Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 406 110 HDI a když na 4 ku jedu okolo 2000 ot a přidám, tak motor zabere a otáčky naskočí rázem na 2400ot pak se sníží na 2200 a potom už plynule nabíhají.

Jsem laik poraďte co to je , jestli to je náběh turba nebo spojka. Díky, moc se v tom nevyznám:o

Odesláno

pokud vzrůst otáček odpovídá vzrůstající rychlosti auta, tak pak je to OK.

Ale jak to popisuješ, tak bych si tipl, že trochu prokluzuje spojka, protože u mne u těch 2000 otáček to turbo s tím autem zahejbe a má největší sílu (subjektivně).

Odesláno

taky bych to videl na prokluzujici spojku, asi se priblizil cas jeji vymeny ( stelovat se neda )

Kolik to auto ma najeto? Jezdilo prevazne ve velkym meste s castym rozjizdenim nebo jsi za tim tahal neco tezkyho ?

[Editován dne 17/4/05 Ferry]

Odesláno

Nalítáno má 80 tis., taháno s tím nebylo jakmile dostanu těch 2000 ot na plný knedlík tak to výrazně zrychluje, možná to je nějaký čidlo otáčkoměru, ručička povyskočí. Jinak spojka by se jinak neprojevovala? Co myslíte?

Odesláno
Napsán autorem Biker

Nalítáno má 80 tis., taháno s tím nebylo jakmile dostanu těch 2000 ot na plný knedlík tak to výrazně zrychluje, možná to je nějaký čidlo otáčkoměru, ručička povyskočí. Jinak spojka by se jinak neprojevovala? Co myslíte?

pockej zrychluje citelne auto a nebo se jen zvysi otacky ale na akceleraci vozu to nema vliv

Odesláno

Zrychluje výrazně auto, ale otáčkoměr si povyskočí a vrátí se v jednom okamžiku, a ihned se vrátí a potom běží normálně, je to jako když tomu to turbo naloží. Jinak to letí jak hrom přímo nezvladatelně.

Odesláno

Mám naprosto stejný problém, při stejných otáčkách, identickém motoru a aby toho nebylo málo, tak mám i stejně najeto na stejném autě :-)))

Právě to zkoumaj dnes u Vašendů.

Chová se to přesně jak popisuješ. U 4ky nebo 5tky, když těsně za 2000 otáčkama pořádně hamptnu na dálnici na plyn, tak motor zvýší otáčky (poslechově i na otáčkoměru) zhruba o 3 - 4 čárky a pak se to vrátí do normálu. Prokluz tam někde nějakej je, ale spojka se mě ani Vašendum nezdá, protože to má málo najeto.

Uvidíme jak to dopadne. Dám vědět.

Simply Peugeot :D:D

Odesláno

Mě se to na spojku nezdá, je to nějaký nedostatek Turba, ta spojka by se projevovala v záběru u rozjezdu asi taky. Musím zkusit jestli tam není nějaký neprůchodný filtr a potom to nemá třeba dost přísun vzduchu a jako se mírně seknea pak přetlakuje.

Odesláno
Napsán autorem Biker

Mě se to na spojku nezdá, je to nějaký nedostatek Turba, ta spojka by se projevovala v záběru u rozjezdu asi taky. Musím zkusit jestli tam není nějaký neprůchodný filtr a potom to nemá třeba dost přísun vzduchu a jako se mírně seknea pak přetlakuje.

Když máš zařazenou rychlost, šlápneš tomu na krk a najednou se zvýšej otáčky (nejen podle otáčkoměru, ale i dle zvuku motoru) aniž by auto zrychlilo a pak se to vrátí do normálu, tak to težko může bejt filtrama. Nehledě na to, že já osobně mám všecky filtry měněný.

Na to rychle zapomeň. Chápu tvoji nasranost (stejně jako jsem byl nasranej já), ale B O H U Ž E L to bude asi drahý :-)))

[Editován dne 22/4/05 -=Michal=-]

Odesláno

Ahoj Michale, dneska jsem to zkoušel při ježdění, při plynulém přidání plynu nic, pouze při naložení 4 a 5 na pedál na podlahu, jiank jsem to po 100 km celé prozkoumal, nic nesmrdí ani se nepálí, zatím to nechám , pokud s tím budeš něco dělat, tak piš, abych věděl. Já jedu do servisu v květnu tak se taky zeptám na názor a taky napíšu.

Odesláno
Napsán autorem Biker

Ahoj Michale, dneska jsem to zkoušel při ježdění, při plynulém přidání plynu nic, pouze při naložení 4 a 5 na pedál na podlahu, jiank jsem to po 100 km celé prozkoumal, nic nesmrdí ani se nepálí, zatím to nechám , pokud s tím budeš něco dělat, tak piš, abych věděl. Já jedu do servisu v květnu tak se taky zeptám na názor a taky napíšu.

Dělat s tím nic nebudu, ale přsně jak jsi psal s tím naložením a žádným smradem, tak i to pasuje na můj případ.

Schválně jestli se to začne nějak dramaticky zhoršovat.

Třeba to může být nějaká vadná série spojek s nížším přítlakem. Fakt se mi nezdá, že by při poctivejch 80tis. km ta moje kára měla v háji spojku. Je to celé volaké čudné. Uvidíme. Dej taky kdyžtak vědět, pokud se ti to začne zhoršovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...