Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mam moznost koupit 307, 3dv, r.v 2002, motor 1.4 55kW, najeto 200tis, vse je bezproblemu, pravidlene servisovany a se zarukou. Auto je bezskrabancu. A mam jistotu ze neni bourane.

Nikdy jsme peugeota nemel a trochu se bojim ne zrovna dobre povesti tohoto modelu a znacky. Toto auto bych chtel jako druhe do rodiny pro zenu, ktera bude s nim jen \"poskakovat\" po mestecku a vozit syna do skoly. Auto bych koupil od hodne dobreho znameho, kteremu velice duveruji. Uz jsme od neho 2 auta drive kouil. Chtel bych se dale zeptat na co si mam dat pozor u tohoto auta a jak to poznam. Je treba neco, co bych mel v nejblizsi dobe vymenit (rozvody, spojka....) Myslite si, ze je to dobra volba? Trochu se bojim jit do bazaru a koupit neco s neznamou minulosti. Dekuji vsem za radu.

Odesláno

sám musíš vědět v jakém stavu auto je, už jsi od něho auta koupil, takže ani tady bych problém neviděl, rozvody se zeptej majitele--bude vědět,kdy se mají měnit (asi mu i důvěřuješ),takže je nebude nutné měnit hned po koupi..., spojka se mění až když klekne--nemění se preventivně...

spíše se mi nezdá třidvířko pro vození dětí z důvodů špatného (nepohodlného) upínání dítěte do sedačky--ale není to zásadní problém--

podle mně je 307ma dobré auto, 1.4 55kw benz. je sice nejslabší motor, ale na lítačku kolem komína určitě stačí

[upravil dne 13/12/11 09:56 od ozzy56]

Odesláno

Vem to jen, pokud nemáš jinou možnost.Nejslabší motor, pouze 3 dveře a 10 let staré auto.307 jsem měl funglofku od 0km r.v.2007 po faceliftu s 1,6 80kw a žádný zázrak to teda nebyl.

Odesláno
Vem to jen, pokud nemáš jinou možnost.Nejslabší motor, pouze 3 dveře a 10 let staré auto.307 jsem měl funglofku od 0km r.v.2007 po faceliftu s 1,6 80kw a žádný zázrak to teda nebyl.

Kdyby to melo byt pro me, volil bych uplne neco jineho a mnohem zivejsiho. Bojim se jestli ten motor uz neni za zenitem zivotnosti. Jestli neni tech 200tis moc na tento motor.

Zkousel jsem ted jedno Punto v bazaru, motor byl pro mne idealni (1.8 HGT), ale ten stav byl hroznyyyy.... Tak proto radeji asi ozelim vykon a chtel bych dat na jistotu a spolehlivost

Odesláno

307 není vůbec špatné auto. Jak to máš od známého a se serviskou tak bych se toho nebál. Při tomto km. náběhu už budou všechny mouchy vychytané. Srovnávat Punto a 307 nejde, je to jiný svět. Sám mám 1.4, sice silnější 16V, ale je to skoro to samé. Jezdím s tím převážně Německo a nejsem ta největší brzda provozu. Navíc na cesty kolem komína je to skvělá volba. Nebude to žrát. Když ti nebude vadit semtam povrzávající interiér a hluk od zadní nápravy, tak není co řešit. Mám najeto 110000km a zrovna to nešetřím. Auto šlape stále jako nové.

[Edited on 14/12/11 09:03 by reznaluki]

Odesláno

Ja mam 307 s tymto motorom 115 000km a tiez s nim jazdim prevazne po okoli,ale pre tvoje ukludnenie: bol som s nim 2x pri mori-Makarska a nebol s vykonom motora ziadny proble.Ako tu bolo spomenute brzda provozu to nebude a manzelka bude urcite spokojna. Aj ty-co sa spotreby tyka. Naviac ak poznas povod auta,nevidim problem.

Odesláno

Diky vsem za odpovedi, asi do toho pujdu. vcera jsme to mel u kamarada mechanika. Cele to prosel, vse je ok. prosel i rizeni a nikde nic nenasel, koutouce, desky, vse jak ma. Tak uvidime. o vikendu budu zkouset tam dat sedacku a synatora, tak uvidime, jak to bude pohodlne ten 3dver.

Odesláno

Tak auto vypada a jede skvele. Nic tam nerachoti. rizeni bez problemu, tah motoru kupodivu taky dobry. Spotreba smutna 7,5L po dalnici (pri 120km/h).

Auto ma par vad:

- lehce kolisa teplota vody 85-90°C, ale topi to dobre. Otazka: Je nutne vymenit termostat? Voda se zatim nikde neztraci.

- nesviti podsviceni ovladani/regulaci topeni (predpokladam, ze je potreba jen vymenit zarovka na podsviceni)

- je rozbita paka na pumpovani (zvedani) sedadla spolujezdce. Kolik by stala oprava? Da se to nejak opravit?

Odesláno
Tak auto vypada a jede skvele. Nic tam nerachoti. rizeni bez problemu, tah motoru kupodivu taky dobry. Spotreba smutna 7,5L po dalnici (pri 120km/h).

Auto ma par vad:

- lehce kolisa teplota vody 85-90°C, ale topi to dobre. Otazka: Je nutne vymenit termostat? Voda se zatim nikde neztraci.

- nesviti podsviceni ovladani/regulaci topeni (predpokladam, ze je potreba jen vymenit zarovka na podsviceni)

- je rozbita paka na pumpovani (zvedani) sedadla spolujezdce. Kolik by stala oprava? Da se to nejak opravit?

-Ta teplota ti skace tak po dialnici,alebo v meste? Mne teplota v meste nepresiahne 80°C.

-treba vynebit ziarovky v podsvieteni

-mne sedadlo spolujazdca sa neda dvihnut tak neviem

[upravil dne 19/12/11 20:15 od Existujuci]

Odesláno

Auto ma par vad:

-Ta teplota ti skace tak po dialnici,alebo v meste? Mne teplota v meste nepresiahne 80°C.

-treba vynebit ziarovky v podsvieteni

-mne sedadlo spolujazdca sa neda dvihnut tak neviem

[upravil dne 19/12/11 20:15 od Existujuci]

- teplota pres 90 nejde nikdy. Ta rafika se mele jak ve meste, tak i na dalnici. U meho druheho auta (seat leon 1.9TDI) se rafika po zahrati drzi na stejnem miste a ani se nehne. Vim ze jsem s Leonem mel problem, ze mne to taky kolisalo a spatne topilo. Pomohlo vymnenit termostat.

- vymnena tech zarovek v podsviceni se dela jak? Vcera jsem na to zbezne koukal a vidim ze jsou tam pod popelnikem nejake dva sroubecky. Staci je jen vytocit a rozdelat ten stredovy panel? Nebo je na to zase nejaka finta? :myslim

Odesláno
Kolísání teploty je normální. V podstatě je to kontrolka funkce sahary. Teplota dosáhne cca 90ti stupňů, ventilátor se spustí. Klesne na cca 80 a ventilátor vypne.

Najskor teplotu reguluje termostat,ak sa teplota zvysuje-ked napor vzduchu pocas jazdy nestiha chladit vodu v chladici (pri pomalej jazde do kopca alebo pri jezde v kolone) vtedy sa zopne ventilator ktory ochladi vodu v chladici.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...