Jimmy106 Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Kdyz uz je tu debata o semaforech, tak jsem si vzpomnel, jak (opet v Holandsku ) je neprijemne, ze kdyz clovek stoji na cervene, tak neblikne oranzova a pak zelena, ale rovnou zelena.. takze clovek aby stal porad na spojce s jednickou.. docela neprijemne Citovat
Medvěd Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Mně by se taky blikání před koncem zelené líbilo. Když už jsme u těch sem tam fórů - nevím, jestli je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že v poslední době došlo k nějaké změně v signalizaci, jejíž komunikaci s veřejností jsem nikde (ani v médiích) nepostřehl. Jedná se mi o to, že velice často vidím situaci, kdy se SOUČASNĚ s oranžovou mezi zelenou a červenou rozsvěcí v kolmém směru oranžová mezi červenou a zelenou. Já jsem byl zvyklý na to, že se oranžová mezi červenou a zelenou rozsvěcela až třeba 1 - 2 s po té, kdy v kolmém směru už svítila červená. Možná se současné řešení dá \"okecat\" vyšším provozem a nutnosti vyšší propustnosti křižovatek, mně ale takové řešení přijde krajně nebezpečné (určitě známe situace, kdy do křižovatky na tu oranžovou ještě \"vlítnem\" a potkat v ní \"spěchálka\", který v kolmém směru vyrazil už na oranžovou není určitě nic příjemného. Je to \"jen\" můj pocit nebo si toho všiml i někdo další? [upravil dne 10/1/2012 00:00 od Medvěd] Citovat
Edison Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Kdyz uz je tu debata o semaforech, tak jsem si vzpomnel, jak (opet v Holandsku ) je neprijemne, ze kdyz clovek stoji na cervene, tak neblikne oranzova a pak zelena, ale rovnou zelena.. takze clovek aby stal porad na spojce s jednickou.. docela neprijemneTo vůůůbec není nutné... Zelená není příkaz. Je to povolení. Mimochodem ve Francii to tak maj taky... Mě nějak vůbec nevadilo dát N, a na zelenou v klídku vyšlápnnout spojku, zařadit a klidně se rozjet. Citovat
pyrone Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 V Miskolci to blika asi na vsetkych semaforoch Citovat
Edison Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Mně by se taky blikání před koncem zelené líbilo. Když už jsme u těch sem tam fórů - nevím, jestli je to jen můj pocit, ale zdá se mni, že v poslední době došlo k nějaké změně v signalizaci, jejíž komunikaci s veřejností jsem nikde (ani v médiích) nepostřehl. Jedná se mi o to, že velice často vidím situaci, kdy se SOUČASNĚ s oranžovou mezi zelenou a červenou rozsvěcí v kolmém směru oranžová mezi červenou a zelenou. Já jsem byl zvyklý na to, že se oranžová mezi červenou a zelenou rozsvěcela až třeba 1 - 2 s po té, kdy v kolmém směru už svítila červená. Možná se současné řešení dá \"okecat\" vyšším provozem a nutnosti vyšší propustnosti křižovatek, mně ale takové řešení přijde krajně nebezpečné (určitě známe situace, kdy do křižovatky na tu oranžovou ještě \"vlítnem\" a potkat v ní \"spěchálka\", který v kolmém směru vyrazil už na oranžovou není určitě nic příjemného. Je to \"jen\" můj pocit nebo si toho všiml i někdo další? Situace je naprosto jasná: Ten co jel na Z-O jet nesmí. Projet může jen tehdy, pokud by nemohl bezpečně zastavit. Ten by to tedy ještě mohl ukecat. Ten, co jede na R-O jet rozhodně NESMÍ. Taky mu tam svítí ta červená... Tedy rozjezd výhradně až na čistou zelenou. Ten to prostě neokecá. Jinak taky jsem si toho všiml... Navít ty zelený teď tak hnusně svítěj.. a v noci oslňujou... [upravil dne 10.1.2012 00:02 od Edison] Citovat
punkac Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 v UL na nejnovější křižovatce je to ještě po staru ze zelený oranžová pak červená maličko prodleva a pak teprve v protisměru naskakuje k červené oranžová a pak zelená Někdy mám ale pocit, že ta oranžová jde rychleji co mě ale štve, je že svítí červená v přímém směru a zelená šipka vpravo, směr přímo hlídá kamera, jenže nikde není varování, kdy přestane svítit zelená šipka. Protože červená na přímo furt svítí, teď už platí, že se nesmí odbočovat ani vpravo. Zajímalo by mně, jak se zachová ta průjezdná kamera, když přes indukční čidlo projedou ještě dvě auta, který už nestihla zabrzdit a odbočovala doprava na červenou (není tam oranžová) Citovat
Edison Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 To proto, že to někdo blbě vymyslel... Ono by to totiž mělo být tak, že zelená zhasne, když se trozsvítí zelená pro všeobecný směr. Když je to jinak, je to fakt blbý a pár jich je i v Pze... A to ještě dokonce je (bylo) nastavený tak, že zhasla zelená šíbra a za 2s začala jít všeobecná O-Z. Postupně toto ale i v Pze mizí. Citovat
Medvěd Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 A co teprve zrada, když Tě zelená šipka pouští do kolmého směru, kde auta mají zelenou a Ty jim vlastně musíš dát přednost? Tohle JE údajně zákonné, jen třeba v Praze neznám jedinou křižovatku, která by takhle fungovala, ale tuším na Kladně je takových křižovatek povícero a bourají na nich hlavně pražáci. Citovat
Fuller Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Jo, to o čem mluví Edison, hojně potkávám na Praze 5 nebo spíš hlavně na Praze 5. Citovat
Edison Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 A co teprve zrada, když Tě zelená šipka pouští do kolmého směru, kde auta mají zelenou a Ty jim vlastně musíš dát přednost? Tohle JE údajně zákonné, jen třeba v Praze neznám jedinou křižovatku, která by takhle fungovala, ale tuším na Kladně je takových křižovatek povícero a bourají na nich hlavně pražáci.Jojo... I jinde v rep toto funfuje standardně... Ona ta zelená šipka je tzv. DOPLŇKOVÁ. Umožňuje vjetí do křižovatky, ovšem bez jakékoli přednosti a je naopak povinnost dát přednost VŠEM ostatním. Naproti tomu je taková ta zelená křížem v křižovatce doleva v bílém rámečku. To je ovšem docela něco jiného: Příkaz k opuštění křižovatky. A ta jasně říká, že protijedoucí směr má červenou. Citovat
punkac Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 a jak se zachová ta kamera? Vyfotí mě, když už jedu na červenou nebo ne? Citovat
Edison Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Na červenou ano... A to má ještě prodlevu. A nedivil bych se, kdyby detektor byl na narušení nějaké té předem stanovené zóny (v obraze). Takže na doplňkovou šipku ne, na červenou ano. Je to prostě narušení (pohyb) v jiném místě záběru. Ale to se jen domnívám.. to by třeba mohl popsat někdo, kdo o tom ví něco víc... Citovat
punkac Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 ta kamera funguje jen v přímém směru jako úsekovej radar a zároveň detekce průjezdu na červenou, u té červené nevím jestli ti odpustí průjezd na červenou, na kterou jsi nestihnul bezpečně zastavit, jelikož zhasla zelená šipka doprava zcela nenadále. V přímém směru je oranžová, tam asi nic nepromine, ale při tom odbočování fakt nevím. V noci je vidět, jak na tebe bliká červený světýlko, ale to bliká i když jedeš na zelenou Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Jojo... IR přisvětlení... Někdy je to fakt dost patrné.. Nejlépe pozorovatelné přes digi foťáky... :-) Citovat
maturantka Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 V Evropě tohle odpočítávání mají třeba v Petrohradu, tam je to pro chodce i auta. Pro auta to má výsledek, že žigul stojící vedle lamba to začne tůrovat, pak se rozsvítí zelená a lambo uletí do pryč. U nás by to možná bylo dost podobně. Pro chodce mi přijde blikání nebo odpočítávání fajn. Víte, jak rychle mizet z cesty. I když nějaká babička s hůlkou si asi v klidu dojde, blikání, neblikání. Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Toto odpočítavanie je aj v Gyori v Maďarsku a podľa mňa to je super vec keď si môžem v kľude na križovatke vyradiť rýchlosť a pokojne si sedieť lebo viem kedy naskočí zelená.. Blikanie sa u nás v Bratislave tiež našťastie rozmohlo a je už na väčšine semafórov.. Citovat
podolak2 Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 tu s tim odpočítaváním máme taky v Přerově u nádraží... a pak máme ještě takovy semafory kde ti naskočí červená pokud jedeš víc jak 50km/h. Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 ja to potkavam v moste kazdy tyden. Prijde mi to fakt dobre, hlavne pro blbce, ktery se na zelenou neumej normalne rozjet, tak maj sanci na pripravu ale to blikani by bylo jiste daleko financne ekonomictejsi a pravdepodobne se stejnou efektivitou. Citovat
Guest StibTo Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Medvede to nejsi sam,u nas na devitce tohle mame na vice mistech,podle me je to jen spatne nacasovane a na zmenu se ceka az se tam nekdo zabije .. Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 na oranzovou se nejezdi a mas pri jizde do krizovatky prizpusobit rychlost jizdy a predpokladat, ze tam padne oranz a cervena. Takhle zemrel kluk na masine v kyjich, jel jel a padla oranz, mel dve moznosti, dobrzdit co pujde a riskovat, ze to probrzdi, nebo to prolitnout. Bohuzel tam taky priletel jeden nedockavec. Od ty doby tam jso na klandru ty kytky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.