roman664 Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Zdravím,nemáte někdo návod na výměnu pal.čerpadla v nádrži u 406 combi 2.0 HDi 80kw nikde jsem to nenašel a sviňa nespíná ikdyž proud tam jde.Díky moc Laci406 ohodnotil 1 Citovat
koblih69 Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Nikdo? Já to teda nevyndával, ale pokud se dobře pamatuju tak je to pod zadními sedačkami. Bohužel o některých 406 je otvor menší, takže se musí obstříhnout nůžkami na plech. [upravil dne 27/3/13 18:47 od koblih69] Citovat
Qcko Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Dvihni pravu sedacku (ak mas sedan tak neviem ci sa sedacky vyklapaju, kazdopadne sa dostan pod nu ) ... tam uvidis ciernu zatku, to iba potoc a vyber, uvidis tam vrch nadrze. Cerpadlo je schovane vnutri, dostanes sa k tomu odtocenim velkej ciernej matice (ide to dost tazko, veeeeeelmi tazko a este horsie sa dava naspat). Moze sa stat to co pise koblih --> otvor je moc maly a treba bohuzial vystrihnut trocha plechu aby si tu maticu vybral von (dalsia moznost je spustit nadrz dole ak je zdvihak, ale to je dost roboty). Hlavne vsetko riadne vycisti okolo, nech ti nenapada bordel do nadrze Citovat
Dančák Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Měnil jsem čerpadlo minulý týden u P406 2.0hdi 66kw combi, bylo tam Bosch, dávali se tam ještě Pierburk, VDO,...takže u combi odklopit pravou sedačku, černé víčko opatrně vypáčit šroubovákem, je tam jen nacvaknuté, uvidíš čerpadlo, důkladně to osaj aby ti to nenapadalo do nádrže, je tam dycky kupa bordelu, odpoj konektor a dvě hadice paliva, potom to horší povolit tu černou matici co drží čerpadlo, vem si kus dřevěnýho špalku a ten přikládej na ty výstupky na matici a zlehka poklepávat kladívkem proti směru ručičer (je tam normální závit), kdyby si ji náhodou rozbil tak se nechá koupit origo nová až to vyšroubuješ tak tu matici skrz tu díru vyndej, mě šla vcelku lehko, kdyžtak ji trochu stlač, v žádnym případě neni potřeba stříhat ten plech (pak by ti tam nedrželo to víčko a netěsnilo to) ani spouštět nádrž. Pak patrně vytahuj čerpadlo a dej bacha na plovák ať ho neurveš a čerpadlo máš venku:) potom záleží jestli budeš měnit celé čerpadlo nebo jen ten motorek čerpadla. Nikde jsem použité čerpadlo za smysluplnou cenu nesehnal a neni u toho ani záruka jak dlouho ti bude fungovat a celé nové stojí okolo 4500KČ (záleží na značce) tak jsem objednal samotné čerpadlo odsud: http://www.palivove-cerpadla.cz/ tam si podle čísla co máš na čerpadle najdeš to svoje, mě stálo i s poštou 2040Kč a druhý den jsem ho měl doma, vzal jsem to levnější WRC (španělský) protože připlácet si litr za Bosch nemá smysl.....jinak výměna samotnýho čerpadla už se mi nechce popisovat, tudíž po opravdu dlouhém hledání jsem našel odkaz od Xantika, kterej to popsal i s obrázkama http://mdy.sweb.cz/Pumpa/Default.html pokud seš trochu zručnej tak to zvládneš, já jsem to poskládal a po připojení hned 406 krásně chytla a běží..... přeju hodně štěstí Citovat
Qcko Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Niektore karoserie maju tak maly otvor ze sa ledva clovek dostane ku konektorom, neviem preco to tak frantici riesili ... kazdopadne moze sa stretnut s oboma verziami Citovat
roman664 Odesláno 14. leden 2012 Autor Odesláno 14. leden 2012 Díky moc super popis,zkusím čerpadlo z Polska je za litr tak uvidíme co umí udělat,našel jsem recenze a v celku v klidu. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Nic vystřihávat nemusíš jde to naprd ale utahovací kroužek vyndat jde... Citovat
Milan11 Odesláno 27. březen 2013 Odesláno 27. březen 2013 Dobrý den rád bych se zeptal zda zmíněná výměná palivového čerpadla je podobná i u P 406 kombi benzín 2.0 ???.Nebo úplně jiná ? Děkuji odpověď Citovat
koblih69 Odesláno 27. březen 2013 Odesláno 27. březen 2013 Ano je to v podstatě stejné. Nicméně to jestli budeš muset stříhat nebo ne zjistíš až po odklopení sedaček. Citovat
Guest servisman Odesláno 27. březen 2013 Odesláno 27. březen 2013 http://mdy.sweb.cz/Pumpa/Default.html Citovat
BV406 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 roman664: pokud to budes menit, kup rovnou i nove tesneni pod ten krouzek, ja koupil radeji i novy krouzek ... ja jsem musel trochu nastrihnout ten plech, aby to slo lepe vyndat, nicmene, at jsme se snazili s kolegou jak jsme mohli, tak i po nekolikatem pokusu o opetovne nasroubovani krouzku s novym tesnenim mi porad pres krouzek prosakuje nafta pri plne nadrzi ... ale uz to seru Citovat
Milan11 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Dobrý den,dnes jsem vyndal palivové čerpadlo a skusil jsem ho na sucho připojit a ani ťuk-to tedy znamená že je v čudu že ??? :-)A prosím prosím poraďte jaké čerpadélko by bylo nejvhodnější ??? P. 406 combi,benzín 2.0 r.v99. Předem děkuji za radu. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 na tom čerpadle cos demontoval, je číslo... Citovat
Milan11 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Já vím že budu vypadat asi blbě ale já to vrátil vše spátky:mad:Neuvědomyl jsem si to a hlavně jsem myslel že tyhle stará čerpadla už neseženu:mad:Nechtěl jsem nechat do auta takhle otevřenou nádrž když to budu dělat příští týden.No a teď nevím co mám objednat Prosím Citovat
Milan11 Odesláno 7. duben 2013 Odesláno 7. duben 2013 Dobrý den,Do palivového čerpadla mi nejde proud je to bílí drátek +.Můžu ho tedy připojit na ostro třeba z pojistkové skřiňky?Kde mám vyzkoušeno že se mi zkoušečka rozsvítí když otočím zapalování na druhou polohu?Jde akorát o to zda palivové čerpadlo běží hned jak bude klíč ve druhé poloze a jestli běží po celou dobu jízdy.Předem děkuji Citovat
koblih69 Odesláno 7. duben 2013 Odesláno 7. duben 2013 Na zkoušku ano, ale ne natrvalo. Zkontroluj relé co je u ŘJ. Citovat
Milan11 Odesláno 7. duben 2013 Odesláno 7. duben 2013 Prosím ještě o menší radu:vyndal jsem to relé a jak se to správně jmenuje nebo co mám říci při objednání?Stačí P 406 combi rv.99 relé ? Nebo podle čísla na tom relátku. Citovat
Milan11 Odesláno 7. duben 2013 Odesláno 7. duben 2013 No myslím si že nejspíše ano nebo se to dá nějak proměřit?Kabely co vedou do toho relátka tak mi jich pět svítí na skoušečce po zapnutí klíčku na druhou polohu ale palivové čerpadlo se mi neroztočí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.