Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest bostich
Odesláno

jako tu mnozí píšou: \"menší\" částku bez jakékoli možnosti dohledání majitele( i by stačilo, pokud by to bylo jako v tom odkaze na novinky, tj bankovky různé měny- majitel je na pčr schopnej popsat kolik čeho bylo) bych asi určitě znárodnil. :D V ostatních případech není co řešit->majitel nebo policajti.

Zatím jsem teda nic cennýho nenašel, jenom jednou ztratil a od tý doby si dávám sakra bacha :aut

Odesláno

Jsem rád, že jsem díky mé situaci toto vlákno mohl založit. Jen aby takových poctivých lidí nebylo jak šafránu a když už se někomu stane podobná nepříjemnost tak ať se setká s podobnou dobrou duší jako já:D

Ještě pro upřesnění, ona dobrá duše co nám kabelku vrátila byla ze slovenska, tak jen tak dál bratři:super;)

Odesláno

k nutkání ponechat si nález, teda něco k čemu příjdeš téměř bez vlastní práce a přičinění,

tak k tomu nás naučili naši politici. Ti kradou ze společného bezostyšně a ve velkém.

I za komančů to tak fungovalo, jen jsme si byli \"jaksi\" všichni rovni.

Obecně však záleží jen a jen na charakteru člověka jak se chová a zachová. To je v genech

a ve výchově. Kdo to má v sobě, toho nepokazí ani \"příklad\" politiků.

Odesláno

Taky přidám něco. Jednoho dne jsem na pumpě luxoval nebo možná foukal kola. Peněženku položil na stojan a odjel. Po nějaké chvílce - ani jsem nepostřehl, že nemám peneženku, u mě doma zvoní pár občanů romské národnosti s tím, že našli peněženku a dle adresy na občance ji přišli vrátit. Měl jsem tam pár stovek, ty už jsem tam nenašel. Říkali, že byla prázdná. Otázkou k zamyšlení je to, zda ty peníze vzali oni, nebo někdo uplně jiný. Mohli vzít prachy a peněženku hodit do koše...proč by jí vraceli? Každopádně jsem jim velmi vděčný za peněženku, doklady atd. Ty peníze čert vem....

Odesláno
Rád bych se s Vámi podělil o jednu zkušenost, která se nám stala na silvestra.

Byli jsme přes den u ségry na návštěvě (v jedné satelitní vesničce za Prahou). Když jsme odjížděli, tak já jsem do sedačky upínal jednu dceru a manželka druhou, měla přes rameno kabelku a aby ji nevadila tak si jí položila na střechu auta. Pak jsme sedli do auta a spokojeně odjeli domů, asi po 15km si vzpoměla, že tu kabelku nechala na střeše, tak jsme hned zastavili ale kabelka tam samozřejmě už nebyla. Hned jsme volali švárovi, aby se po ní šel podívat a my jsme to otočili a jeli zpět. S baterkami jsme prolejzali celé okolí cesty kudy jsme jeli, ale ani po dvou hodinách jsme nic nenašli. V kabelce měla peněženku s komplet doklady + papíry od auta, asi 300,- a platební kartu, ještě tam měla (naštěstí) i diář se svou adresou a tel. číslem. Když jsme smutní dorazili domů podívala se na telefon a zjistila že tam má 4 nepřijatý hovory od neznámého čísla. Hned tam volala a ozvala se jedna hodná paní která tu kabelku našla asi 200m od domu segry. Telefon na manželku našla v tom diáři. Včera jsem si pro ní tedy jel a bylo tam úplně vše, včetně té hotovosti. Paní od nás dostala nějaké nálezné a byli jsme všichni spokojeni.

Tímto bych ještě jednou chtěl oné dotyčné poděkovat za serióznost a obrovskou pomoc;):D

Jak je vidět nejsme všichni ještě tak zkažení :D

ahoj taky něčím přispěju-když jsem před 4dny četl tenhle příspěvek tak jsem si říkal že to musí být paráda :super když vám někdo vrátí stracené doklady mě už se povedlo je stratit 2krát:mad: jednou jeden den před dovolenou :( - ale ted co se mi stalo před 2dny byl jsem na návštěvě u švagrové v Lounech prijedu na parkoviště zaparkuji vedle pěkneho volva:D když jsem se vracel zpět volvo už tam nestálo chci nastoupit do auta ale na něco jsem šlápl a ona to peněženka:o tak jsem si jí vzal do auta a trochu jí prohlídnul:D abych zjistil komu patří -zjistil že patří pravděpodně tomu pánovi od volva -tak jsem se vydal na MP -stojím na semaforu na červené z ulice vyjede volvo přesně spz kterou jsem si zapamatoval s tp :D 59-59

-tak jsem začal pána pronásledovat ale ujel mi :(-budu muset vyrazit ke strakimu:D- tak jsem se opět vydal na MP a peněženku odevzdal :)- doufám že byl majitel radostí bez sebe :papa

Odesláno

Pridam nedavnou prihodu me poctive kamaradky. Na navsteve u sestry nasla na sidlisti pobihat psa. Jelikoz byla zima, tak ho vzala domu, dala mu najist a pak obesla okoli. Nikdo ho nepoznal, nikomu nechybel. Kdyz ho mela doma, tak se s nim jeji pes rval a kdyz je odtrhavala, tak ji jeji pes kousnul. Domluvila se s tetou, ze ho necha u ni. Jela k tete (asi 2 hodiny cesty). Kdyz odjela od tety (asi po hodine jizdy) ji vola sestra, ze uz se nasel majitel, ze vylepuje plagaty. Takze zase zpatky, sebrat tete psa, teta to obrecela... Mezitim majitel vypsal odmenu 5000Kc. Psa mu teda dovezla, ale penize si nevzala. Cili, pokousana, unavena z cestovani, s nastvanou tetou a bez penez (odmeny), i takova je nekdy realita hodnych lidi.

Odesláno

Jestli máš na mysli tu mojí příhodu tak si nebyl tak daleko od pravdy, bylo to v Bašti:D

Tak v Bášti bych tomu už věřil ;) Ale kdybys napsal Hovorčovice, Mratín nebo ty Měšice, tak bych chtěl důkaz :D:aut:D

Odesláno

Taky nemam problem s vracenim veci u kterych se da dohledat majitel.. neni to tak dlouho co jsem nasel jeden z tech \"chytrych\" telefonu.. neni nic jednodussiho nez si v nem najit kontakt a zavolat (ikdyz mel volani blokovany tak jsem musel ze svyho a te pani na druhe strane jsem docela dlouho vysvetloval ze sem nasel mobil a ona to nejak nemohla porad pochopit ze mobil ma :D - patril jejimu synovi kterej si pak neco vyslechl co jsem tak zaslechl pri tom rozhovoru :D) V opacenem pripade me zase takhle kdysi nekdo prinesl az ke me domu obcanku .. takze mam nastesti ty lepsi zkusenosti :super

[upravil dne 6/1/12 08:38 od AKCZ]

Odesláno

Bežný den v praci.

Okolo 9 hod. vyskakujem s cisterny na prepravu PHM,beriem kľúče od Iveca a vyrážam na cestu cez 3/4 Slovenska v rámci zabezpečenia materiálu na stavbu (cesta R1 pri Z.Moravciach)

Všetko prebieha OK-ale len kým som si neurobil pauzu na obed.Príručná taška s penaženkou , dokladmi , a hotovosťou okolo 500€ je preč.

Odchádzam hladný,a utešujem sa že taška je asi v cisterne.Celu cestu nazad som v neistote,dodržujem predpisy aby ma nezastavila dopravná hliadka (v ten den mali bezpečnostnú akciu,a tak ich bolo po cestách požehnane )

Večer sa vratim ,obrátim cisternu hore nohami a NIČ.

Takže som mesiac makal zadarmo,a treba mi zariadiť nové osobné doklady,potvrdenia o školeniach,zdravotnú a psychologickú prehliadku...Zle sa mi zaspávalo.

Na druhý den dobehne kolega,chvílu sa na mne zabáva-ako pre istotu prezerám obidva vozy- a podáva mi moju príručnú tašku.Všetko je v nej,akurát je trochu natrhnutá,a je v nej rozlomené guličkové pero.Nejaká technika po mojej taške prešla,ešte je na nej otlačená pneumatika.Kolega dostal nálezné:D A naozaj je to len kolega s ktorým bežne nepracujem,nie sme ani priatelia.A preto viem, aké pocity a emocie zažíva každý, kto stratí veci ako ja.Preto naozaj nemám problém vrátit najdené veci,samozrejme treba vedieť komu patria.:papa

[upravil dne 6/1/12 09:03 od parolla]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak můžu přispět :) Dnes jsem byl na běžkách a když jsem se drápal do kopce kolem lyžařského vleku, našel jsem ve sněhu Nokii. Ještě z posledních sil dýchala, tak jsem zavolal na poslední číslo a zjistil si, čí je (náhodou kluka od známého, který bydlí ve stejné ulici). Mobil jsem vypnul, vyhodil baterku a kluka vyhledal. S instruktáží na vysušení (pro jistotu) jsem mu ho předal. Kluk byl trochu vyhukaný, poděkoval a jel dál...a já taky :)

Odesláno

dcera taky stratila mobil,někdo volá ,že ho našel a za deset minut mu jede autobus.popadl jsem doma igelitku s cukrovinkama a vyrazil,klučina asi 9l děkoval a já taky,nechtěl říci do které školy chodí,snad to snaší společností nebude tak zlé :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...