Lukáš406 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 Ahoj. Poradí někdo jak nejrychleji a nejjednodušeji zapojit kabely na zapalovač, ve 406? Ten starej mi chybí a když tam novej, tak mi to vyhazuje pojistky. Dříve jsem to nějak nepotřeboval, ale momentálně mám GPS a tudíž potřebuji. Díky. [upravil dne 3/1/12 12:11 od Lukáš406] Citovat
PítrR Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 A to tam nemáš původní kabely? Kam to napojuješ? Když Ti to vyhazuje pojistky tak je asi zkrat přímo na zapalovači. Zapojuješ plus pól na střed zapalovače a minus na obal? Tvůj dotaz asi nebude v správné sekci. Zdar. P. Citovat
Lukáš406 Odesláno 3. leden 2012 Autor Odesláno 3. leden 2012 No dneska jsem koupil nejaky univerzalni zapalovac. Tak to zkusim dat na ty originalni kabely a uvidim. Ale předtím co tam byl ten original, tak po zapnuti cekoliv, vyhodil pojistku. Jen by mně zajímalo, jestli se pak dají kabely navest od jinut, když to funguvat nebude. Citovat
PítrR Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 V kabelech problém nebude když tam jde elektrika. Některé zapalovače mají zdvojené kontakty. Jestli to nezapojuješ do zkratu? Než zapojíš kabely změř na těch kontaktech jestli je tam nulový odpor Respektive žádný odpor. Citovat
OK406 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 Peugeot 406 má dva druhy zapojení zásuvek zapalovačů. Před nedávnem jsem to řešil u své 406. Pokud to vyhazuje (spálí) pojistku, tak se to na 95% špatně zapojuje. Pokud i přesto je zásuvka nefunkční, tak je třeba jít po drátech, zdali jsou správně zapojené. Citovat
koblih69 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 Kucí, já teda nikdy nezkoumal zapojení zapalovače, ale asi není potřeba v tom hledat vědu. BUď je tam +12V a zem nebo je k tomu ještě jeden drát na žárovku osvětlení. Víc asi nic. Takže zapojit, ověřit měřákem a pokud OK a přesot odchází tak ověřit, jeslti třeba ten napáječ nemá buď velký odběr nebo tvar kterým by došlo ke zkratu. Citovat
Lukáš406 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 No tak proud tam jde. Ale nemám žádnou žkoušečku. Je tam žlutý kabel s černýma pruhama, nevíte jestli je to + nebo zem??? Díky. Citovat
mmmb Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Podívej se na čísla kablíků a barvu. Když nemáš zkoušečku, tak vem žárovečku a zkus zda bude svítit. Citovat
Lukáš406 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 No vedou tam 3, ale 2 jsou asi na zapalovač a 3 na žárovku. Citovat
koblih69 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 No tak vem žárovku na 12V se 2 kabely. Jeden dej kdekoliv v autě na kostru ( tam kde seš si 100% jistý, že tam je ) Pak zapni zápalko a druhým kabelem od žárovky se dotkni postupně všech 3 kablíků. Ten u kteérho se žárovka rozsvítí je +12V, pak zapni světla zase a zjisti u kterého ze 2 zbylých se rozsvítí žárovka - ten je osvětlení toho kroužku ( nemusíš zapojovat ). Ten který nerozsvítí nic je zem. Stačí takto? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.