Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno

Hele za matroš a práci se vejdu do litra, takže to je dobrý. Člověk hold musí počítat s tím, že už 306ka není žádná mladice a hold se něco občas vyskytne, co je potřeba opravit a vyměnit. Já mám v plánu auto nejspíš dojezdit a udržovat, jak jen to půjde a bude únosný. :myslim Samozřejmě koukám i po nástupci, ale teď jdou peníze do přestavby bytu. ;)

No vidíš .. já už sice nástupce mám, ale stejně je to pořád 8 let staré auto, takže tam se taky něco vyskytne. Už teď vím, že budu časem řešit výfuk, pokud ne celý střed + konec tak minimálně koncový tlumič, a nechtěj vědět kolik to stojí ... Ale 306 zatím zůstává doma, teda podle toho, zda projde na emisích a STk teď v prosinci/lednu - a to už minule chlap na emisích trochu mudroval, že tam něco bylo ale "že mi to teda dá" ...

Odesláno

to už se así nedozvím :)  ale spíš to bylo tím že jsem měl před tím načepováno do N95 i trochu E85 a zkreslovalo to výstup ... to už tentokrát neudělám takovou <I>vinu ...  :mad:

Odesláno

Asi to hrálo roli. Dej tam 98 a možná budeš mít super emise. :D

To já před emisemi musím auto protáhnout, protože jinak budu mít velkou kouřivost, jelikož já neustále střádám saze ve výfuku. :D

Odesláno

radim.1008 - přesně tak i po Praze často řadím při skoro 4.000 ot :)

MilanF1 - jo, to bys měl ;)  takhle tomu motoru asi spíš škodíš bych řekl ...

Odesláno

No pěkný, takže to byl silentblok. A ten posun kotouče byl způsoben tím čepem nebo silentem?

Takže homokloub je OK?

U mě asi klepe poloosa, ale u kola, ne v kloubu. V únoru technická, uvidíme, co řeknou. Neměl by u mě nic najít, ač je pravda, že jsem toho za dva roky najel nějak hodně. :D

Já o nástupci neuvažuji, jsem s vozem spokojený a nevím, co bych vybral jiného, nic novějšího mě neoslovuje. :myslim

Vůle na kotouči mi byla vysvětlena jako možný volný šroub. Kouknou na to, až sundají kola. Ten silenblok je úplně rozervanej a motor chodí jak hadr na holi. :D

Nějakou malou vůli na kole cítil, říkal, že tam nějaká nepatrná vůle bude, ale zatím neřešit. V březnu mám technickou, do tý doby zatím času dost. Já teď za rok najel cca 8tis. km :myslim

Mě oslovila nová 308ma. :mrk

Odesláno

No vidíš .. já už sice nástupce mám, ale stejně je to pořád 8 let staré auto, takže tam se taky něco vyskytne. Už teď vím, že budu časem řešit výfuk, pokud ne celý střed + konec tak minimálně koncový tlumič, a nechtěj vědět kolik to stojí ... Ale 306 zatím zůstává doma, teda podle toho, zda projde na emisích a STk teď v prosinci/lednu - a to už minule chlap na emisích trochu mudroval, že tam něco bylo ale "že mi to teda dá" ...

Kolik stojí? Pět tisíc? Hele i na poměrně novém autě musíš dělat servis. Jen jí nech doma, oprav nárazník dej do pucu a bude zase paráda. ;)

Odesláno

Koukám, že všichni tu technickou máme na začátku lichého roku. :D

Já za rok najel asi 30 tkm. ;)

Občas (jednou za měsíc) auto protáhnu a předjíždím všechny já, ne oni mě. :D

Odesláno

Kolik stojí? Pět tisíc? Hele i na poměrně novém autě musíš dělat servis. Jen jí nech doma, oprav nárazník dej do pucu a bude zase paráda. ;)

jo kdyby 5 ... :D první nástřel - Badišák, zn. Walker - byl  asi 12.500, SPEI servis by to "uměl" asi za 11.000 i s prací no ale nakonec to pak asi budu řešit přes Peugeot a nechám vyměnit u mechoše "známého" ... takže by to bylo do 10.000. Ale stejně ... a to je jen koncák.

jinak k 306 - nárazník přední nějak neřeším, v létě jsem zase trochu kytoval a lehce přestříkával jednu část, ale nemá to cenu, člověk se s tím jebe a paj to stačí někde nešikovně opřít - a co si budem namlouvat stane se to ani nevíš jak snadno - a veškerá snaha je v řiti :)  jinak auto se snažím "v pucu" udržovat stále, jen je to čím dál těžší jak je auto čím dál starší ..

Odesláno

Ty bláho, 12 000 Kč za koncák, to mě stál tak 1200 Kč ... nečekal bych, že bude tak drahý, natož na benzín. 

Ale budiž, ať dělá radost. 

Odesláno

Koukám, že všichni tu technickou máme na začátku lichého roku. :D

Já za rok najel asi 30 tkm. ;)

Občas (jednou za měsíc) auto protáhnu a předjíždím všechny já, ne oni mě. :D

jj mě to vyšlo pěkně 306 je kupovaná 01/2001 takže má STK každý leden lichého roku a 407 má STK z února tohohle roku takže to budou únory sudých roků :D  :cool:

Odesláno

no ... jako na 2.0 16V 103kw benzín stojí v Kellyně koncák Bosal "jen" 2 677  .... sem si koupil blbej motor :D

Odesláno

Sakra, to jsou rozdíly ...

My doma máme všechna auta v lichém roce. ;) Cabrio v dubnu, děda 106tku taky někdy na jaře, Berlingo je myslím v červenci. :)

Odesláno (upraveno)

jo kdyby 5 ... :D první nástřel - Badišák, zn. Walker - byl asi 12.500, SPEI servis by to "uměl" asi za 11.000 i s prací no ale nakonec to pak asi budu řešit přes Peugeot a nechám vyměnit u mechoše "známého" ... takže by to bylo do 10.000. Ale stejně ... a to je jen koncák.

jinak k 306 - nárazník přední nějak neřeším, v létě jsem zase trochu kytoval a lehce přestříkával jednu část, ale nemá to cenu, člověk se s tím jebe a paj to stačí někde nešikovně opřít - a co si budem namlouvat stane se to ani nevíš jak snadno - a veškerá snaha je v řiti :) jinak auto se snažím "v pucu" udržovat stále, jen je to čím dál těžší jak je auto čím dál starší ..

Tak to je teda pěkná raketa. Kolik stojí na 3.0V6? :myslim To bude aspoň dvacka, ne? :bojim:D

Jasný, že udržet to něco stojí, ale mě na vzhledu záleží. Teď bych to potřeboval umýt a vyluxovat, rozhodně musím před Vánočním vygruntovat. Já teď parkuju normoš na ulici a ne za barákem, jak dřív, tak trnu, kdy bude vedle parkovat nějakej jouda, co se netrefí...

Upraveno uživatelem radim.1008

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...