny z rychleho priebehu...znamemu to odchadzalo pol roka a mne pol dna...

myslite ze bude chyteny aj zotrvacnik?

cital som na fore ze to vypnutie mohlo sposobit nejake cidlo klukovej hriadele...mal som ho odpoji a ze potom pojde nastartovat, ale radsej som to neskusal...

kazdopadne, dnes to beriem do TN do servisu a potom budeme mudrejsi..

Odesláno

jj, môže odchádzať aj pol roka a môže to mať aj veľmi rýchly priebeh, tiež mi mechanik tvrdil, že so spojkou ešte kľudne nejaké km najazdím a hneď na druhý deň som bol späť a spálený zápach a dym mi naháňal hrôzu, takže som pri aute ešte štvťhodinu stál s hasiacim prístrojom:D našťastie zbytky ložiska žiadne iné škody nenarobili

zbytočne je špekulovať čo všetko je v háji, čoskoro po rozobraní zistíš, to čidlo na kľuke by som videl ako veľmi pravdepodobné, zotrvačník to väčšinou prežije ale... uvidíš

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...