Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přikoupení pamětí do NB - záruka

Recommended Posts

Odesláno

Řeším teď takový problém.

K Vánocům dostal syn netbook, bohužel kupující se asi s nikým neporadil a nedá se na tom skoro nic dělat jak je to pomalý. IE naskakuje až půl minuty, to jsem vyřešil GoogleChromem, ale celkově je to strašně zabržděný.

Technické parametry zde:

http://www.mironet.cz/asus-eee-pc-1215bblk177m-121quot-amd-c50-1ghz-1gb-320gb-amd-hd6250-bt-cam-w7hp-cerny+dp156940/

Největší problém vidím v operační paměti o velikosti 1GB a nainstalovanými WIN7 64bit.

Podle Microsoftu jsou min. požadavky na 64bit verzi 2GB RAM.

Bylo to kupováno v kamenném obchodu, už jsem jim posílal 2 emaily, ale pánové nějak nekomunikují. V podstatě mám 2 možnosti, přeinstalovat na jiný OS nebo přikoupit paměť. Moje otázka na kterou mi nikdo zatím neodpověděl zní, přijdu dokoupením paměti o záruku?

Vzhledem k tomu že se tyhle netbooky dost kazí tak bych nerad o ni přišel a posílat to do origo servisu aby mi přidali paměť, to se mi taky moc nechce..

Díky za vaše postřehy nebo jak byste postupovali vy?

Odesláno

neviem ako u tohoto modelu, ale ak pri zlozeni krytu neporusis plombu tak nedochadza k strate zaruky. niektore modely maju ciastocny kryt len na vymenu RAM modulu, pripadne vymeny HDD. Toto neporusuje zarucne podmienky a je to uzivatelovi umoznene.

ak ale je tam zarucna plomba, videl som NB kde bola plomba aj na kryte pre RAM modul tak to bude problem.

Odesláno

u tohoto vyměníš sám jeden šroubek dole a jsi u ram. a buď rád že máš tento s CPU C-50 já ted koupil to samé ale s C-60 a tam je ram už integrovaná takže já už na 2GB nezvýším. ale na dia ten 1GB stačí.....

Odesláno

Ten spodek by měl vypadat jako na foto. Místo pro paměť je patrně pod tím odnímatelným krytem bez plomby, takže bez problémů.

Upřímně dej tam jiný OS, natrápil jsem se s tím dost ...

post-25417-14109621496083_thumb.jpg

Odesláno

Jo, přesně tak to zespoda je, já jen nevěděl, jestli tam není nějaká plomba pod tím krytem.

Podle všeho by tam měly být dva sloty na paměti a rozšířitelný by to mělo být na 4GB.

Moc se mi to nechce přeinstalovávat, protože tím přijdu o legální WIN, ale nebude-li jiná cesta..

Jsem jim psal, jak to mohou vůbec prodávat, když netbook nesplňuje min požadavky na nainstalovaný OS.

Odesláno

mě spíš vytočilo to že jsem se ještě na prodejně ptal jestli jde rozšířit ram a on, že jo že pod tady timto krytem je slot. a doma jsem zjistil že tam nic není.....

Odesláno

Jestli kluk nehraje hry, jakože na tomto asi ne, tak daleko lepší volba než Win je Linux, jak už tu zaznělo. Já jedu už 3 léta na něčem podobném (Acer aspire one d150) a nemůžu si to vynachválit ;) A plus to má ještě v tom, že do problematiky malinko pronikne, neb na linuxu není spousta věcí tak \"jednoduchých\" jako ve win :-)

Ale paměť každopádně kup, já ve svém mám také 2 GB modul. Bacha ale na paměť. sloty, já jsem si myslel, že jednoduše dokoupím k předchozímu 1 GB další, stejnej kousek, a hle, uvnitř byl jen jeden slot. Takže jsem musel sehnat 1ks 2 GB. O záruku v případě výměny paměti nepřicházíš.

Odesláno

Tak ještě jedna otázka, pokud tam je paměť o frekvenci 1066MHz, můžu tam dát paměť o vyšší 1333MHz (poběží na 1066MHz) nebo musím sehnat o stejné frekvenci?:D

Odesláno

Už zvěrstvo je naistalovat 64bit na takto malou paměť. K ničemu dobré to není. Jen spíš problémy. JInak na takovém to NB stačí klidně 1 GB a není potřeba víc. Ale máš pravdu s tím originál systémem. Prodejce by Ti ale dle Microsoftu měl umožnit v těchto případech legálně migrovat na 32 bit. Ale měli by s tím práci a tak to většinou řeknou že to nejde. Koupil bych tedy 2 GB Ram a víc bych to neřešil. O záruku nepříjdeš

A příště bych nakupoval jinde. Ale to Ty asi neovlivníš.

Odesláno
Tak ještě jedna otázka, pokud tam je paměť o frekvenci 1066MHz, můžu tam dát paměť o vyšší 1333MHz (poběží na 1066MHz) nebo musím sehnat o stejné frekvenci?:D
To, mužeš, ale lepší bude 1066Mhz není problem ji běžně koupit

Hele tady uvadějí 4GB - http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1215b-cerny-d264923.htm

[upravil dne 29/12/11 11:24 od Radek Hurvajz]

Odesláno

i když je to otázka jak se k tomu kdo postaví, toto je ze záručních podmínek asus, bod A to říká jasně:

záruka se vztahuje pouze na závady na materiálu nebo funkčnosti,

které se vyskytnout v průběhu záruční doby a za normálních provozních podmínek. Záruka není platná, pokud:

A) Produkt byl opravován a/nebo modifikován, nebo pokud do něj bylo zasaženo neautorizovanou osobou;

B) Sériové číslo na notebooku, komponentech nebo na příslušenství bylo pozměněno, zničeno, nebo pokud chybí;

C) Záruční nálepky byly pozměněny, poškozeny, nebo chybí.

D) Závada byla způsobena nehodou, přírodním živlem, špatným použitím, ať už záměrným nebo nezáměrným,

zneužitím, zanedbanou nebo špatnou údržbou nebo použitím v nevhodných podmínkách;

E) Poškození je způsobeno špatnou instalací nebo špatným připojením k periferiím (tiskárny, optické mechaniky, apod.);

F) Poškození je způsobeno závadou elektrické sítě, nebo nehodou;

G) Poškození je způsobeno provozem nebo skladováním v podmínkách, které se liší od podmínek stanovených v uživatelské příručce;

H) Poškození je způsobeno použitím součástek, které nejsou vyráběny, nebo dodávány společností ASUS;

I) Se jedná o poškození nebo ztrátu programů nebo dat na ukládacích zařízeních, nebo pokud jsou s obnovou programu nebo dat spojené další náklady;

J) Poškození je způsobeno programy třetích stran nebo počítačovým virem nebo viry;

K) Může v průběhu opravy nebo výměny dojít ke ztrátě programu nebo dat.

Odesláno

Jenže podle těchto záručních podmínek by to znamenalo:

- vystavit oficiální reklamaci na nekompatibilitu softwaru a hardwaru

- modifikovat nebo přeinstalovat a tím přijít o záruku

- smířit se s tím a modifikovat až po vypršení záruky:blicismajlik

Odesláno

Strč tam 4GB a maš po problemu. KIT 2x2GB koupiš okolo 500,-kč

Pokud by jsi měl někdy problem s reklamací tak mužu případně pomoct

Ještě se nam nestalo aby někdo řešil že maš při reklamaci jinej OS nebo přidanou RAM

[upravil dne 29/12/11 11:43 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Vzdyt pamet pouze pridava takze az nastane nejakej problem jen ji vynda a ma netbook v puvodnim stavu pro pripad reklamace.. taky je moznost vykomunikovat emailem podminky az budou reagovat po vanocich jestli Te nechaji pamet pridat bez ztraty zaruky :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...