snowboy Odesláno 12. duben 2005 Odesláno 12. duben 2005 Na 306 jde dost ztuha zařadit při studenem motoru 2. Spojka nová, převodový olej taky Jak se zahřeje, tak je to v pohodě. Otazka zní : Čím by to mohlo být? Citovat
vix Odesláno 12. duben 2005 Odesláno 12. duben 2005 hele, v jakem stavu jsou kloubky na spojovackach? - takovych tech tyckach mezi prevodovkou a radicima tahlama.. me to taky neslo radit, tak jsem to promazal grafitovou vazelinou a ted to jde jako fik... jinak, podle me, jak se ti zahreje zbytek ty vazeliny od tepleho motoru, tak to trochu povoli a jde radit lepe Zkus tohle, treba za zbytek vice nedas... Citovat
snowboy Odesláno 12. duben 2005 Autor Odesláno 12. duben 2005 To Vix : to mne nenapadlo, pres vikend to skouknu. Pokud by to bylo takhle trivialni, tak je to v pohode. Citovat
Namor74 Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 Potvrzuji souvislost zatuhlého řazení se stavem kulových čepů na táhlech řazení. Předpokládám že pro většinu modelů s man. přev. je to společné téma. Řazení na mé P106 šlo hodně ztuha, až nelidsky, člověk musel vyvinout značnou sílu k zařazení zejména nižších převodových stupňů. Dle rad zde na fóru jsem se s autem vrhnul na nájezdovou rampu (u městských garáží) a jal se promazávat. Zde jsem narazil poprvé, neboť přístup k tyčkám řazení je dosti omezení. Pro provedení pořádné repase tyček řazení budu muset zvolit přístup shora s nutnou demontáží několika věcí. Tyčky tedy promazány jen provizorně pomocí injekční stříkačky a nějaké univerzální vazelíny. Pouzdra a kulové čepy tyček řazení jsem tedy promazal jen v rámci možností omezeného přístupu s tím, že pořádnou údržbu provedu společně s repasí posilovače brzd a výměny spojkové sady - až bude v motorovém prostoru volněji. Světe div se, i tento alternativní zákrok stačil k tomu, aby se hybnost řadícího ústrojí výrazně zlepšila. Nyní klade odpor už jen převodovka (výměna oleje proběhne o víkendu @139tkm). Užitečná informace pro ostatní: pokud Vás na voze trápí tuhé řazení, zkuste nejdříve promazat tyčky řazení. Jedná se o tyčky napojené na převodovku, jejich konce jsou osazené pouzdrem pro kulový čep. Konkrétně na P106 jsou 3 tyčky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.