Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mohu poprosit jestli mám taky kotouče s ložiskem? Včera jsem koupil nové brzdy ale bez ložiska, tak ať to mohu vyreklamovat. Zde ji VIN VF33H9HXC85135035 Děkuji Všem.

Odesláno

A teď se zeptám blbě, koupil jsem tyhle,  NK203722 To ale asi budou špatné. Můžete mě to jen někdo potvrdit? Tohle by asi měly být ony  NK201939 Díky všem...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Hoj Všem zdejším majitelům 307miček.

Mám pár otázek, jelikož má trpělivost s brzdami značky Brembo už přetekla.

1. Kolik tisíc KM je nájezd kotouču pro doporučenou výměnu bez ohledu na značku?

2. Jakou značku kotouču a destiček máte Vy a kolik již na nich máte najeto KM?

3. Máte nějaké špatné zkušenosti s dannou značkou kotouču a destiček, že by třeba pískaly či se rychle vlnily?

Díky všem za postřehy a podněty.

Odesláno

Kupuju ATE, mám na nich zatím 80tis a zatím pohoda. Kotouče měním až když se přiblížím min.tloušťce bez ohledu na km a stejně tak i desky. Měl jsem Feroda,Bremba a podle mě je ATE nejlepší, příští výměna půjde opět ATE :papa

Odesláno (upraveno)

mám Ferodo komplet výmena bola :

14.8.2010   88200Km-predné kotúče+doštičky
 28.8.2010   89000Km-zadné kotúče+doštičky

11.10.2013  130111Km-zadné brzdové doštičky-prasknuté pérko-pružinka

08.07.2016  164089Km stav ktorý mám zapísaný-výmena oleja

s Ferodo som spokojný-len zadné by nemuseli tak hrdzavieť

edit: ceny odpovedajú roku výmeny-neviem koľko stoja teraz-na zadných je vidieť úspora na club

záleží ako jazdíš a brzdíš . . .  od výmeny nič nepíska - robil som to sám ;)

ferodo predné.JPG

ferodo zadné.JPG

Upraveno uživatelem Gabriel 307
  • O 5 týdnů později...
Odesláno

Ahojte, 

přidávám se s prosbou o zjistění potřebných zadních destiček a koutoučů. VIN: VF33HRHSB82514020. 

Ještě se zeptám jestli nemáte zkušenosti se zaseknutou brzdou? Levé zadní kolo mi čas od času (bohužel čím dál víc) začně na chvíli hučet a i když hučet přestane a kontroluju ho po ujetí pár set metrů tak smrdí jakoby "čpavkem" a cele kolo je horké. Vím, že výměna kotoučů to neopraví ale když už se v tom bude někdo hrabat tak je nechám vyměnit. Mají už taky svůj věk.

Díky moc!

Odesláno

JohnyJack - Ahoj, neřeš a oslov vinkem uživatele badisak. Jeho nabídku určo neodmítneš.

U tý zaseknutý brzdy závisí, zda je to ručkou anebo brzdičem. Mne pomohla výměna brzdových laníček a následné seřízení ruční brzdy. Ale jak jsem měnil kotouče s deskama, máznul jsem rovnou pístky.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj, jen pro info ..... bohužel nevím co se dávalo, ale zadní kotouče + nové destičky vyměněny 25.4.2012 při 115 tis. km, dnes při 175 tis. km se dělá to samé znova, protože destičky jsou totálně sjeté a kotouče na minimu tloušťky ... řekl bych, že by to mělo vydržet více, ne?

Odesláno
V 6. 9. 2016 at 18:35, Milhausekkk napsal:

Ahoj, jen pro info ..... bohužel nevím co se dávalo, ale zadní kotouče + nové destičky vyměněny 25.4.2012 při 115 tis. km, dnes při 175 tis. km se dělá to samé znova, protože destičky jsou totálně sjeté a kotouče na minimu tloušťky ... řekl bych, že by to mělo vydržet více, ne?

Vzhledem k tomu, že zadek brzdí asi tak na 30% z celkového brzdného účinku tak ti buď visí lanovody nebo nechodí pístky ve třmenech nebo nechodí celé třmeny (čepy třmenů). Ale taky je otázka co jsi tam dal při výměně za značku, každý výrobce = jiná délka nájezdu/tvrdost materiálu.

Odesláno

Ahoj, máš pravdu, na to jsme zapomněl, že se pár měsíců nazpět dělaly/dávaly nové lanovody, protože se mi nevracely, šlo to pěkně poznat na ručce. Někdy jsem musel rozjet zpátečku a zadupnout to.

Včera mi servisák prošel technickou bez ztráty kytičky, takže zase na dva roky klid

• O 2 měsíce později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Na jaře chci dělat komplet brzdy tak jsem kontaktoval Badisáka a  PŘEDEK - Brembo , Mayle ZADEK - Brembo , kotouč LPR ,desky ABS. Byl jsem rozhodnutý pro Bremba, ale co jsem tady pročítal tak váhám:myslim Nerad bych pískal:bojim tak nevím co tam dát. Poraďte nejezdím velké vzdálenosti tak ty brzdy nezahřeju.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...