rimmer Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Caute, dneska se mi stalo, ze sem nastartoval, a sviti kontrolka dobijeni, proslapnu plyn a uz dobre. Tak sem to nechal byt, ale kdyz sem prijel domu nekolikrat jsem zkousel startovat a to stejne. Promeril jsem to...hned po startu 12.2V pricemz sviti kontrolka cili nedobiji, po proslapnuti 13.8V tj. dobiji. Nez sem odchazel s merakem pryc, tak jsem to zkusil jeste jednou a po startu to hned dobijelo ??? Co to je sakra Mam se tim zabyvat nejak do budoucna, co zpusobuje to, ze se ten alternator neni schopen chytnout na prvni pokus ? Uhliky ? nebo regulator ? Urcite ste se s tim nekdo setkali. Diky za pripadne rady. Citovat
Ladis Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Jo, mně to taky dělá. Pokud jsou uhlíky a žemen v pořádku (napnutí) tak to bude asi jako v mém případě, že správně dobíjí, ale po startu chvilinku svítí kontrolka dobíjení. Autoelektrikáž říkal, že to není žádná tragedie, pouze ztráta zbytkového magnetizmu (nebo čehosi podobnýho) v rotoru alternátoru. Stačí troku ptoročit motorem a zvýšené otáčky nabudí vynutí. U škodovek prý standartní věc, co prý vyplývá z kontrukce alternátoru, který potřebuje cca 2000 otáček na nabuzení vynutí. Citovat
Hadra Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 to je zvláštní, mně to dělá to, že když nastartuju, tak na desetinu sekunkdy blikne dobíjení, ale jen když auto chytne.Nikdy jindy za běhu motoru už ne.Prostě otočím......brm....blik......a hotovo.Tak mám teď brouka v hlavě. Citovat
Hadra Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 ......ano, u škodovek standartní věc, hlavně když jede na volnoběh, a pustíš světla a např ventilátor.jen pro informaci... řešení u tohodle je přehodit altík za silnější.U šáde ano, ty mají standartně 35 alternátory, ale pokud se tam dá 55 ( např ze 130, nebo z fáva ) tak je to v pohodě.Akorát je třeba předělat trošku elektriky.Ale Peugeot to určitě tak předpotopně udělaný nemá. Citovat
acatt Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 moze to byt nejakym zlym spojom v alternatore... riesil som to minuly mesiac, najskor len pri malych otackach svietila kontrolka ale potom mi to uz svietilo stale... oprava 850Skk... takze mozno ze to len nejaka banalita zrovna nie je... Citovat
rimmer Odesláno 7. duben 2005 Autor Odesláno 7. duben 2005 no jasne...nemam rad veci co nefungujou a pak zase fungujou samy to byvaji opravy ktere ani nejde opravit, protoze nenajdes zavadu Ale tedka pristi tyden de auto na rozvody, tak necham pritom vymenit remen (i kdyz tim to urcite neni, to nema souvislost, normalne totiz altik funguje a drzi napeti i na volnobeh kdyz zapnu svetla apod. ). Kdyz by mi to delalo zase, tak to necham spravit/vytahnout... Muze se taky stat ze pojedu nekde vecer treba z Brna (zitra jedu, tak snad to bude ok) a prestane mi to dobijet. Citovat
rimmer Odesláno 7. duben 2005 Autor Odesláno 7. duben 2005 Tak u cloveka co opravuje alternatory/startery mi bylo receno, ze se jedna temer na jisto zrejme o opotrebene uhliky...no zitra jedu do Brna, doufejme ze to nedoslouzi uplne v puli cesty...a kdyz tak doufejme ze na baterku dojedu Citovat
Neon Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Nesmíš mít moc vohulený rádio a vypnutý světla - to bude nudná jízda... ale já to měl ještě s bxkem taky, když jsem s tím jel do servisu, tak mi to kleklo těsně před nim... Citovat
rimmer Odesláno 7. duben 2005 Autor Odesláno 7. duben 2005 no dneska sem s tim jezdil....cca 40 kilaku..nekolik startu...jak kdy..nekdy stacilo oturovat na 2k otacek, jednom sem musel drzet nohu na podlaze a pak se to chytlo..jak to chytlo, tak uz to pak dobiji v pohode...ale pojedu bez svetel, baterka je na nabijecce Musi to vydrzet otazka zivota a cti Citovat
Ladis Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 rimmer: já se taky koukal na uhlíky, vyměnil je. Stav je stejný. Po nastartování chvilinku svítí dobíjení. Dej vědět, jak se to vyvíjí, zda to pomohlo. Problém není prý v silnějším alternátoru. Pokud si nedodělám na autě nějaký spotřebič co žere hodně proudu, tk to utáhne ten standardní, co je montován. Spíš prý ztráta magnetizmu rotoru. Je vyroben z magneticky tvrdýho materiálu ale není to zřejmně na věky. Bodejď by ne, když ve vývoji se počítá že se s tím bude lítat max 10 let a ne pak na silnici potkávat 23 roky staré pekáče. Výměna jako taková samozřejmně pomůže, teda by měla za altík, co si drží zbytkový magnetismus v rotoru. Doufám, že jsem se moc neseknul, ale co jsem pochopil od elektrikářů. Takže kdo dělá do elektryky tak to jistě doplní. Citovat
rimmer Odesláno 9. duben 2005 Autor Odesláno 9. duben 2005 No, tak jsem vcera rano vyjel z domu, samozrejme ze to hned prestalo a uz to pak nedobijelo vubec Tak jsem zastavil, merakem zmeril ze to auto bez svetel zere cca. 3-5 amper. Takze 2 hodky do brna v pohode, tam jsem baterku jeste pro jistotu dobil a zpet taky v pohode. Nejvic jsem se bal brzdove pumpy, ktera je elektricka Ale v pohode. Zbytkovy magnetismus by nemel tady mit vubec vlic, nebot alternator se budi na zacatku rozbehu prave pres tu kontrolku, jak mi bylo receno. V pondeli jde stejne do servisu auto, tak necham vymontovat jak alternator tak starter a necham to zkontrolovat/zrepasovat, pripadne vymenit loziska apod. at je to pri jednom. Citovat
Péťa Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 To mi rekni, jak jsi to zmeril? To jsi odpojil baterku a pripojil ampermetr? Jak jsi pak nastartoval? Vdyt pri startovani tam tece kravsky proud... Citovat
Holly Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 Existuje něco jako kleš?ovej ampérmetr, ten to měří bez rozpojení. Citovat
rimmer Odesláno 9. duben 2005 Autor Odesláno 9. duben 2005 Napsán autorem Peta To mi rekni, jak jsi to zmeril? To jsi odpojil baterku a pripojil ampermetr? Jak jsi pak nastartoval? Vdyt pri startovani tam tece kravsky proud... jezis logicky za chodu...spojil jsem kabel odsrouboval, zaroven to drzel na tom at kdyz to rozpojim at to jde pres merak..copak je to problem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.