Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

15" kola na 206?

Recommended Posts

Guest celestonn
Odesláno

Zdravím,mám jen takový technický dotaz. Má někdo peugeota 206 posazeného na 15 palc. kolech? Jestli ano,tak jaké nejvohdnější pneu na to použít?

Děkuji za odpovědi.

[upravil dne 17/1/2012 14:24 od Béďa]

Guest celestonn
Odesláno

Mám tyto 131 6.5x15 4x108 ET20.

Tam pujdou teřba 185.55.r15?

Odesláno

Jasne, davaj ich tam, predpisane su 195/55 ale 185/55 nepokazis nic. Cim mensie ET (mm) tým viac budu trcat z podbehu. Standard pri R15 je ET 27/28. A rafik je predpisany 6J, ne 6,5J, tipujem ze ich budes mat kapku natiahnute pri sirke 185 na sirsom rafiku. Ale to neva, pokial to tebe nevadi a ak nepredpisane rozmery nevadia cajtom.

[upravil dne 17/1/12 14:17 od Krupo]

Guest celestonn
Odesláno

Noa ze zkušenosti.Má nekdo tyto gumy přímo na 206?

Samozřemě byhc tam dal ty 195 radši ,ale zas se bojim plneho rejtu. Opravdu se na 206-ku 195 pujdou o techto rozmerech? 55r15?

Odesláno

Samozřemě byhc tam dal ty 195 radši ,ale zas se bojim plneho rejtu. Opravdu se na 206-ku 195 pujdou o techto rozmerech? 55r15?

Nenapísal som to dosť jasne, že ich mám na aute?! Teda na 206ke... :myslim

Guest celestonn
Odesláno

Aha tak to jo. Já jne procházim hodně rozných diskuzí a sem fakt zmatenej někdo píše to někdo zas něco jiného.

Ale ve většině jsem četl,že 195.50 je už nízký a je to dost tvrdé.Tidíž byhc spíš šel do 185.55. nebo 195.55 .Určitě mi to tam pujde podle toho rozměru co jsem napsal předtím?

Jináč nemas nekde fotku sveho auta ,abych videl jak to vypada tech 50.

Guest celestonn
Odesláno

Nenapísal som to dosť jasne, že ich mám na aute?! Teda na 206ke... :myslim

V techničáku mám kola 14 palcu.Takže to neřešim. Ano vím všechny rizika.

Mám jen dylema jestli koupit 185.55 nebo 195.55 a jestli tam oboje pneu pujdou.Podle rozměrů disků ktere jsem si koupil viz. výš.

Guest celestonn
Odesláno

Díkes za reakce.

Ted už jen hledat fotky ktere vypadají líp a mají lepší valstnosti:-D

Odesláno

Hele.. ja som 50kový profil volil hlavne kvoli prepočtu z origo 14\" kolies.

Pokiaľ dáš 55 tak ti bude blbo ukazovať tacho a takisto kilometre... aj odchylka v rámci 5% je už naprd... skús si to prerátať na nejakej vebovej kalkulacke diskov a pneu...

sorry za upravu som nfa mobile... :D

Guest celestonn
Odesláno

Jo no vidiš to mě ,že by to mohl tacháč ukazovat jinak.

Já právě jediné co jsem videl na fotce na 206-ce bylo 185.55.r15 a připadalo mi to uplně stejně velké (co se týče mezery od blatníku) jako

175-60-r14.

Takže myslíš že by fakt 195.55.r15 ukazovalo uplne jinak nez 175.65.r14 nebo 195.50.r15 jo?

Tobě ty kola musej vypadat jestě mensi tedy nez např 175.65.r14 co?

a neni to moc tvrdý ta 50?

Odesláno

V techničáku mám kola 14 palcu.Takže to neřešim. Ano vím všechny rizika.

Mám jen dylema jestli koupit 185.55 nebo 195.55 a jestli tam oboje pneu pujdou.Podle rozměrů disků ktere jsem si koupil viz. výš.

Pokud víš tak si je neuvědomuješ, až se ti stane to co mě, že při nehodě, kterou jsi nezpůsobil jako 1. policajt zapíše rozměry ráfků a pneu ... tak pochopíš, že to není o tobě, ale o banální shodě náhod ke které se připleteš jako poškozený...

Guest celestonn
Odesláno

a když už jsme u toho. Sem smířenej s tim,že technickou udelam jen se 14 tkama a při případné nehodě mám nejspíš smůlu,jestli teda budou řešit o palec větší kola.

Typový list,nemám jiná možnost přepsání tedy neni?

Odesláno

Měl jsem na 206ce 195/50 R15 vypadali divně (nízký gumy, malý kolo), postupem jsem dospěl k rozměru 195/55 r15 který se na 206ku dával s original 15kami, takže podle mě tam patří jedině 195/55 R15 :papa

Odesláno

a když už jsme u toho. Sem smířenej s tim,že technickou udelam jen se 14 tkama a při případné nehodě mám nejspíš smůlu,jestli teda budou řešit o palec větší kola.

Na téma zapsání kol do TP jsou tu velmi obsáhlá témata co možné je a co není, případně jak na to.

Zbytek je na tobě, vozidlo je nezpůsobilé, regres od pojišťovny bude poměrně vysoký, nedej bože aby se někomu něco stalo, jinak budou platit ještě tvoje děti.

Guest celestonn
Odesláno

a Jak to dopadlo? na svém autě sis platil škodu sám jo?

No já se dočetl že je možnost si je zapsat do TP,ale pouze s tipovým listem ,ten ale bohužel nemám. Nikde sem se nedočetl,že existuje jiná možnost.

Odesláno

Stalo se mi to 2x, jednou policajt u mého auta, podruhé u manželky jak policajt tak potom likvidátor. Při povídání mi naznačil, že má prémii za to když najde něco proč plnění krátit. U mě to bylo v pořádku v obou případech.

Jinak rozsáhlé info je třeba zde:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...