Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zhruba před rokem jsem si nechal zrepasovat na P405 nápravu v Příbrami. Zdálo se, že je všechno v pohodě, ale teď když jsem měnil zimní gumy jsem zjistil, že jsou dost markantně sjetý k jedný straně. Tak si na ně dávejte bacha.

Odesláno

Kolik tě ta sranda vyšla.

Já jsem to dělal před 5 rokama s kamošem a stálo mě to jenom nový ložiska do nápravy za všechny 4 - 1100 kč.

Sami jsme to rozlisovaly, udělali nové čepy a repasovali ukrutná práce ale vyplatila se.

Ještě jsem tam přidal maznice.

2x za rok promáznu čepy a mám pokoj.

Odesláno

Taky jsem nejdřív plánoval, že zadní nápravu nechám zrepasovat v Příbrami, ale potom, co tu někdo psal své zkušenosti s Příbramí, jsem se rozhodl pro Vašendu. Za repasi chce asi 8000 (předběžná cena), což je sice víc než v Příbrami, ale aspoň mi tam nedají cizí nápravu a odvedou (snad) kvalitní práci. Tímto samozřejmě nechci nikomu nic vnucovat. Pokud chce někdo ušetřit těch pár korun, tak a? jede klidně do Příbrami, ale myslím, že za to riziko případných následných komplikací (třeba sjeté gumy k jedné straně) to nestojí. Berte to jako můj osobní názor, ne jako dogma, třeba se pletu...

Odesláno

Jo, zadní nápravy, noční můra majitelů starších pažoutů :)

Repasářů je už celkem dost, a liší se od sebe hodně, jak cenou, tak i kvalitou. Každého problém, jak a co si vybere, nicméně po zkušenostech z pár aut doporučuju takového, který dá skutečně i čepy NOVÉ (a ne, že je ovaří a osoustruží, jako např. v Příbrami). I ty ovařené sice můžou nějakou dobu vydržet (na svém autě mám nápravu z vraku, která byla údajně předtím dělaná v Příbrami, a drží víc jak 3 roky), ale a) kvalita je opravdu různorodá (viz jiní přispěvatelé zde), b) je tu různá i kvalita samotného ostružení těch navařených čepů (povrch a souosost), a navíc dostanete cizí rouru, která může být třeba ohnutá...

Už vůbec nedoporučuju vyhození těch ložisek, a vycpání bronzovými \"futry\", což bývá ta úplně nejlevnější varianta.

Vůbec nejlepší varianta je, pokud si dokážete vyndat a odstrojit tu nápravu sami, a odvézt někam na přelisování čepů - na to ovšem ale musí být prostor a vybavení, a nějakou dobu to trvá, tzn. pár dnů nejezdit. S tím je vhodné spojit i vyndání nádrže a nástřik spodku antikorozním prostředkem, a výměna trubek a hadic. Takovou možnost má ale asi jen málokdo, většina lidí to musí nechat na servis, takže je vhodné vybrat takový, co skutečně vymění i ty čepy (dokonce se to dá udělat i na autě, když je na to dotyčný servis zařízen), a nechá vám tu \"vaší\" nápravnici. By? to třeba bude dražší...

Odesláno

Záruku dávali dva roky, ale podívej se, jestli Ti tam napsali datum, kdy to dělali.Měl jsem tam 405 a musel jsem si říct o to, aby napsal do faktury jak datum, kdy to dělali, tak tu dvouletou záruku, o které mluvil.A chtěli za to, řed dvěma roky 6500,-

Odesláno

405 jsem měl 9 roků. Když jsem ji koupil (jako 4 letou), tak první bylo, že jsem vzadu mezi ložiska navrtal díru a osadil maznice. Jednou za rok jsem to trochu promáznul olejem s grafitem, a po 9 letech, když jsem auto prodával, tak byla zadní náprava pořád OK.

Odesláno

Teď jsem přivezl auto od Vašendy, kde bylo na opravě zadní nápravy. Dali mi do ní automaticky mazničky, že takhle náprava déle vydrží. Takže se mazniček nebojte, investice pár stovek do nich se určitě vyplatí.

Čepy samozřejmě dali nové, žádné soustružení, před kterým varuje Oddie.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem byl na geometrii a kontrole a výsledek zní: zadní osa +7,7 mm ( normál je prý cca 1 mm ) a utržené oba silentbloky zadní osy. Prý ten kdo to repasoval to moc nezvládl.

V Příbramy si mě objednali na reklamaci na příští týden tak uvidíme jak se k tomu postaví.

Odesláno

ja to mam napravu delanou taky v pribramy, cena 5500 tusim na pockani cca 3 hodky. Mam to tam uz dva asi dva roky cca 40tiskm a je furt v poho. Bud jsem mel stesti nebo je to tim ze to dalaj v takovym mnozstvi ze se proste nekdy najde nekdo komu se to posera ale od toho je zaruka. Btw kdyz jsem se objadnaval tak jsem musel cekat 14 dni

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...