ALEX_81 Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Ahoj, mam moznost koupit 307, 3dv, r.v 2002, motor 1.4 55kW, najeto 200tis, vse je bezproblemu, pravidlene servisovany a se zarukou. Auto je bezskrabancu. A mam jistotu ze neni bourane. Nikdy jsme peugeota nemel a trochu se bojim ne zrovna dobre povesti tohoto modelu a znacky. Toto auto bych chtel jako druhe do rodiny pro zenu, ktera bude s nim jen \"poskakovat\" po mestecku a vozit syna do skoly. Auto bych koupil od hodne dobreho znameho, kteremu velice duveruji. Uz jsme od neho 2 auta drive kouil. Chtel bych se dale zeptat na co si mam dat pozor u tohoto auta a jak to poznam. Je treba neco, co bych mel v nejblizsi dobe vymenit (rozvody, spojka....) Myslite si, ze je to dobra volba? Trochu se bojim jit do bazaru a koupit neco s neznamou minulosti. Dekuji vsem za radu. Citovat
John_Ice Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 dej VIN a budeš mít i jistotu sem [upravil dne 13.12.2011 09:26 od John_Ice] Citovat
John_Ice Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 jinak od známého si něco kupovat,spíš známému prodávat je vždy o hubu,když se jedná o auto...za mě 3dvéřko bych asi nebral... Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 sám musíš vědět v jakém stavu auto je, už jsi od něho auta koupil, takže ani tady bych problém neviděl, rozvody se zeptej majitele--bude vědět,kdy se mají měnit (asi mu i důvěřuješ),takže je nebude nutné měnit hned po koupi..., spojka se mění až když klekne--nemění se preventivně... spíše se mi nezdá třidvířko pro vození dětí z důvodů špatného (nepohodlného) upínání dítěte do sedačky--ale není to zásadní problém-- podle mně je 307ma dobré auto, 1.4 55kw benz. je sice nejslabší motor, ale na lítačku kolem komína určitě stačí [upravil dne 13/12/11 09:56 od ozzy56] Citovat
negrbob Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Jen ze zvedavosti za kolik mas moznost to koupit? Citovat
MartinR Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Vem to jen, pokud nemáš jinou možnost.Nejslabší motor, pouze 3 dveře a 10 let staré auto.307 jsem měl funglofku od 0km r.v.2007 po faceliftu s 1,6 80kw a žádný zázrak to teda nebyl. Citovat
ALEX_81 Odesláno 13. prosinec 2011 Autor Odesláno 13. prosinec 2011 Vem to jen, pokud nemáš jinou možnost.Nejslabší motor, pouze 3 dveře a 10 let staré auto.307 jsem měl funglofku od 0km r.v.2007 po faceliftu s 1,6 80kw a žádný zázrak to teda nebyl. Kdyby to melo byt pro me, volil bych uplne neco jineho a mnohem zivejsiho. Bojim se jestli ten motor uz neni za zenitem zivotnosti. Jestli neni tech 200tis moc na tento motor. Zkousel jsem ted jedno Punto v bazaru, motor byl pro mne idealni (1.8 HGT), ale ten stav byl hroznyyyy.... Tak proto radeji asi ozelim vykon a chtel bych dat na jistotu a spolehlivost Citovat
reznaluki Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 307 není vůbec špatné auto. Jak to máš od známého a se serviskou tak bych se toho nebál. Při tomto km. náběhu už budou všechny mouchy vychytané. Srovnávat Punto a 307 nejde, je to jiný svět. Sám mám 1.4, sice silnější 16V, ale je to skoro to samé. Jezdím s tím převážně Německo a nejsem ta největší brzda provozu. Navíc na cesty kolem komína je to skvělá volba. Nebude to žrát. Když ti nebude vadit semtam povrzávající interiér a hluk od zadní nápravy, tak není co řešit. Mám najeto 110000km a zrovna to nešetřím. Auto šlape stále jako nové. [Edited on 14/12/11 09:03 by reznaluki] Citovat
Existujuci Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 Ja mam 307 s tymto motorom 115 000km a tiez s nim jazdim prevazne po okoli,ale pre tvoje ukludnenie: bol som s nim 2x pri mori-Makarska a nebol s vykonom motora ziadny proble.Ako tu bolo spomenute brzda provozu to nebude a manzelka bude urcite spokojna. Aj ty-co sa spotreby tyka. Naviac ak poznas povod auta,nevidim problem. Citovat
ALEX_81 Odesláno 15. prosinec 2011 Autor Odesláno 15. prosinec 2011 Diky vsem za odpovedi, asi do toho pujdu. vcera jsme to mel u kamarada mechanika. Cele to prosel, vse je ok. prosel i rizeni a nikde nic nenasel, koutouce, desky, vse jak ma. Tak uvidime. o vikendu budu zkouset tam dat sedacku a synatora, tak uvidime, jak to bude pohodlne ten 3dver. Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Mám 1,4 a spokojnosť. [upravil dne 17.12.2011 01:05 od PEUGEOTIK307] Citovat
ALEX_81 Odesláno 19. prosinec 2011 Autor Odesláno 19. prosinec 2011 Tak auto vypada a jede skvele. Nic tam nerachoti. rizeni bez problemu, tah motoru kupodivu taky dobry. Spotreba smutna 7,5L po dalnici (pri 120km/h). Auto ma par vad: - lehce kolisa teplota vody 85-90°C, ale topi to dobre. Otazka: Je nutne vymenit termostat? Voda se zatim nikde neztraci. - nesviti podsviceni ovladani/regulaci topeni (predpokladam, ze je potreba jen vymenit zarovka na podsviceni) - je rozbita paka na pumpovani (zvedani) sedadla spolujezdce. Kolik by stala oprava? Da se to nejak opravit? Citovat
Existujuci Odesláno 19. prosinec 2011 Odesláno 19. prosinec 2011 Tak auto vypada a jede skvele. Nic tam nerachoti. rizeni bez problemu, tah motoru kupodivu taky dobry. Spotreba smutna 7,5L po dalnici (pri 120km/h). Auto ma par vad: - lehce kolisa teplota vody 85-90°C, ale topi to dobre. Otazka: Je nutne vymenit termostat? Voda se zatim nikde neztraci. - nesviti podsviceni ovladani/regulaci topeni (predpokladam, ze je potreba jen vymenit zarovka na podsviceni) - je rozbita paka na pumpovani (zvedani) sedadla spolujezdce. Kolik by stala oprava? Da se to nejak opravit? -Ta teplota ti skace tak po dialnici,alebo v meste? Mne teplota v meste nepresiahne 80°C. -treba vynebit ziarovky v podsvieteni -mne sedadlo spolujazdca sa neda dvihnut tak neviem [upravil dne 19/12/11 20:15 od Existujuci] Citovat
ALEX_81 Odesláno 20. prosinec 2011 Autor Odesláno 20. prosinec 2011 Tak auto vypada a jede skvele. Nic tam nerachoti. rizeni bez problemu, tah motoru kupodivu taky dobry. Spotreba smutna 7,5L po dalnici (pri 120km/h). Auto ma par vad: - lehce kolisa teplota vody 85-90°C, ale topi to dobre. Otazka: Je nutne vymenit termostat? Voda se zatim nikde neztraci. - nesviti podsviceni ovladani/regulaci topeni (predpokladam, ze je potreba jen vymenit zarovka na podsviceni) - je rozbita paka na pumpovani (zvedani) sedadla spolujezdce. Kolik by stala oprava? Da se to nejak opravit? -Ta teplota ti skace tak po dialnici,alebo v meste? Mne teplota v meste nepresiahne 80°C. -treba vynebit ziarovky v podsvieteni -mne sedadlo spolujazdca sa neda dvihnut tak neviem [upravil dne 19/12/11 20:15 od Existujuci] - teplota pres 90 nejde nikdy. Ta rafika se mele jak ve meste, tak i na dalnici. U meho druheho auta (seat leon 1.9TDI) se rafika po zahrati drzi na stejnem miste a ani se nehne. Vim ze jsem s Leonem mel problem, ze mne to taky kolisalo a spatne topilo. Pomohlo vymnenit termostat. - vymnena tech zarovek v podsviceni se dela jak? Vcera jsem na to zbezne koukal a vidim ze jsou tam pod popelnikem nejake dva sroubecky. Staci je jen vytocit a rozdelat ten stredovy panel? Nebo je na to zase nejaka finta? Citovat
reznaluki Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Kolísání teploty je normální. V podstatě je to kontrolka funkce sahary. Teplota dosáhne cca 90ti stupňů, ventilátor se spustí. Klesne na cca 80 a ventilátor vypne. Citovat
Existujuci Odesláno 22. prosinec 2011 Odesláno 22. prosinec 2011 Kolísání teploty je normální. V podstatě je to kontrolka funkce sahary. Teplota dosáhne cca 90ti stupňů, ventilátor se spustí. Klesne na cca 80 a ventilátor vypne. Najskor teplotu reguluje termostat,ak sa teplota zvysuje-ked napor vzduchu pocas jazdy nestiha chladit vodu v chladici (pri pomalej jazde do kopca alebo pri jezde v kolone) vtedy sa zopne ventilator ktory ochladi vodu v chladici. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.