Guest Džůny Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Hledal jsem a našel podobná témata, ale buď neodpovídaly mé situaci, nebo nebyla závada vyřešena. Něco mi chrastí u převodovky / v převodovce, poslední dobou dost hlasitě. Zvlášť když se zahřeje motor. Po vyšlápnutí spojky chrastění přestane. Měl jsem za to, že je to převodové ložisko, ale převodovku jsem měnil a dělá to pořád. Tak jedině že bych měl smůlu a bylo špatné taky, ale to se mi nechce věřit. Napadá někoho co by tam ještě mohlo mít vůli? Už mi to leze opravdu na nervy. Děkuju za každý nápad... Citovat
Driver Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Když to přestane po sešlápnutí spojky tak by to mohlo být spojkové ložisko? Citovat
krtek 2 Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 valive lozisko v prevodovke ,skusal si tym hriadelom na prevodovke(na tej co si namontoval) zakyvat silou ci nema volu?napadlo ma este spojkove lozisko ale to keby si stlacil spojku hucalo by este viac Citovat
Driver Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 To s tou zvýšenou hlučností spojkového ložiska po sešlápnutí pedálu tak nemusí být, na 306 mě právě po sešlápnutí spojky to ložisko ztichlo a ozvalo se opět po puštění pedálu. Citovat
krtek 2 Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 tak co uz znova rozobrat a pozriet to spojkove lozisko aspon co viem tak v servisoch kedd ide dole prevodovka z hociakeho dovodu tak doporucuju vymenit komplet spojkovu sadu nasiel si si robotu na vianoce navyse bohuzial Citovat
Aiken Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Ahoj, přesně takový problém mám já už asi 4 roky . Najeto za tu dobu kolem 60 tis. Takové jemné chrastění po zahřátí motoru a při sešlápnutí spojky přestane. Za celou dobu se nijak nezměnila intenzita chrastění, pořád to samé. Neřešil jsem a neřeším, ale ze zvědavosti by mě zajímalo co to způsobuje. Spojkové ložisko to ale určitě není, snad poradí někdo znalejší. Citovat
krtek 2 Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 bud to lozisko alebo prevodovka nic ine tam neni co by ti chrastilo Citovat
Guest Džůny Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 Spojkové ložisko to nebude, to jsem dával při výměně převodovky nové od SKF. Hřídelí jsem hýbal a bylo to OK, žádná vůle, nic. Ještě jsem někde četl, že to někomu dělal špatný katalyzátor, což já mám taky, ale to mi zase nejde do hlavy že by to přestalo s vyšlápnutou spojkou... Citovat
koblih69 Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 Na katalyzátor stačí zaklepat pokud je vysypanej tak to uslyšíš... Citovat
Guest Džůny Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 No já vím určitě, že je vysypaný. Výfuk zní hrozně, ač je od katu dozadu komplet nový a hrozně to čoudí. Už sháním nový, ale fakt nevěřím že to rachtání dělá kat... Citovat
krtek 2 Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 v prevodovke mas viac lozisk len toto je najcastejsie vybite na vstupe hriadela alebo sukolie staleho zaberu v prevodovke cize ozubene kola pocujes to ked stojis na mieste na neutrali ?a ked stlacis spojku utichne? [Edited on 14/12/11 20:53 by krtek 2] Citovat
Guest Džůny Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Přesně tak. Stará převodovka se mi válí v garáži, až budu mít trochu času, chci ji rozebrat a podívat se jak to uvnitř vypadá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.