Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problem s vibracemi pri akceleraci P406 2,2 hdi - VYRESENO

Recommended Posts

Odesláno

zdravim, zacaly se mi objevovat podivne vibrace pri akceleraci a horsi se to, v podstate pri pridani plynu se cely predek auta rozskace, jakoby i do stran, nejcasteji na 3 a 4 rychlostni stupen od 2 do 3 tisic otacek ...

uz jsem se predbezne objednal v servisu, nicmene zkuste nahodit tipy, kam mam servisaka aspon nasmerovat ...

z toho co jsem tady procetl by se nejspis mohlo jednat o poloosu (pravou??) nebo nejaky silentblok u motoru anebo jeste jedna z nejdrazsich variant a to vyhonena dvouhmota ... mylim se ? nebo neco vic ?

je to samozrejme na 2,2 hdi 406 kombi

[upravil dne 23/1/12 19:15 od BV406]

Odesláno

Mě to dělá něco podobného.Jen při zrychlování.Joko by se auto rozbrnělo.Hlavně jen v určitých otáčkách.Nad 2000 ot. to nedělá.

Odesláno
Jen při akceleraci? Na místě při túrování motoru to nedělá?

zatim jen za jizdy :):(, kdyz to hodim na miste pri neutralu i pres 3 tisice tak furt o motoru nevim, zadny vibrace nic, v pohode ...

je to jen za jizdy pri slapnuti na plyn

jo, jeste jeden poznatek, pri nastartovani motoru to poradne skubne, jakoby motor chtel vyskocit z auta ...

[upravil dne 18/1/12 19:11 od BV406]

Odesláno

Presne tento problém aj s rovnakými príznakmi som mal aj ja a bolo to dvomi vadnými vstrekmi. Neviem sem teraz dať odkaz, lebo som tu cez mobil, ale v sekcii 807 je tam o tom pár vlákien a jedno z nich bolo aj moje s názvom \"trasenie nápravy\".

Odesláno

no, nestras !! uz jsem to nasel a procetl :( na vstrik bych to tedy netipl a to jsem kupoval s tim, ze vstriky jsou ok, pochybuju, ze by se za pul roky tak posraly ...

Odesláno

Prošel bych silentbloky na motoru a zkouknul poloosy, pokud to hodně vibruje musí být někde vidět příčina... Vstřiky bych zatím vyloučil, každopádně vstřiky by odhalila diagnostika... Když motor chcípáš má normální projev? (rány, písknutí apod.)

Odesláno

cvrlikajici dvouhmotu uz jsem mel na stare 80kw, tady se mi nezda, ze by to nejak extra cinkalo, piskalo, cvrlikalo pri zhasinani, ani se nijak nic extra netrepe :myslim

fakt to skoci poradne jen pri startu ... no a pak jak pisu vyse ...

btw, kdyz jsme u toho, nepamatujes si, jake to melo korekce ? nemyslim presne, jen jestli uz treba nebyly nejak vetsi

[upravil dne 18/1/12 20:27 od BV406]

Odesláno

Pokdu si dobře pamatuju, vstřiky byly s minimálníma korekcema, ale hodnoty už opravdu nevím, o vše se staral pp205. Takový trochu drsnější start to mělo vždycky, považoval jsem to za takový druh :) Ale možná ted máme oba na mysli něco jiného...

Odesláno

jj, vim co myslis s tim startem

kdyz jsi tomu nevenoval pozornost ty, ja taky ne :D

edit: je fakt, ze ty starty jsou jednou hladsi, jindy tvrdsi, cili pokud by to byly nejaky vstriky, tak by starty byly furt dost tvrde ne ? :myslim

[upravil dne 18/1/12 20:35 od BV406]

Odesláno

Vstřiky by se podle mě projevovali chodem motoru v určitých otáčkách resp. za určitého požadavku na dodávku paliva, tzn. nezávisle na zařazené rychlosti a v podstatě i na místě. To je ale můj laický názor. K tomu by se měli vyjádřit odborníci. Každopádně podle toho co popisuješ, bych to opravdu typoval na mechanický problém, tzn. něco z toho co už jsem psal...

Odesláno

starter, dejme tomu, taky nemusi byt ok ... ale to ted neresim, trapi me fakt ty vibrace pri akceleraci, presneji bych to popsal, jako byste meli na kolech osmicku trochu do strany a trochu do prumeru ...

jde to citet na plynovem pedalu, razeni, sedackach a jako fakt dost, na prede mnou jedoucich autech vidim na odrazu mych svetel jak kmitaji ...

pri druhem stupni ani tak ne, projevuje se to vice pri akceleraci na 3 od tech 2100 az 3000 pak jakoby trochu vibrace polevily a i pri 3300 na 3 nebo na 4 jakoby vymizely, nebo spise jsou jemnejsi, asi kvuli tem tockam logicky :myslim

Odesláno

Psal jsem to před několika dny, v sekci 206:

Skoro určitě je to vnitřní kloub poloosy, ten co je v převodovce. Projevuje se při přidání plynu, obvykle v rychlostech 50 až 70, na trojku nebo čtyřku.

Těžko říct, jestli L nebo P, obvykle pravý (delší), ale minule na Ducatu to dělal levý.

Obvykle se k tomu přidají vadné silentbloky motoru - je potřeba zkontrolovat všechny.

Toto je jedna z závad, kterou můžete identifikovat se zavřenýma očima po internetu.

[upravil dne 19.1.2012 09:37 od P607Olda]

Odesláno

no, oldo, kez by doslo na tva slova, zatim se to jevi jako nejlevnejsi varianta :D ... nicmene, mechanik si uz pro auto prijel, tak jsem zvedav co zjisti

shreek: zkousel jsem to, kdyz jedu bez plynu a s rychlosti tak se nic nedeje, normalne auto dojizdi ... v momente, kdy polozim nohu na plyn a i velmi pozvolna a jemne akceleruji tak to zacne, ten rozsah jsem si vsiml je nekde od 1900 do 3000 tocek ...

marko na te 807 popisuje tytez priznaky, ale pouziva termin \"treseni\" ... u me to jsou opravdu spise takove vibrace jako byste meli na kolech osmici a jde to do celeho predku

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...