Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

opet resim 20litrovou spotrebu u 1,9GT

uz me nenapada, co by na to jeste mohlo mit vliv

-svicky jsou porad matne cerne (jako usazeny uhlik)

-vzduch filtr novy, nove svicky

-termostat otevira cca pri 90°C

-sytic si myslim, ze se vypina (posuzuju podle poklesu otacek po zahrati)

Uz me nenapada, co jeste kontrolovat. Lambdu jsem jeste nezkousel, ale myslim si, ze ta snad nemuze zvednout spotrebu o tolik?

Jestli nekoho neco napadne, tak diky za rady. Pripadne jestli mi muzete doporucit nejaky servis v Brne, kde by se mi na to koukli.

Odesláno

Člověče tak to je drsný. To si místo toho rovnou můžeš koupit nějakou ameriku, třeba nějakej osmiválec.:D Jinak lambdu můžu věnovat, házela sice chybu, ale spotřeba šla kolem 10-ti. Je to Bosch LSH 6 (LHS?, teď nevím, vozím jí v krabičce v autě). Jakou máš kompresi? Za jak dlouho zrychlíš z 0 na 100? Nevím jestli by takováhle spotřeba mohla bejt HOODNĚ jetým motorem, to snad ani nejde. A co olej, žere ti to olej? Zrovna včera jsem četl, že když otevřeš nalejvací víčko oleje a protůruješ to a jde z něho kouř, tak jsou v tahu kroužky. Zkus takovýhle věci a uvidíš, možná to je všechno dohromady. Ale všechny moje rady ber s rezervou, nejsem žádnej automechanik!:papa

Odesláno

Tak mě ještě napadá jestli máš správně nastavenej předstih. Podle těch svíček by se dalo dost poznat, třeba mrkni sem: http://www.brisk.cz/cz/pro1i6.php

Nebo jestli rozumíš \"englicky\" koukni na stránky NGK, nebo na Denso, všude mají diagnostiku svíček podle vzhledu, někde ale mají lepší fotky než jinde.:papa

Odesláno

říkalo se, že správná svíčka by měla mít cihlovou barvu. Na šáde to tak platilo, na motorce to mám.Onehdá jsem čistil svíčky na 106 a po 20tis jsou krásně čistý, jen trošinku od karbonu.Což spravil ocelák. Hele a nepřisává ti to vzduch? to by potom dávkovalo víc nafty pokud je to tak jak myslím.

Odesláno

nemas mensi vykon a vysoku spotrebu? keby prisavalo vzduch tak zmes by mala byt chudobna cize biele sviecky. toto pi pripada ze bud mas spatnu lamda sondu alebo ucpany katalizator. vsetky sviecky su cierne?

Odesláno

vykon nedokazu posoudit, pac to mam asi 14dni.

myslis, ze lambda dokaze zvednout spotrebu na dvojnasobek?

-svicky jsou cerne vsechny

-olej to sice trochu zere, ale to si myslim, ze nema vliv na ty svicky?

Jeste me napadlo: Da se u toho jednobodu nejak serizovat predstih, nebo je to v vsecko v RJ?

Odesláno

Pokud Ti to žere olej přes ventily, tak si myslím, že svíčky budou černé.Hele u šáde se svíčky tvářily podle toho, jak byl naštelovanej předstih.Já pořád zmińuju tu šáde, ale tak nějak z toho vycházím a odvoďuju chování Peugeota.Ale pokud je blbě naštelovanej předstih, tak auto nejede tak jak má, nemá výkon, popř chcípe atd.

Odesláno

jj, to s tim predstihem je mi jasny, proto chci vedet, jestli se da nejak ovlivnit.

Jak rikam, vykon nemam s cim srovnavat. 0-100km/h dam asi za 13,5-14s (mereno v aute na stopkach)

Odesláno

nadrz mi nikdo necuca, pac to mizi vyhradne za jizdy:-) Mokre skvrny pod autem bych si urcite vsimnul.

Kazdopadne by to nevysvetlovalo ty cerne svicky -to si myslim, ze je ten primarni problem.

Odesláno

Jakej má ten motor mít výkon? To GT je obdoba GTI u 205-ky? Jestli jo, tak 205-ky dělaj stovku za 8s, to by pak bylo těch tvejch 14 prachsprostě ubohejch, to bys měl poloviční výkon. Zálěží taky jak to měříš, jestli to vytočíš na dvojku a změříš, tak je to OK, jestli řadíš až trojku, tak to už je pomalý.

Odesláno

Tak to zkus na dvojku, těch pár vteřin tomu motoru neublíží. Jestli to má 80kw, tak to musí jít. Kolik máš max. na otáčkoměru? 8000?

Odesláno

driv jsem si myslel, ze mam XU9J1(DFZ), ted si myslim, ze mam DDZ :D

otackomer je do 8000

zrychleni zkusim, az se dostanu mimo brno. Tady v centru je to docela slozity:-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...