Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno

Najduta a odstraněna závada :) Dělal to konektor na ventilátoru. Byl vypálený a běžel jen, když jsem ho trochu vyhnul. Takže se ušmik, páč se nepodařil rozdělat a strýc elektrikář napájel nějaký nový. Kdyby ho někdo měl doma v šuplíku, bral bych ho a vyměnil. :)

post-39796-1410962740478_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Trochu to tu oživím dotazem a posteskem. Kde jsou ty doby, kdy auto bylo pohodlné. :D Po ránech přituhlo a zadek začal být poněkud tvrdý. Přemýšlím, že vyměním zadní tlumiče. Přední jsem nechal měnit na jaře. Zvládnu je jako průměrně zručný strojař vyměnit sám doma nebo je to lepší nechat profíkovi? Jinak klepání mě začíná slušně sr.t. Klepe to čím dál víc a začíná se ozývat takový bouchnutí nebo žuchnutí při pomalejším přejezdu nerovnosti nebo třeba spáry na panel. parkovišti. Má někdo nějaký tip? Pomalu radši jezdím Fordem než klepátkem :D Kdo dá tip, který povede k odstranění si snad zaslouží i odměnu.

Ps: Království a dceru nemám :D

Odesláno
Tlumiče vyměníš snadno, ale poud nejsou úplně mrtvé a vyteklé tak to klepaní asi nebude od nich. CHtělo by to zvednout a kouknout kde je vůle.

Zvedlý to bylo cca před měsícem. V servise to stálo tři dny, hledali, jezdili a na nic nepřišli :( Divný je, že když jedu sám skoro se to neozve. Ale jak si někdo sedne vedle, klepe to na každý větší nerovnosti. Dokonce jezdili i bez podběhů. Teď už i na menších. :D Už mě to vytáčí. Mrtvý nejsou, ale předek pohltí nerovnost a zadek to nakopne. Po dlouhý době jsem jel plně obsazen a bylo to lepší :D

Odesláno
Nekdy se s tim stav.. zkusime na to mrknout.. ;) A zadni tlumice se daji vymenit pomerne lehce..

Ok domluvíme se a já přifrčím na kopec ;) Tak to rád slyším, objednám a vyměním. :)

Odesláno

A následná očista :)

Ps: Jinak dnes prodán starý nárazník i s mlhama zdejšímu členovi, který ho opraví a vymění za tu tuningovou hrůzu. Sorry ale je to jak pluh na sníh :D

post-39796-14109627631763_thumb.jpg

Odesláno

No vidím že jsem na tom stejně. Byl jsem stím u známých na chatě a auto špinavé ale umyju ho až přezuju. Jo v bahně to chtělo už zimy:aut.

Odesláno

Dnes přezuta obě auta :) Pažout šel na řadu první a když jsem otevřel vrata bylo už bílo :D Takže načasování akorát :D

Včera proběhlo společně s AKCZ pátrání po zdroji klepání. Snad se nám to podařilo najít. :super Po zdvihnutí předku je pravá pružina volnější než druhá a chodí směrem k ose auta. :myslim Jako by bylo ložisko daný vzhurů nohama. Ale co mě víc překvapilo, je to, že horní uložení bylo dotaženo na jednom šroubu :bacha Jeden má stržený závit a další byl dotažen jen tak, aby se neřeklo. Takže v pondělí jedu navštívit servis a zrovna jim to tam nechám. Dotahovat šrouby, o kterých si člověk myslí, že jsou dotaženy, když mají být, mě teda nenapadlo. :bojim Pořád jsem hledal zdroj na nápravě. Horní uložení mám měněno loni v listopadu a od té doby najeto +- 10tis. km. Tři servisy to hledali a nenašli. Nebo jeden to našel a nechtěl přiznat, že to při montáži zkurvili. Plus k tomu odešel spodní silentblok na motoru, byl už načnutý a k tomu nechám vyměnit zadní tlumiče, jak se ochladilo je to nějaký tvrdý :D Předek měněn na jaře. To zase bude kasička cinkat :D

post-39796-14109627766418_thumb.jpg

Odesláno

306 v tejto farbe je proste nádherná :) Velmi sa mi lúbjá tí fotky z lesíka, také pjekné zátiší, všecko jak má byt.

Co sa týká cinkáňá kasičky, radši nech cinká a nech je to ok, než aby byla potichu a my si rozbili držku ;)

Odesláno

Malé pokračování, včera koupeny zadní tlumiče v Kellyně se slevou 35% a ušetřeno cca 1300,- DÍKY Peugeot clube :super Dnes jsem se stavil v servise a nastínil jim náš objev s AKCZ a chtěl jim tam auto zrovna nechat. Ale přesvědčil mě, že má místo až 12.11. a tak s tím zase odjel dom. Objednal jsem opravu těch stržených šroubů a kontrolu horního uložení, výměnu spodního silentbloku a výměnu tlumičů, když už to bude na zvedáku. Jinak mě strašil, že tlumiče můžou být ok, že může být spíš náprava zralá na repas :myslim ale teď jak je chladno mě přes příčné nerovnosti uskakuje, či spíše nadskakuje zadek. Kdyby byla na repas, budou kola do áčka a v zatáčkách se to bude snažit dostat ven ze zatáčky, ne? Nepozoruji žádné podivné chování, jen spíš tu tvrdost, když se ochladilo. Předek nerovnost pohltí a zadek ne. :nevim

[Edited on 31/10/12 17:50 by radim.1008]

Odesláno

Ze zkušenosti s mou starou nápravou tam byli tlumiče úplně k.o a to mlátilo na každém retardéru a při brždění v ní tak vrzalo že jsem myslel že se to rozsype. Toť můj postřeh snad ta tvoje na tom ještě není tak zle:o.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...