Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni dávám si dohromady klimu, už jsem vyměnil kompresor, trubky, čidlo a ted mne trápí doplnovací ventilky nemohu je sehnat neví někdo kde je objednat a kolik stojí ty moje stávající uchází

[upravil dne 13/1/12 08:13 od fenixpetr]

Odesláno

obj cislo 6457 XJ VENTIL OKRUHU DIAM 8 LONG 21,5

ale dle poznamky NFP se uz nedodavaji, jedine, ze by byly nekde skladem u lokalniho dealera peugeot. Nebo pak jedine z nejakeho vraku

co jim schazi? nebo je chces vymenit jen tak?

Odesláno

v kelly a ni elitu nemaji, autobenex preprodava z peugeotu a co jsem koukal v ACI tak tam maji asi jen cele hadice

jinak ten ventilek by mel stat 107Kc/ks v peugeotu

Odesláno

Mě v servisu dávali ventilky na 406 z Kelly, Nevím který to je mrkni na jejich stránky - Vše pro klimatizace → ventily → Ventily servisních portů

Ale je to cca rok... nicméně cena v Pežo je asi přijatelná, ne? Pak je ještě měli v Elitu, ale jeslti vhodný typ nevím.

Odesláno
Šlo by přes tyto ventilky nějak natlakovat vzduchem potrubí abych zjistil netěsností popř. opravil??

Tlakuje se to dusíkem a pak se \"čuchometrem\" jede okolo potrubí a hledá se únik. Dělají to firmy specializované na klimatizace. Běžné firmy většinou používají jen detekční látku do standardní nápaně a UV světlo. Metoda s dusíkem je ale spolehlivější a rychlejší.

Odesláno

Levnější je asi detekční látka vložená do okruhu, ale ani jedno neuděláš doma... Teda pokud si tam necháš dát tu UV látku tak pak doma únik najdeš, ale s tím dusíkem ne.

BTW osobně doporučuju to dělat dusíkem a u renomované firmy, protože až budeš plnit potřetí klimu a pořád nebudeš mít jistotu, že už jeot naposlady tak pochopíš, že nejlevnější řešení bývá někdy velmi drahé.

[upravil dne 13/1/12 13:53 od koblih69]

Odesláno

Děláme to dusíkem, sice nemáme čichačku, ale natlakujem na 11 atm a čekáme jestli drží tlak, je to na velké netěsnosti, jinak chladivo a uv. Ventilky máme cca 60 kč kus máme sadu tak bych musel vybrat, ale nevím jestli se ti to vyplatí s poštou, jinak není problém poslat . Na foukání dusíkem máme koncovku na plněmí klimy, nevím jestli by se ti to podařilo nafoukat jinak, koncovka stojí cca 600 a to se nevyplatí kupovat, Dělám ve firmě která má v republice asi 100 poboček nevím jak u vás. Máme akci test klima za 100 kč většinou se z lidma domluvíme a za stovku to zkontrolujem, než to naplníme. Ale domluva u nás nemusí být stejná jako u vás. K nám to máš daleko.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...